| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Usamljena Srca Raspravljate o temi Što je to u nama da smo usamljeni???... u Društvo forumu; Evo ovako u zadnje vrijeme sam primjetio porast tema koje se odnose na usamljenost. Što mislite zašto je to ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,057
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evo ovako u zadnje vrijeme sam primjetio porast tema koje se odnose na usamljenost. Što mislite zašto je to tako...jesu li ljudi postali tako nepristupačni da se okrećemo forumima u potrazi za pomoć? I kako to da se te osobe baš odluče potražiti pomoć od neznanaca koje nikad nisu ni vidjeli, a ne od svojih prijatelja ili rodbine?? Možda im profil radi svojevrsnu masku od srama i spremni su sve priznati jer im je na neki način garantirana anonimnost... Zar sve gledamo kroz prizmu tko je koga koliko puta zbario i tko je imao najviše partnera...? Nije mi jasna činjenica da ljudi priznaju da imaju problem i onda se umjesto svojim najboljim prijateljima ili prijateljicama povjeravaju kojekakvim modovima i kvaziadminima (naravno ne mislim pritom na nikoga egzatno) te njihova mišljenja prihvaćaju kao nešto što je apsolutno točno i neporecivo... Eto...dajte svoje mišljenje....ako vam se da malo razglabati ![]()
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." |
| | |
| | #3 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što je to u nama da smo usamljeni???... Citat:
Kako to da si spreman prihvatiti savjete od ljudi koje nikada nisi vidio...a ne od "frenda" kojeg poznaješ cijeli život?
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." | |
| | |
| | #5 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što je to u nama da smo usamljeni???... Citat:
Moje je mišljenje da nam je svima lakše nešto reći ovako...preko tipki...pa makar i neznancu...samo da nam taj koji čita post...ne vidi lice...ili izraz lica dok priznajemo nešto što nam je neugodno. A s druge strane možda postoji manjak povjerenja prema prijatelju...možda mu ili joj se bojiš otkriti svoju slabost...? Znam i sam da sam ovdje otkrio stvari koje mi ni prijatelji ne znaju (ništa šokantno..ali ipak nešto što bih prešutio u društvu)...i želim saznati zašto je to tako..
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." Zadnji Uredio Adolon : 10-03-08 u 23:58. | |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Što je to u nama da smo usamljeni???... Citat:
A zašto forum? Nekima je mnogo lakše reći ovdje svoj problem nego prijateljima jer (muški pogotovo) ne žele ispast slabići u društvu a cure ne žele ispast očajne pa tu usamljenost vrlo često prikrivaju. Mnogo ljudi i nema prave prijatelje kojima bi se mogli povjeriti. Ovako na forumu te nitko ne zna i sve što moraš je otvoriti novu temu... možda nečija pisana riječ i pomogne iako to nije to. Nekima forum predstavlja supstitut za pravo društvo kojega ta osoba nema iz tko zna kojih razloga...
__________________ Nema smisla. | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
Usamljenost je problem...primjetio sam da se ljudi povjeravaju oko tog problema preko foruma... Gledaj...ja ne govorim o povjeravanju masi ljudi ili svojoj ekipi...ja govorim o povjeravanju NAJBOLJEM prijatelju ili prijateljici... Ako si usamljen, i imaš problem...zašto se ne povjeriti njima , a ne "nama"? I pitam zašto je sve više takvih tema na CPu...evo gotovo svaki dan iskrsne jedna, ako ne i dvije?
__________________ "...mi smo tak'a nacija, nismo za astronaute, al ćemo lomit kosti dok čuvamo vaše aute..." | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Što je to u nama da smo usamljeni???... A zašto ne? Jer kažem - ima dosta ljudi koji nemaju takvog prijatelja. Drugo - možda se boje reakcije tog prijatelja? Ili možda taj prijatelj/ica nisu pomogli na adekvatan način pa dotična osoba traži odgovor dalje?
__________________ Nema smisla. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Što je to u nama da smo usamljeni???... Ovo bi pitanje ja sad bacija na filozofiju, al neću'..... Pa šta se mene tiče, ne znam, jer to zato što kao odrastam (svi cijeloga života svak na svoj način odrastaju) ili je ovaj svijet u pitanju.... ali sve manje i manje želim obitelji ili prijateljima prenosit "svoju muku" Jednostavno ne želim da prolaze moje probleme, kad svi ionako imaju dovoljno svojih (to je ono "ko će slušat tuđu muku") ipak mi je draže za njih sačuvat što više veselja, ali ako mi se neko želi povjeriti uvijek sam tu....to mi je uvijek u životu bio "dvosjekli mač" jer su svi za mene znali da sam im pravi prijatelj, i da mi mogu vjerovati, a nisu nikad često slušali moje probleme....takvi su ipak bili samo rijetki.... u stvari niti ne razmišljam o dijeljenju problema s nekim ikad (osim "posebnih" afkurs, a i to što rijeđe) Sve šta se može izgurat u životu sam, izguraću....što naravno nikad nikome ne bi ni spominja, osim ovako....neću reći bezveze, zato što nije bezveze, ipak je kakav, takav ispušni ventil.... Eto zašto ja to radim, a za ostatak ne znam.... ![]() A i ovo ne radim baš često.... ![]() nadam se da ste razumili poantu....
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:21.