Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 18

samopouzdanje

Raspravljate o temi samopouzdanje u Upoznavanje i Druženje forumu, dio Društvo foruma; Bila sam na zanimljivom predavanju dr. V.Grudena,psihijatra. Govorio je o tome kako nitko od nas nemože utjecati na to što ...

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

samopouzdanje

Bila sam na zanimljivom predavanju dr. V.Grudena,psihijatra. Govorio je o tome kako nitko od nas nemože utjecati na to što nas čeka u sljedećem trenutku,tj, svaki novi trenutak je nepoznat i neznamo što nas čeka. Jedino na što možemo utjecati je kako ćemo dočekati taj novi nepoznati trenutak a za to nam je potrebna vjera(u sebe i svoje sposobnost) i samopouzdanje. Svojevremeno je on i napisao knjigu autogeni trening, u kojoj se opisuje kako si možemo pomoći da steknemo samopouzdanje i nađemo ono nešto nepoznato,snažno u sebi i tako rješavanjem određenog iznenadnog problema iznenadimo tom sposobnošću sami sebe. To je ono što pomaže našem samopouzdanju... A sad ja vas pitam,mislite li da se može izgraditi "novo" i jače samopouzdanje? Meni se čini da ljudi masovno pate od tog problema i da bi svi trebali poraditi na tome. Svi mi slabo komuniciramo sa našim vlastitim "ja", i ako je netko uspio što mu je i kako pomoglo? Meni osobno čini se jako teško raditi na sebi na taj način, posebice kad se sjetim koliko mi je ponekad potrebno da nekakvu i manje tešku odluku realiziram...Koliko ste vi uspiješni u tome?

prof. Foruma Avatar od korisnika kontrolaleta
    Datum registracije
    30-10-07
    Poruka
    1,635
    Liked
    75 times

Re: samopouzdanje

u nekoliko navrata sam čitala V.Grudena-oduševila me jednostavnost izričaja.

..ne vezano za njega-smatram da se i te kako može utjecati na samopouzdanje i poboljšanje kvalitete života.
    moja jednostavna teorija-ono što nemam ne mogu izgubiti, mogu samo dobiti(borba za bolji posao, položaj, bolje mjesto u kinu, za duševni mir) ...jednostavno treba pokušati, i usmjeriti svoju želju, i misli k tome(istinski se potruditi)
    **kad si takvu sreću htio, vala nek ti je**

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

Da,istina. Definitvno je u našim rukama naša sudbina. Zacrtana je ali imamo izbor kako je riješiti!

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Ovo mi se više čini kao slijedba neke sekte nego kao psihologija.
    O ovim stvarima je Biblija (i druge vjerske) knjige pričale još prije 3000 godina i sad se to iznosi kao neka "novost" određenih psihologa. A jada ti na kaj smo spali...

U svakom slučaju, tko u današnjem doba nema samopouzdanje tome se grdo piše.
    Kako ga uspostaviti- kada u nečemu uspiješ. A kako ćeš uspjeti? Odricanjem, treningom, radom i sl. To mnogima pada teško.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

U svakom slučaju, tko u današnjem doba nema samopouzdanje tome se grdo piše.
    Kako ga uspostaviti- kada u nečemu uspiješ. A kako ćeš uspjeti? Odricanjem, treningom, radom i sl. To mnogima pada teško.[/QUOTE]

Pa prije je to bilo simpatično,a danas su to looseri! Ali grdo se piše mnogima!

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

Eh ,čemu onda takva česta predavanja ako su rijetki oni bez samopouzdanja. Trebala si vidjeti i odaziv ljudi na predavanju i kasnije koliko ih je bilo spremno odvojiti iznos od nekih 600 kn za seminar autogeni trening koji se navodno već održava godinama! Meni osobno too much para....Skupo je danas samopouzdanje!

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

E, a neznam dali je netko slučajno bacio oko na onu emisiju kaj ide petkom Talent Show. Jebate,kojih tamo pacijenata ima. Neznam dali bi za te ljude rekla da imaju samopouzdanja ili nisu svoji! hi hi. Neke dok gledam,meni bude neugodno a ja doma pred tv_om a nekih mi bude žao i pomislim kolko će im trebati da se oporave od šoka...

Starter
    Datum registracije
    24-09-09
    Poruka
    27
    Liked
    0 times

E jesam se sad raspisala, al nema veze.. U stvari sam htijela pitat ako neko zna nešto u vezi hipnoze kao dijelu tog autogenog treninga. Između ostalog,zato me zanimalo predavanje..Neki ljudi kod mene su se recimo podvrgnuli (nekom tipu u Istri) hipnozi da bi prestali pušiti. Neki su prestali puštiti a neki nisu. Valjda to ovisi o sklonosti primanja sugestije i otvorenosti uma!?

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: flisar Pogledaj Poruke
    Pa prije je to bilo simpatično,a danas su to looseri! Ali grdo se piše mnogima!
    Citat Pravi autor: flisar Pogledaj Poruke
    Eh ,čemu onda takva česta predavanja ako su rijetki oni bez samopouzdanja. Trebala si vidjeti i odaziv ljudi na predavanju i kasnije koliko ih je bilo spremno odvojiti iznos od nekih 600 kn za seminar autogeni trening koji se navodno već održava godinama! Meni osobno too much para....Skupo je danas samopouzdanje!
    Bilo bi bolje da taj odaziv premjeste u džamije, crkve i sinagoge nego na predavanja psihologa koji žele/hoće prodati svoju knjigu/usluge i sl.

A to za pušenje- moraš biti karakter. I ja bi smršavila 5 kila, ali znam da za to moram trenirati i gladovati. Teško se danas odreknuti nečega kad volimo komodaciju.

Molim nekoga da ovu temu premjesti u psihologiju.
    Zadnji Uredio teica : 09-10-09 u 14:15
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Bilo bi bolje da taj odaziv premjeste u džamije, crkve i sinagoge nego na predavanja psihologa koji žele/hoće prodati svoju knjigu/usluge i sl.
    Da se u crkvi gradi samopouzdanje, onda bi svi vjernici rasturali u svemu, a to nije tako.
    Na nekoga će utjecati crkva, vjera, na nekoga psihologija ili utjecaj roditelja. Nismo svi isti i ne reagiramo svi jednako.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku