Ja mislin da si dobro postupila![]()
Raspravljate o temi Jesam li varala? u Usamljena Srca forumu, dio Društvo foruma; Ovako! Ja mrzim prevaru i slična sranja, iznimno cijenim iskrenost. I povodim se za onom da se sve u životu ...
Ja mislin da si dobro postupila![]()
zapivajmo nocas u konobi nek se stare uspomene bude tuđi covik nikad nece znati sto to veze Dalmatinske ljude
Jesi. cim to pitas.
U nekim trenucima covjek jednostavno ne moze protiv sebe, treba biti jako jako dosljedan i svjestan svega da bi se odupro takvoj situaciji u kojoj si ti popustila..
To ti je zivot, ti prevaris njega, drugi prevari tebe i tak to ide.
A sto je sad s prvim deckom?
I nakon toliko vremena jos uvijek te to zdere, nema veze, na vlastitim greskama se uci, ako si ti nesto naucila iz svega toga, bit ce jos sretnih trenutaka za tebe, mlada si i stignes naci jos novih ljubavi koje ces voljeti jos vise. I cijeniti prije svega.
''Ako nekog mrzimo, onda u njegovom liku mrzimo nešto što je usađeno u nama samima. Ono što nije u nama samima, to nas ne uzbuđuje." (H.H.)
Dobro da si mu priznala, ali trebala si odmah. Kako si povrijedila prvoga, tako je drugi povrijedio tebe. Sad si kvit, zaboravi i kreni dalje.
Ti stvarno nemaš problema u životu, ako te to muči nakon toliko dugo vremena...
Po meni ti nisi napravila ništa krivo... ja uvijek za sebe kažem da sam radila gluposti u životu, i nažalost povrijedila neke ljude ali nikad nisam muljala i uvijek sam igrala otvorenih karata i iskreno ne pere me grižnja... pa zar stvarno misliš da bi bilo bolje da si ostala s prvim, samo zbog njega a u mislima ga redovno varala s drugim, tek to bi bilo grozno...
"Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
Nestio, sed fieri sentio et excrucior."
to i ja htjedoh reći.
ne znam gdje ti ovdje vidiš varanje?
varanje bi bilo da si ostala u vezi sa dečkom i varala i sebe i njega da ga voliš.
postupila si na najbolji mogući način.
nažalost obično se dogodi da je jedna od strana povrijeđena,ali to je tako u životu.
gora solucija bi bila da si svom dečku prodavala maglu.
Naravno da si varala ti prljavice mala nevjerna, ostavila tako dobrog momka zbog jednog dedeka![]()
eh, da...definitivno imam viška vremena izgleda...uvijek mozgam o nekim glupostima i stvaram pretpostavke...
no, ipak, razmišljam ovako...s nekim si u vezi, voliš ga i sve to tako...a svidi ti se netko drugi, počneš petljat s tim drugim, budeš iskren i kažeš prvom...zar to ipak nije neka vrsta kalkulacije? Jer, da je taj prvi zaista bio onaj "pravi", ne bi te onaj drugi mogao smotati, zar ne? ispada dakle da sam sebe varaš u pogledu svojih osjećaja, da si ziheraš i kalkulant...tu ja vidim neku vrstu prevare...a kako biti siguran da više ne voliš prvog onako zaista? Zašto to otkriješ tek kada se zapališ za drugog? itd itd itd....komplicirano...zar ne?![]()
ja sam pravi mali
za ovo boldano dobro došla u klub.
imaš pravo kad kažeš da je onaj prvi dečko bio pravi ne bi te drugi tako lako smotao, i tu nema smisla razbijati glavu.
ne možemo svi uvijek biti fer u životu ili ljubavi,netko dobije, drugi gubi,jednom tebi netko slomi srce, drugi puta ti njemu itd.
kalkuliraš i varaš (obično najviše samog sebe) kad svjesno ostaješ u vezi bez osjećaja,iz navike, iz straha,zato da ne budeš sama.
tu varaš (ne u doslovnom smisli riječi), prvo sebe,pa onda svog partnera,odnosno bez veze trošiš vrijeme na nešto bez budućnosti,a pored tebe možda prolazi netko sa kim bi bila sretna i ti i tvoj dečko.
ovo drugo boldano, bi ja povezala sa nečijom prevrtljivošću.ako ostavljaš nepormišljeno nekoga kad vam prvi puta kriza zakuca na vrata,ili zato jer je to tvoj neki hir, a onda kad si sa drugim shvatiš da ti je ipak prvi bio bolji, em ispadaš nezrela,em te puca ego.
ako nisi sigurna što treba učiniti onda je bolje ne učiniti ništa.
ljudi si puno puta sami zakompliciraju život.stvari su mnogo jednostavnije nego se čine.
ja ne vidim da si ti tu ikog varala,samo ne kužim čemu sad frka oko toga?
jel možda zato što si shvatila da ovaj drugi ipak nije toliko bajan kao tvoj već sada bivši dečko?
čini mi se kao da nisi sve riješila iz prošle veze pa te sad to kopka...![]()