Idi nazad   Croportal Forum > Kultura i Zabava > Humor > Vicevi i Smiješni Tekstovi
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Vicevi i Smiješni Tekstovi Raspravljate o temi govor komandira 1. čete Luke Đuraskovića iz 1940 u Humor forumu; ovo je dobro,ko god je to iskopo svaka mu čast,skidam kapu. na jednom mjestu ako sve pročitate,psuje ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-11-05, 19:32   #1 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,093
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
govor komandira 1. čete Luke Đuraskovića iz 1940

ovo je dobro,ko god je to iskopo svaka mu čast,skidam kapu.
na jednom mjestu ako sve pročitate,psuje nebi vjerovali faraona

staro, ali dobro ...

Svibnja 1940. godine uslijed prijetnje napada fašističke Italije na Kraljevinu
Jugoslaviju izvršena je djelomična mobilizacija jugoslavenskih vojnih jedinica s
koncentracijom na području Slovenije. Prilikom obilaska 40. pješadijskog puka
smještenog u Brezovici 26. svibnja napravljen je stenograf govora koji je
postrojenim vojnicima održao komandir 1. čete, kapetan Luka Аurasković‡. Kapetan
Аuraskovi㇠poginuo je tijekom Drugog svjetskog rata, a stenograf njegovog
"povijesnog" govora iz Brezovice sačuvan je u arhivu Srpske akademije nauka
(A-38-119-263).

"Slušaj amo! Mi živimo u ozbiljno doba, i svaki od vas znade zašto ste tu. Svi
ste skoro stariji i ženjeni ljudi, vi čitate novine, jeli tako. I ako nam pruže
rat, jebo ga otac, mi ć‡emo ga prihvatiti i ratovati. U tom slučaju, jebo mu pas
mater, morali bi mi tako da primimo borbu, pa makar svi izginuli. To bi bilo od nas
časno, jel tako!

Naši susedi Talijani, e to su kurve jedne. Oni, jebo im pas mater, boje se ratovanja
a hoće da dobiju zemlju bez krvi. Oni, fukare jedne, kažu da imaju pravo na
Dalmaciju. Jeste, dobić‡e, ali kurac. Jel tako? A zar mi nemamo pravo na Trst, Istru
i druge naše krajeve!? Pa dabome da imamo! Sada se prave prijatelji, a sutra napali
bi nas, kurve jedne. Jel vam to jasno!? Jebo im pas mater, samo neka dođ‘u,
poslać‡emo ih u pizdu materinu!

Drugo: mi južni Sloveni, bili smo i jesmo najbolji vojnici Evrope. Jel tako? Dabome
da je tako, i tako treba da bude! Musolini je dosta učinio za Italiju. On je mnogo
dao Italijanima, ali ih nikad neće učiniti hrabrima; makar im kurac dao neč‡e moć‡i
da im da srce junačko. Jel tako!? Jel vam jasno? E, drugo, kažu Talijani, oni vele,
"kod nas je sve motorizovano. Naši su mitraljezi FIAT, naši su tenkovi FIAT,
naši su avioni FIAT, i šta ja sve znam ... u pičku materinu. Znamo mi to, ali je u
njih i srce FIAT, jebo ih sveti Jeronim na nebu. Samo, ima jedno: oni nas ne znaju,
pička im materina! Jel tako? Dabome, baš tako, i tako treba da bude.

Drugo: hoć‡e da nam budu kuratori, da garantuju naše granice, pizda im materina.
Talijani, i ko zna koji kurci - Nemci, Englezi, Francuzi, Japanci, Kinezi i drugi, pa
čak i Društvo naroda. A šta se nas tiću njihove garancije, pizda im materina!
Znamo mi šta su to garancije. Kurac garancije! Jebo im pas mater garancijsku i
kurvarsku.

Drugo: Svi vi znate da se naša vojska najbolje hrani. Jel tako? E, kad je tako, onda
hrana treba da bude još sto puta bolja. Imamo kuvare, jebo im pas mater, i još ne
valjaju. Pa dobro, gde su ti kuvari, jebo im pas mater svima od reda!? Dežurni,
deder zovni mi kuvare, pizda im materina ... Pa, dobro kuvari, jebo vas sveti Jeronim
na nebu, poslać‡u vas sve da terate mitraljeze u brda, u pizdu materinu, pa da vidimo
da li ć‡e hrana biti bolja! Jebo vam pas mater kuvarsku! Jel tako!?"

(Kuvar Trobec javlja se: "Alo gospodine kapetane, iz griza se ne more ...")

"Kuš! Ništa te nisam pit'o! Marš u pizdu materinu, jebo ti pas mater kuvarsku!
Kad te raspizdim pretvorić‡u te odma u mitraljez! Drugo: Gde je onaj koga su ubile
gać‡e? ... A, tu je ... E, baš tebe ć‡u poslati na Talijane, jebo te mitropolit! I
ti si mi kurčev vojnik! Ubile ga gać‡e ...

Slušaj amo i šta se smeješ! Svi vi znate da ima i drugih kojima se hoć‡e naša
zemlja, pizda im materina! ta gore one ciganske kurve kažu da im pripada Srem,
Banat i Baranja. Pa dobro, pizda im materina tatarska, što ne dođ‘u da uzmu pola
Slovenije i Hrvatske, jebali ih njihovi grofovi; jebo im pas mater njima i Hortiju i
Telekiju i grofici Marici!

Drugo: Jel idete vi onako, preko noć‡i, malo u Domžale? A? Znam ja vas dobro. Sve ja
znam, jel tako? A vidite, to ne sme tako da bude. U nas postoji preki sud, pa tu nema
viĹše šale. Odma te streljaju, jebo te faraon! Da li vi mislite tako? Evo - ide ti
komandir negde tamo u pizdu materinu, vodnici šta ja znam gde, jebo ih Bog i onako
ništa ne valjaju, podnarednici sede u kafani, a vi - u Domžale. Pa sad lepo dođ‘u
Talijani, pizda im materina! Kako bi sve to izgledalo? I kako bi nas fino udesili ...
Majku im zicarošku! Pa to ne sme da bude, jel vam jasno!? Ne može to tako kod nas
da bude, kako je bilo kod ČŒeha. A, jok! Eto, i to su kurve koje se uopšte ne bore
nego samo polažu oružje, kukavice jebo im pas mater i njima! Pa eto ovi Poljaci,
jebo ih sveti Jeronim, borili se borili ... a njihova gospoda ministri - tup u
avione, beže kurve avionima pravo u Pariz. Ništa manje, u pizdu materinu, da tamo
tobože vladaju; ali samo kome, pička im majčina! U nas ne sme da bude tako,
naravno.

Drugo: Nije to sve što sam vam kazao. Ama svi vi tu znate, pametni ste ljudi. Išli
ste po svetu i sigurno ste videli lepu varoš Temišvar? E vidite, kažu Rumuni jebo
ih Bog otac, "To je naše!". Pa dobro sad, pička mu materina, šta je onda
naše!? Za koji smo krasni kurac mi onda ovde i šta mi da branimo, kad ništa nije
naše!? Pizda im materina! Pa šta mi plaćamo toliki porez, kad je tuč‘e!? Jel tako?
Onda od nas neć‡e dobiti niko ništa! Dać‡emo im tvrd kurac, i to tvrd za mnogo
godina Neka dođ‘u, ako su junaci, a mi ć‡emo s njima pravo u pizdu materinu, preko
Drave i Save, pa makar svi izginuli! Jel tako!? E, pa, dabome da jeste, jer drukčije
ne može i ne sme da bude! Naravno! A sad vodniče, daj ljudima voljno!"
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-11-05, 22:42   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra
Deda Dasović !!!!
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: 1940, cete, djuraskovica, govor, komandira, luke

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ozezi k-fLiP Recycle Bin 14 03-02-07 23:12
Najbolji strijelci Serie A 2005/2006 Maximus84 Nogomet 35 19-02-06 16:32
Serie A Silver Nogomet 35 27-10-05 18:44

Trenutno vrijeme na forumu: 03:48.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108