Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 22

prekid ili nastavak...što dalje??

Raspravljate o temi prekid ili nastavak...što dalje?? u Usamljena Srca forumu, dio Društvo foruma; Lijep pozdrav svima, zamolio bih vas da me savjetujete ili barem komentirate moj slučaj zbog kojega već neko vrijeme gubim ...

Starter
    Datum registracije
    24-11-08
    Poruka
    2
    Liked
    0 times

prekid ili nastavak...što dalje??

Lijep pozdrav svima,

zamolio bih vas da me savjetujete ili barem komentirate moj slučaj zbog kojega već neko vrijeme gubim glavu. Priča ide ovako-

U vezi sam sa curom već skoro 6godina, volimo se ali ima puno stvari zbog kojih ta veza ne funkcionira već dobrih 2godine. To sada nije bitno, bitno je da san puno puta razmišljao o prekidu, ali nikad nisam imao snage to napraviti iz razloga sto je volim, sto se bojim ostat sam, sto ne želim nju iznevjerit. Možda zvuči čudno, ali ona mi previše znači. Dalje, razišao sam se sa dosta prijatelja radi te veze i sad bi praktički bio sam samcat. No, odlučio sam ići i protiv toga jer veza stvarno ne funkcionira (molim da mi se govorite da probamo oživit to jer smo probali bezbroj puta i nikad nismo uspjeli, jednostavno smo se promijenili i vise si ne pasemo) i u zadnjih nekoliko mjeseci intezivno sam počeo razmišljati o definitivnom prekidu i počeo se polako pripremat i skupljat snagu. Međutim, ona se nedavno teško razboljela (cak toliko i da se može zakomplicirat i biti opasno po život) i prolazi kroz jako teško razdoblje u kojoj joj treba potpora. I tu je problem, da nema bolesti gotovo sigurno bi prekinuli, ovako jednostavno ne mogu to prekinut jer bi je to uništilo, a nije u redu da ostanem sa njom samo radi toga. Nije u redu, zbog nje, ne zbog mene.
    Dalje, kako san već spomenuo, ta veza ne funkcionira već vise od dvije godine. Razlozi toga su nepopravljivi, 100% sigurno, probali smo bezbroj puta, ali uzalud. Samo se provlačimo i mučimo. I tako jako ne zadovoljan i ne sretan, sasvim slučajno sam upoznao jednu curu s kojom sam proveo jedan ugodan razgovor i prvi put da sam u 6g veze "pokleknuo" i pogledao je kao ženu, a ne kao osobu, što mi se nikad u 6g nije dogodilo. Naravno da nije ništa bilo među nama, ali ta cura mi se jako svidjela, i psihički i fizički. Da se razumijemo, bio bih najsretniji kad bi sve bilo ok u mojoj vezi i da zauvijek ostanem sa sadašnjom djevojkom, ali to jednostavno nije moguće, zavaravamo sami sebe jer već 2godine nismo proveli večer bez svađe.
    Kad uzmem u obzir probleme u vezi definitivno bih se odlučio za prekid, a kad uzmem u obzir u kojoj je moja cura situaciju, definitivno ne mogu prekinuti. Stvarno ne znan sta da radim, svaki savjet, kritika, mišljenje ili samo komentar su dobrodošli.

Hvala.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: prekid ili nastavak...što dalje??

A da sjedneš s njom i o tome porazgovaraš???
    Mi ti ovdje nožemo navoditi sto razloga za i protiv, ali niti znamo bit vaše veze, niti znamo zašto je došlo do zahlađenja među vama, a koliko vidim niti tebi baš to nije jasno.

jednostavno sjedni s njom i otvoreno porazgovajte, pa valjda ste stekli određenu dozu otvorenosti i razumijevanja u proteklih 6 godina, jer ako se osječaš u vezi kao u zatvoru, sigurno nije dobro, a možda je i njoj tako!!

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Savjetujem ti da prekineš s njom, ali, da ostaneš uz nju u toj teškoj bolesti kao prijatelj. To stvarno znači, ostati uz nju, a ne jednom tjedno poslati joj sms. Ali, moraš joj objasniti i jasno joj dati do znanja da ju ne ostavljaš radi njezine bolesti. Njezini bližnji, pa čak i ona vjerojatno će te smatrati gadom, ali to je rizik koji moraš preuzeti.
    Nakon toliko godina veze sigurno još neko dulje vrijeme nećeš biti spreman na nešto ozbiljnije u svom životu, tako da stara prekinuta veza neće smetati eventualnom nekom novom odnosu jer ga ionako nećeš biti spreman održavati.
    Isto tako, bitno je da radi takvog postupka oprostiš sam sebi, jer to je najlakši način da nastaviš dalje normalno sa svojim životom.
    Svatko od nas zaslužuje biti sretan, mada to nekad uključuje teške odluke.
    Sretno!
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

Citat Pravi autor: sasha21dd Pogledaj Poruke
    Lijep pozdrav svima,

zamolio bih vas da me savjetujete ili barem komentirate moj slučaj zbog kojega već neko vrijeme gubim glavu. Priča ide ovako-

U vezi sam sa curom već skoro 6godina, volimo se ali ima puno stvari zbog kojih ta veza ne funkcionira već dobrih 2godine. To sada nije bitno, bitno je da san puno puta razmišljao o prekidu, ali nikad nisam imao snage to napraviti iz razloga sto je volim, sto se bojim ostat sam, sto ne želim nju iznevjerit. Možda zvuči čudno, ali ona mi previše znači. Dalje, razišao sam se sa dosta prijatelja radi te veze i sad bi praktički bio sam samcat.
    imas samo 2 problema: naviku i strah od samoce koji te drze u toj vezi.

No, odlučio sam ići i protiv toga jer veza stvarno ne funkcionira (molim da mi se govorite da probamo oživit to jer smo probali bezbroj puta i nikad nismo uspjeli, jednostavno smo se promijenili i vise si ne pasemo) i u zadnjih nekoliko mjeseci intezivno sam počeo razmišljati o definitivnom prekidu i počeo se polako pripremat i skupljat snagu. Međutim, ona se nedavno teško razboljela (cak toliko i da se može zakomplicirat i biti opasno po život) i prolazi kroz jako teško razdoblje u kojoj joj treba potpora. I tu je problem, da nema bolesti gotovo sigurno bi prekinuli, ovako jednostavno ne mogu to prekinut jer bi je to uništilo, a nije u redu da ostanem sa njom samo radi toga. Nije u redu, zbog nje, ne zbog mene.
    sad je bolest, za mjesec dana ce bit njezin oporavak, za 2 mj. ce joj se pas razboljet, za 3 mj. ce njezinoj mami puknut nokat... izgovora za prekid ce uvijek biti.. ali oni nikad nece biti u potpunosti opravdani.

zelis biti uz nju dok joj je tesko, ne zelis prekinuti s njom, a mozes joj mazati oci da se vasa veza jos uvijek drzi na nekom slabom koncu, sutjeti o tome da vec X vremena razmisljas o prekidu. jel to samo meni nelogicno?

mozes ti biti njoj oslonac i kao prijatelj. mozete razgovorom prekinuti i rijesiti sve.. ali lakse je zavaravati jedno drugog i ostati u necem losem, cekati da prodje jos XY vremena dok se svi izgovori ne potrose ili dok se veza sama ne raspukne (sto se nece dogoditi, za prekid treba ipak 2 ljudi nesto poduzeti), a onda lupati glavom o zid zasto si toliko cekao i sto si sve za to vrijeme mogao napraviti.

Dalje, kako san već spomenuo, ta veza ne funkcionira već vise od dvije godine. Razlozi toga su nepopravljivi, 100% sigurno, probali smo bezbroj puta, ali uzalud. Samo se provlačimo i mučimo. I tako jako ne zadovoljan i ne sretan, sasvim slučajno sam upoznao jednu curu s kojom sam proveo jedan ugodan razgovor i prvi put da sam u 6g veze "pokleknuo" i pogledao je kao ženu, a ne kao osobu, što mi se nikad u 6g nije dogodilo. Naravno da nije ništa bilo među nama, ali ta cura mi se jako svidjela, i psihički i fizički. Da se razumijemo, bio bih najsretniji kad bi sve bilo ok u mojoj vezi i da zauvijek ostanem sa sadašnjom djevojkom, ali to jednostavno nije moguće, zavaravamo sami sebe jer već 2godine nismo proveli večer bez svađe.
    Kad uzmem u obzir probleme u vezi definitivno bih se odlučio za prekid, a kad uzmem u obzir u kojoj je moja cura situaciju, definitivno ne mogu prekinuti. Stvarno ne znan sta da radim, svaki savjet, kritika, mišljenje ili samo komentar su dobrodošli.

Hvala.
    dakle, ako ti je stalo do cure, reci ces joj sto ti je na dusi.. ako ti nije stalo do nje, nego do sebe onda ces joj i dalje mazati oci i izmisljati izgovore kako bi odgodio prekid jer nemas hrabrosti to uciniti.

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Viš' ja bi u trenucima njene bolesti ipak ostao sa njom dok ne ozdravi. Jer prekid nakon tako duge veze je iznimno bolan. A kako je ona bolesna uistinu joj je to još jedan nepotreban šok na tijelo i psihu. Stisnut zube, biti najbolji u tim trenucima. A kad ozdravi onda riješit probleme.
    Nekad nije poanta da samo meni bude lijepo
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Citat Pravi autor: Oggy Pogledaj Poruke
    Viš' ja bi u trenucima njene bolesti ipak ostao sa njom dok ne ozdravi. Jer prekid nakon tako duge veze je iznimno bolan. A kako je ona bolesna uistinu joj je to još jedan nepotreban šok na tijelo i psihu. Stisnut zube, biti najbolji u tim trenucima. A kad ozdravi onda riješit probleme.
    Apsolutno se slažem

Ja sam već htjela napisati kako sam ja jedina osoba ovdje koja bi u takvim trenucima ostala u vezi i savjetovala da ne prekineš, ali eto nisam. Što mi daje do znanja da nisam baš poludila.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
    Što mi daje do znanja da nisam baš poludila.
    Jesi ziher?
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Jesi ziher?
    Nisam sigurna sto posto
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

prof. Foruma Avatar od korisnika EvilM@ster
    Datum registracije
    26-09-06
    Starost
    25
    Poruka
    1,584
    Liked
    5 times

ja bi radije prekinuo i ostao pokraj nje kao dobar prijatelj, toliko ti je valjda stalo do nje da joj budes prijatelj u najtezim trenucima,... jer ovako tko zna koliko ce ta bolest trajati i ti ces cjelo vrijeme glumiti da je sve super a zapravo nije, a ona ce cjelo vrijeme biti u zabludi da si ti uz nju zato jer ju volis a ne zato jer je bolesna.... i sta mislis ako ona nakon sto ozdravi i prekinete sazna da si s njom bio samo iz sazaljenja, sto joj nebi trebalo biti tesko zakljuciti jer je veza zadnje 2 godine u komi, pa to ostanes uz nju dok je bolesna, pa je onda ostavis dok ozdravi, mislim cista logika da zakljucis o cemu se tu radi...
    Daj, kad mi u srce pogledas, da tamo nema nicega, da nista nema osim tvoga imena..
    Tu, na tvome pragu zaspala, jedna dusa iskrena i samo cekam dan da ti lice ugledam...

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

ovo definitivno
    lijepo oggy

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku