| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Upoznavanje i Druženje Raspravljate o temi Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty u Društvo forumu; mmislim da ekipa koja ne zna tko je famozna savrsena slatka mala Kello Kitty ne bi trebala tako govoriti o ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Gazdarica Datum registracije: 10-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 20
Poruka: 887
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty mmislim da ekipa koja ne zna tko je famozna savrsena slatka mala Kello Kitty ne bi trebala tako govoriti o njoj.... Kitty zivi vec 30 godina..i mislim da bi na forumu svi mi fanovi..pa cak i oni emo kitty fanovi trebali organizirati neki fan club... )ja obozavam kitty... imam robu s kitty...tangice, igracke majice i hlacice..a vidjela sam da od sada cak i u happy mealu u mcdonaldsu mozete dobiti neki kitty proizvod... ja znam da imam 19 godina i da se to nekima moze ciniti cudno...ali sve sto ima veze s tom malom mackicom mi je tako preslatko... ![]() koga vise zanima o kitty neka procita moj sljedeci post.. ![]()
__________________ Ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole.. |
| | |
| | #42 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty Nacrtana u 17 linija, četiri boje i bez usta, Hello Kitty danas je jedan od najvrednijih i najprepoznatljivijih brandova i modnih ikona u svijetu. Već je prošla tridesetu, ali i dalje 'raste' – njen lik može se naći na igračkama, torbicama, odjeći, naljepnicama, olovkama, tosterima, elektroničkoj opremi, parfemima, vibratorima i čemu god vam padne na pamet, a ponosno ga nosi i čitava četa celebrityja. Posao s Hello Kitty vrijedan je nekoliko milijardi dolara godišnje i – vjerovali ili ne – ona je trenutno najuspješniji japanski izvozni proizvod. Da, obično smatramo kako industrijska snaga Japana leži u talentu za usavršavanjem tuđih ideja, osobito kada je riječ o najnovijoj tehnologiji. Ono što pritom zaboravljamo je da su primjerice Mario Brothers među djecom mnogih zemalja poznati u najmanju ruku kao Mickey Mouse ili da su Pokemoni i Power Rangersi već cijelo desetljeće među najpopularnijim igračkama, a o crtićima da i ne govorimo. Na samom vrhu te gomile plodova je Hello Kitty – multimedijski koncept napravljen sa zen jednostavnošću, koji se u tri desetljeća nije nimalo mijenjao. Okej, s vremenom su uvedeni i članovi Kitty obitelji, njena vlastita maca, a prije nekoliko godina dobila je čak i dečka – međutim njena fizička pojavnost nije se ni najmanje mijenjala: sjedeći, gotovo ljudski položaj, ista prevelika glava, isti prazan, ali na neki način sladak pogled kao i prije trideset godina. KAWAII S ENGLESKIM PEDIGREOM Hello Kitty je oličenje onoga što Japanci zovu 'kawaii' (mnogi tvrde da je to jedna od polaznih točaka njihove mode i popularne kulture te neka vrsta nacionalne opsesije), a na naš se jezik može prevesti jedino kao 'preslatko'. Njeno ime navodno je preuzeto od jedne od mačaka iz knjige 'Alisa u Zemlji čudesa' Lewisa Carrolla. Maci je dan engleski 'pedigre' i kao njen rodni grad uvijek se navodi London, jer u vrijeme njenog nastanka engleska je popularna kultura bila na vrhuncu popularnosti u Japanu. 1960. godine Tsuji Shintaro osnovao je Yamanashi Silk Center Co., malu tvrtku još nedefiniranih ciljeva – znao je samo da traži biznis koji će uz minimalna ulaganja vremenom donijeti visoke prihode. Najprije je želio pokušati s kupovinom i komercijaliziranjem patenata, ali ga je odbilo saznanje da isti ostaju pod zaštitom samo 20 godina. Zato se odlučio za autorska prava (zaštićena 50 godina) i usmjerio napore k osmišljavanju likova. 1973. promijenio je ime tvrtke u Sanrio, a Hello Kitty nastala je godinu dana kasnije iz olovke dizajnerice Yuko Shimizu. Uskoro se ispostavilo da se torbice i novčanici s likom male mace bez usta prodaju nevjerojatnom brzinom i na tržište je izbačen cijeli arsenal sličnih Hello Kitty proizvoda. Ali ni tada nitko nije mogao predvidjeti domet ove manije... Što je posebno zanimljivo, Kitty je rasla zajedno sa svojom ciljanom publikom. Najprije su bila zaluđena djeca, kasnije je trend prešao na školarke, pa naposljetku i na odrasle žene. Od kraja devedesetih situaciju 'potpaljuju' i mnoge slavne osobe – Mariah Carey, Gwen Stefani, Jessica Alba, Sarah Jessica Parker, Tyra Banks, sestre Hilton, Cameron Diaz, Heidi Klum i Carmen Electra samo su neke od njih. Oko 50.000 najrazličitijih proizvoda nosi njeno ime i lik, o njoj je napisana knjiga, snimljeno nekoliko animiranih serija, posvećen joj je tematski park, prošle godine plasirana je i Hello Kitty MasterCard debitna kartica, a od 1983. godine Kitty je dječji ambasador UNICEF-a! Proizvodi s Hello Kitty kod nas su postali dostupni tek unazad nekoliko godina i još nije zavladala prava manija. No – obzirom na takvu dugovječnost i prilagodljivost – vjerojatno je samo pitanje vremena kada će i Hrvatice potpuno izgubiti glavu za njom...
__________________ Ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole.. |
| | |
| | #43 (permalink) |
| curićak Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u Mokričkoj Godina: 26
Poruka: 7,070
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty Strahi! ![]() Kako ja nevolim te roze puffnaste stvari koje izobličavaju i mačke i zeke i mede... To meni djeluje više strašno nego slatko. Jbte, svugdje gdje se okreneš puffnasto rozo i sve okruglo... Strahi!!!
__________________ "Ljubav moramo dijeliti sa ženama, može i s jednom, a može i sa više njih." J. Š. 3e |
| | |
| | #45 (permalink) |
| Purger | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty Nikad čuo za Kitty... ![]() Daj nek neko nabaci sliku da vidim kaj je to ![]()
__________________ Only GOD can judge me... I got a girl You want to meet her Her name is 9 millimeter PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #46 (permalink) |
| ...ide u školu! Datum registracije: 04-07-04
Poruka: 5,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty Hmm... Ne vidim razlog zašto ne mogu reći da mi je bezveze samo zato što ne znam tko je Hello Kitty. Za mene je ona poput Valentinova, čišta komercijala. A obožavatelji Hello Kitty se ne bi trebali naći uvrijeđeni time jer kao što Bitcharka ima odjeću sa likom HK tako i ja kao obožavatelj Jagermeistera imam majice, čaše, svijeće, itd. sa likom famoznog jelena Kamenujte me, briga me.
__________________ Zdravo Marijo, neka bude volja tvoja, da ne budem stara cura bez avantura |
| | |
| | #47 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 13-04-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 1,693
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty Meni je kitty tak-tak,nisam luda za njom,ne zanima me sakupjanje tih pernica,i nekih stvari s njenim likom,ali nemam ni problema s tim da to netko radi! U neku ruku sam ko Dorina ne volim tu kričavu rozu,čak mogu reči da mi se više sviđa ova Wonderwallova Emo kitty,tako da.... Malo mi je i to sve djetinjasto,ali i ja radim djetinjaste stvari pa nikog ne osuđujem! Ko voli nek izvoli!
__________________ Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje! |
| | |
| | #48 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zašto su sve ženske lude za Hello Kitty mozda ce nekim deckima na forumu hello kitty postati sada malo zanimljivija... ![]() ![]()
__________________ Ne može nam nitko ništa jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole.. Zadnji Uredio BITCHARKA : 01-10-07 u 21:35. |
| | |
![]() |
| Tagovi: hello kitty, lude, zenske |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 12:57.

trebali organizirati neki fan club...

Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje!