Otisle njemica, ruskinja i Fata u bracno savjetovaliste jer su imale velikih problema sa muzevima. Pita bracna savjetnica njemicu da joj kaze svoje probleme i ova pocne: -
"Pa jako je lijen. Ne pomaze mi nista po kuci cak sta vise samo mi odmaze. Recimo kad se vrati sa posla prljave carape baci ispod stola, cipele ostavi na sred sobe a ako rucak nije gotov kada se vrati kuci odma pocne da urla."
Bracna savjetnica je pogleda pa joj rece: -
"Nemoj nista raditi po kuci, nemoj prati, peglati, pospremati, nemoj mu cak ni rucak kuhati. Ako te bude pitao cemu nagla promjena ti mu reci kako ti nisi njegova sluskinja vec njegova voljena supruga."
Dodje red na ruskinju i ona rece nesto vrlo slicno kao i njemica. Bracna savjetnica joj uputi isti savjet. Dodje red i na Fatu...poce Fata svoju pricu:-
"Zavrsi sa poslom u 15, kuci ne dolazi do jedno 21-22. A kad dodje onda je mrtav pijan. Cijelu platu potrosi na cugu, kocku i kurve...od mene trazi da mu dam svoju platu, ako imam moram mu dat ako nemam ubije boga u meni. Prebije me ko macku ako mu ne ispeglam hlace ili kosulju, u krv me pretvori ako ga jelo na stolu ne ceka servirano..."
Bracna savjetnica joj dade isti savjet kao i drugim dvijema i zakaza im novi termin kroz mjesec dana na kojem ce kao da vidi ucinak njenog savjeta i promjene u njihovim brakovima.
Proslo mjesec dana, vratile se njih tri opet u savjetovaliste. Pita bracna savjetnica njemicu sta i kako je bilo u njenom braku u zadnjih mjesec dana. Pocne njemica da prica:-
"Pa sta ja znam. Nisam vidjela nista u prvih 3-4 dana. Nakon jedno 5-tog dana je poceo ostavljati prljave carape u prljavi ves i cipele je poceo da ostalja tamo gdje im je mjesto. Nakon jedno 10-tak dana je poceo da mi pomaze. Recimo dok ja kuham rucak on obrise prasinu i tako. Vec nakon jedno 15 dana mi je pomagao u svemu"
Savjetnica je zadovoljno pogleda i pozeli joj srecu i daljnjem braku. Pita ruskinju isto pitanje a ova rece skoro identican odgovor kao njemica. Pita Fatu, a Fata ce na to:-
"Pa ovako, prvih par dana nisam nista vidjela. Boga mi, nisam nista vidjela ni prvih jedno 10-tak dana. Tek nakon jedno 15 dana sam malo progledala na lijevo oko"

104Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom