| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Video Tehnika Raspravljate o temi hdmi u Tehnoklik forumu; mene zanima: -gdje ima za kupiti kabel i jel' skup? -može li se spojiti novi lcd sa dvd-om ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 14-11-07
Poruka: 4
![]() | hdmi mene zanima: -gdje ima za kupiti kabel i jel' skup? -može li se spojiti novi lcd sa dvd-om sa tim kabelom? -video i tv? -antena i tv? već par dana pokušavam spojiti tv lcd sa:videom i dvd-om sa običnim kablom i ne uspijevam(slika na videu je očajna,a na dvd-u nema(samo ton)),a i prijem zemaljskih kanala je tak-tak,pa me zanima da li se to može poboljšati uopće se ne razumijem u to,pa bih molio pomoć. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,559
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: hdmi može se sve spojiti što ima hdmi ulaz/izlaz, kabel je skup i dođe više od 300kn...
__________________ Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe, svaki poljubac za tvoje usne i svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 01-08-06
Poruka: 1,040
![]() | Re: hdmi Pa da spojiš recimo komp ili player koji imaju Blue-ray i/ili HD-DVD, pa da možeš gledat filmove u HD-u (rezolucijama daleko višim nego što je klasični PAL).
__________________ Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: hdmi Citat:
Prednosti HDMI-ja su: HDMI ima iznimno visoku širinu pojasa, što će se u budućnosti dokazati kao pogodno za primjene i izvan područja HDTV-a. Jednostruki kabel se koristi za prijenos svih nekomprimiranih video i audio informacija sa sklopovske opreme za dekodiranje (STB - Set-Top-Box) na displej. Činjenica da HDMI prenosi nekomprimirani video jamči najveću moguću kvalitetu slike. HDMI se rješava nepotrebnih pretvaranja iz analognog u digitalno i digitalnog u analogno. HDMI zamjenjuje sve postojeće audio/video kabele između različitih A/V komponenti preko jednostrukog kabela: to pojednostavljuje priključke i nema nereda kojeg stvara ogroman broj kabela vezan uz A/V postavljanje. HDMI pruža tehnologiju za zaštitu sadržaja, tzv. HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection - Zaštita visokog širokopojasnog digitalnog sadržaja) čime se osigurava veza između različitih HDMI komponenti. HDMI podržava integrirani kontrolni protokol za konzumnu elektroniku (CEC), koji omogućuje kontrolu svih A/V komponenti preko jednog daljinskog upravljača. HDMI je potpuno kompatibilan s DVI-HDCP-om i omogućuje spajanje DVI komponenti na HDMI displeje preko jednostavnog adaptera za pasivni kabel. HDMI komponente se također mogu spojiti na DVI-HDCP displeje. HDMI ima mali konektor, koji je pinski kompatibilan s DVI-om, ali uz DVI on prenosi i digitalni više-kanalni audio signal. Dakle, HDMI (High Definition Multimedia Interface) daje najbolju moguću sliku na LCD-ima ali ne tv programa nego na uređajima koji također imaju HDMI priključke. To su recimo konzole - PlayStation 3 i Xbox 360, te Blu-ray playeri i HD-DVD playeri. Isto tako, danas se povoljno mogu kupiti i DVD uređaji sa HDMI-om. Tek se uz korištenje HDMI-a vidi prava prednost LCD-a. Imam Xbox 360 kojeg spojim preko HDMI na LCD i igre su mi kristalno čiste kao i filmovi. Tko još ima Full HD LCD-e (rezulucija dakle 1920 x 1080p) i tko ima HDMI uređaj da priključi takav LCD-e... taj je u 7. nebu. Bolje ne može. BTW, mogu se kupiti i jeftiniji HDMI kablovi.. od oko 180kn ali bolje je dati 250-300kn jer su oni daleko najbolji.
__________________ Ima žena koje tvrde da su svi muškarci isti. Zar nije to malo previše iskustva? Šišmiš Bata | |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 07-11-07 Lokacija: rijeka-bjelovar Godina: 24
Poruka: 89
![]() | Re: hdmi Citat:
1.hdmi-ulaze ti ima rijetko koji uređaj (AV-receiveri i tek sad noviji dvd-recorderi o blu-ray-ima neću ni pisati jer su extra skupi) 2. video player ti ima u njaboljem slučaju SCART i to ti je to on ti daje takozvanu standardnu rezoluciju SDTV (videop),a sad kvaliteta slike ti ovisi od svake komponente tv source kabal | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 19:19.

meni je pomoglo pa ti dajem rep+