| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Usamljena Srca Raspravljate o temi Šta napraviti? u Društvo forumu; Pitaj boga..no komnet..... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #25 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 23
Poruka: 4,778
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta napraviti? Pretjeruješ... Napiši bestseller prema svom životu...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta napraviti? Citat:
Ti si u problemu, ti iz njega izađi. Ako čovjek ima godina ne znači da je odrastao, zato se ne ponašaj kao malo dijete i uzmi život u svoje ruke.
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti | |
| | |
| | #28 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta napraviti? Citat:
Malo se treba smiriti i krenuti dalje, to što stalno se zadržava u prošlosti ne može donijeti išta dobro.
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti | |
| | |
| | #29 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 08-12-07 Lokacija: grad na Dravi.... Godina: 27
Poruka: 2,032
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Šta napraviti? Citat:
__________________ Never do anything you wouldn"t want to have to explain to the paramedics | |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Šta napraviti? Osamljenost je ponekad potrebna. Nisam jednom izašao van i ostao sam. Lutao sam mestima gde nema žive duše. Prolazio vrbike i lugove kao da nešto tražim a samo sam besciljno lutao. Nisam jednom zaustavio auto na nepoznatom mestu i potrazio mir u šumi. Cenim osamljenost al samo ponekad ne zauvek. U današnjem ludilu nemoguće je biti sam. Mobiteli, tv, radio škripa kočnica, rastegnuti kurtoni po izlozima. Golišave devojke mame njihanjem tela. Sodoma i gomora. Trenuci samoće ponekad čine čoveku određeno zadovoljstvo i obnavljaju energiju tela i duše te pridonose duševnoj okrepi i fizičkom stimulansu. Potrebno je biti uravnotežen u težnji za samoćom i ne preterivati. Odsustvo drugih osoba pomaže nam da sredimo misli i duševno se opustimo. Samoća nebi trebala proći beskorisno. Potrebno je meditirati. Sedneš tako sa tupim pogledom u prostranstvo (najlepše je otići u slavonsku ravnicu, ili na otvoreno more), zapiljiš se u neku tačku u daljinu i onako bez treptaja oka fokusiraš zenit. Svakih 6-7 minuta pogled usmeriš u neku drugu stranu i pritom ruke staviš na neki drugi deo tela. Time energiju prostora usmeravaš kroz čarke na telu i dovodiš ih u sklad sa prirodom. Dobro bi bilo da si gol jer današnja odeća je puna plastike i niti na sebe preuzimaju energiju pa je efekt "korone" manje osetljiv. Plodovi tvog meditiranja osetićeš jako brzo. Postaćeš oštroumniji i staloženiji, razborit u govoru i postupcima. Mnogo lakše osvajat češ osobe a znatno če ti se povečat i spolna moć. Kroz meditiranje učiš i šutjeti a ne biti brzoplet i da ti govore :"e sad si dreku dao pljusku". Meditiranje u osamljenosti presudno je u doživljavanju duhovne punoletnosti. Tvoj napredak uistinu biće primećen i iznenadit češ se kad te upitaju za tajnu formulu tvoga uspeha. Naravno budi i oprezan jer osamljenost je poput ostalih opojnih droga i lepo ju je posećivati al opasno je u njoj ostati. Zaluđenost osamljenosti može da te makne iz društva zauvek i da te liši tvoje osnovne ljudske potrebe za druženjem, komuniciranjem i vođenjem ljubavi. Osamljenost može da preraste u sebičnu čežnju koja opet traži osamljenost i tako se zatvara krug. U današnje vreme pronaći samoću je vrlo teško i trebali bi biti sretni uspijemo li pola sata biti sami. Ako si postavite pitanje : "Ne sećam se da sam u zadnjih ohoho godina rekao da mi je dosadno?", il da "neznam šta ću sa sobom, dosadno mi je?." Vreme je da potražite osamu na pola sata.
__________________ "Ako govoriš oprezno, jezik je tvoja vrlina, a ako govoriš kako ti padne na pamet, jezik je tvoja nesreća." "Bolje svašta jesti nego svašta govoriti." |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:32.

Never do anything you wouldn"t want to have to explain to the paramedics