Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 20

Tipicno muški/tipicno zenski posao

Raspravljate o temi Tipicno muški/tipicno zenski posao u Upoznavanje i Druženje forumu, dio Društvo foruma; Htjedoh upitati forumaše, (ispričavam se ako je tema već bila, ja ne znam ni gdje bi tražila niti pod kojim ...

živac. Avatar od korisnika mama
    Datum registracije
    04-07-04
    Poruka
    6,101
    Liked
    25 times

Tipicno muški/tipicno zenski posao

Htjedoh upitati forumaše,

(ispričavam se ako je tema već bila, ja ne znam ni gdje bi tražila niti pod kojim pojmom )

- kako Vi gledate na, recimo, žene koje obavljaju "muški posao" i obratno?
    Koliko bi povjerenja imali u ženu automehaničara ili koliko bi povjerovali djevojci koja prodaje automobile da zna što radi?
    Ili, recimo, s koliko povjerenjem bi ostavili bebača u vrtiću gdje je popularno zvana "teta u vrtiću" muškarac?
    Kak vam je vidjeti ženu za volanom kamiona ili muškarca za pultom držeći u rukama sve potrebno za vašu manikuru?
    Kako gledate na žene u policiji/vojsci? Ili muškarce kao dadilje?
    Možda ga baš večeras u mraku
    čeka njegov komad slave,
    Dodijalo mu marisat' uvijek istu raju, legitimacija mu navrh glave.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,206
    Liked
    1189 times

Re: Tipicno muški/tipicno zenski posao

-zena automehanicar...iskreno, malo bi bio skeptican
    -zena koja prodaje automobile...dobar marketinski trik i vjerovatno bi upalio i kod mene
    - teta u vrticu muskarac...nema problema sto se mene tice
    - zena vozac kamiona...takodjer nema problema sto se mene tice
    - muskarac s priborom za manikuru..bjez od mene da te ne gledam
    - zena u vojsci i politici zasto da ne
    - muskarac dadilja ... zasto da ne

ukratko...danas se zaista sve vise izjednacavaju muskarcii zene u svakom pogledu ali ipak neke poslove bi ostavio samo za zene a neke samo za muske

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Videla sam par puta u gradu da žena vozi tramvaj ili gradski autobus ili taxi. U prvom momentu mi je malo bilo smešno jer ipak nije svakidašnje to da vidiš. Ali kad bolje razmislim , mislim da nema veze ko će šta raditi bez obzira što nas od malena uče i razdvajaju šta je muški posao a šta ženski.

Okej možda bih mogla da vozim tramvaj ali sigurno ne bih mogla da popravljam automobile jer ne bih sebe dala skroz u tome jer me ta materija ne interesuje ni malo.

Što se tiče žena koje rade u policiji to mi je skroz okej, neobično ali skroz okej. E sad koliko može žena da se odbrani u nekim situacijama (svojstveno policajskim poslovima), žena sebe može izvežbati da bi bila uvek u pripravnosti ali da li će imati toliko veliku snagu kao na primer muškarac. Tako da , zavisi u kojem položaju je žena policajac.
    Što se tiče muškaraca dadilja, i tu nemam predrasude.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,907
    Liked
    399 times

-zena automehanicar...iskreno, malo bi bio skeptican (mrvicu )
    -zena koja prodaje automobile...dobar marketinski trik i vjerovatno bi upalio i kod mene (ja podržavam, čak znam boljih prodavačica nego prodavača tu u susjedstvu)
    - teta u vrticu muskarac...nema problema sto se mene tice (hm, ne vidim muškarca u tom zanimanju )
    - zena vozac kamiona...takodjer nema problema sto se mene tice (jaoooo, nikad ne bi izašao na cestu )
    - muskarac s priborom za manikuru..bjez od mene da te ne gledam (2 metra od mene!)
    - zena u vojsci i politici zasto da ne (zašto da ne)
    - muskarac dadilja ... zasto da ne (i opet može, ne vidim zapreka)
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Datum registracije
    04-07-04
    Poruka
    6,101
    Liked
    25 times

Možete dati i svoje primjere, što ste vidjeli pa vam je na prvu loptu bilo neobično
    čeka njegov komad slave,

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,206
    Liked
    1189 times

na primjer, postarica, meni je to bilo neobicno na prvi pogled...onako velika torba i teska

Banned
    Datum registracije
    07-01-09
    Poruka
    873
    Liked
    4 times

Divim se tim ženama/muškarcima koji odskaču od postavljenih 'pravila'.

Svaka im čast. Treba imat muda biti drugačiji.

Datum registracije
    04-07-04
    Poruka
    6,101
    Liked
    25 times

Bar ne moš optužiti ženu da joj je poštar napravio dijete
    čeka njegov komad slave,

Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,206
    Liked
    1189 times

jer postar uvijek zvoni 2x a postarica samo jednom

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Citat Pravi autor: misti Pogledaj Poruke
    Divim se tim ženama/muškarcima koji odskaču od postavljenih 'pravila'.

Svaka im čast. Treba imat muda biti drugačiji.
    Da.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku