| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Usamljena Srca Raspravljate o temi Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? u Društvo forumu; 1.) Skrivate li vaše misli i osjećaje jer se bojite reakcije te osobe ili jer to jednostavno nije vrijedno ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 06-05-07 Lokacija: Zagreb / Hrvatska / Split Godina: 22
Poruka: 56
![]() | Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? 1.) Skrivate li vaše misli i osjećaje jer se bojite reakcije te osobe ili jer to jednostavno nije vrijedno svađe ili boli koju će to izazvati? 2.) Osjećate li da će se sve što kažete ili učinite izokrenuti i iskoristiti protiv vas? Okrivljava li vas ta osoba ili kritizira zbog svih problema u odnosu – čak i kad za to ne postoji logično objašnjenje? 3.) Trpite li često snažne, nasilne i nerazumne izljeve bijesa te osobe, koji se izmjenjuju s razdobljima u kojima se ona ponaša savršeno normalno i pokazuje vam ljubav? Vjeruje li vam itko kad mu ispričate što se događa? 4.) Osjećate li da ta osoba manipulira vama, kontrolira vas, ponekad čak i laže? Osjećate li se kao žrtva emocionalne ucjene? 5.) Osjećate li da vas ona vidi ili kao potpuno dobru ili potpuno lošu osobu i da za nju postoje samo te dvije krajnosti? Događa li se ponekad da za ovu promjenu u njenom razmišljanju nema nikakvog logičnog objašnjenja? 6.) Bojite li se tražiti nešto od te osobe jer će vam reći da ste prezahtjevni ili da s vama nešto nije u redu? Govori li vam ona/on da vaše potrebe nisu važne? 7.) Omalovažava li vas ta osoba ili uvijek osporava vaše stajalište? Osjećate li da se njena očekivanja od vas stalno mijenjaju, pa nikad ne možete ništa učiniti ispravno? 8.) Optužuje li vas za nešto što niste učinili ili rekli? Osjećate li se često neshvaćeni, a kad pokušate objasniti, događa li se često da vam ta osoba ne vjeruje? 9.) Ponižava li vas stalno? Pokušava li vas na različite načine (izljevima ljubavi i obećanjima da će se promijeniti te prešutnim ili otvorenim prijetnjama) spriječiti da prekinete vezu kad to pokušate? 10.) Je li vam teško planirati vrijeme koje provodite zajedno (druženje s prijateljima itd.) zbog naglih promjena raspoloženja, impulzivnosti i nepredvidljivog ponašanja te osobe? Nalazite li izgovore za njezino ponašanje ili se pokušavate uvjeriti da je sve u redu? 11.) Jeste li sada pomislili, "Nisam imao/imala pojma da još netko prolazi kroz ovo?" Ako vam mnoga od tih pitanja i tvrdnji zvuče poznato, imamo dobre vijesti za vas. Niste poludjeli. Niste vi krivi za sve. I niste sami. Možda se sve to događa zato što vama bliska osoba ima osobine koje upućuju na granični poremećaj ličnosti. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? Heh, odgovor na skoro sva pitanja je da, ali sva sreća pa sam izašla iz takve veze ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #3 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? Citat:
![]()
__________________ Tamne odaje srca njena, i u njima moja sjena, zauvijek izgubljena. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,509
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? Ne....jedino ako to sama zaželim ![]()
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,023
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? potpisujem post iznad i stavljam još jedan ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? a da se svi u takvoj situaciji zapitaju šta rade u toj situaciji?tko normalan može pristat na te stvari,jer ako je sve tako kako je a vi ste još s tom osobom,onda je nešto prejebeno dobro u toj vezi ili se totalno ne cjenite.izlazite vanka iz takvog odnosa.a dotična osoba će se sigurno javit kad se skulira i ako se skulira ![]() |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Sexy Profesorica | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? Pa neko vrijeme je bilo tako da sam trpila neka nazovimo to poznizavanja iako nije u doslovnom smislu rijeci, da sam ponekad mislila da me nece shvatiti, da sam preko nekih stvari prelazila jer nisam htjela da se svadjamo, da mi je nekada nanosio bol i osjecala sam se odvratno, ali nasrecu to je sve proslo, i nije dugo trajalo... Ali mislim da s partnerom moras o svemu pricati jer ce ti biti jos gore ako drzis to u sebi jer ce se nakupljati i kad puknes ce biti katastrofa. Tako da ja muzu uvijek sve kazem ako me nesto smeta, zaboli. Kad sam mu sve priznala i kad smo lijepo popricali o svemu pocelo je ici na bolje i na kraju ispalo super, i jako mi je drago zbog toga.
__________________ Da se promenim, kazes, tesko je, ko jednom prevari da bude veran kasno je! Evo kajem se i ne bi podnela da desi mi se sve, sve ono sto sam tebi radila! |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Nanosi li vam osoba do koje vam je stalo mnogo boli ? Citat:
naravno nikakve koristi od trpljenja, sutnje i cekanja nema! reci odmah i sad ako nesto nije u redu i pokusati rijesiti prob. = najbolji recept za zdravu vezu bez gore navedenih tocaka ![]()
__________________ "Kad ti muz ne pase uz ruz, kad ti sin ne pase uz kamin, dala bi sve, i sebe i muza i malog da mozes uci u katalog!" HP | |
| | |
![]() |
| Tagovi: bol, nanosenje boli |
« I ja...
|
Tko je emotivniji? »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:37.

nikakve koristi od trpljenja, sutnje i cekanja nema! reci odmah i sad ako nesto nije u redu i pokusati rijesiti prob. = najbolji recept za zdravu vezu bez gore navedenih tocaka
žuja je zakon