Pokazujem rezultate 1 do 8 od 8

hdmi

Raspravljate o temi hdmi u Video Tehnika forumu, dio Tehnoklik foruma; mene zanima: -gdje ima za kupiti kabel i jel' skup? -može li se spojiti novi lcd sa dvd-om sa tim ...

Starter
    Datum registracije
    14-11-07
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

hdmi

mene zanima:
    -gdje ima za kupiti kabel i jel' skup?
    -može li se spojiti novi lcd sa dvd-om sa tim kabelom?
    -video i tv?
    -antena i tv?
    već par dana pokušavam spojiti tv lcd sa:videom i dvd-om sa običnim kablom i ne uspijevam(slika na videu je očajna,a na dvd-u nema(samo ton)),a i prijem zemaljskih kanala je tak-tak,pa me zanima da li se to može poboljšati
    uopće se ne razumijem u to,pa bih molio pomoć.

Akademik Foruma Avatar od korisnika _Aris_
    Datum registracije
    12-05-05
    Starost
    26
    Poruka
    4,752
    Liked
    1 times

Re: hdmi

može se sve spojiti što ima hdmi ulaz/izlaz, kabel je skup i dođe više od 300kn...
    Od danas ću svaki dodir čuvati za tebe,
    svaki poljubac za tvoje usne i
    svaki san da budem s tobom i kad to ne mogu.

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

e baš to i mene zanima... čem služi taj HDMI? na novom lcd tv-u ima tih utora al ne znam čem služe
    Bolje desnica nego prknenica!

prof. Foruma Jockey Shots Champion, Bubble Run 2 Champion Avatar od korisnika negatron
    Datum registracije
    02-08-06
    Poruka
    1,592
    Liked
    15 times

Pa da spojiš recimo komp ili player koji imaju Blue-ray i/ili HD-DVD, pa da možeš gledat filmove u HD-u (rezolucijama daleko višim nego što je klasični PAL).
    Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.

prof. Foruma Avatar od korisnika MalikTintilinić
    Datum registracije
    27-11-07
    Starost
    26
    Poruka
    1,300
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
    e baš to i mene zanima... čem služi taj HDMI? na novom lcd tv-u ima tih utora al ne znam čem služe
    HDMI se općenito smatra nasljednikom SCART sučelja. To je sve poznatiji potpuno digitalni priključak koji se temelji na istoj osnovnoj tehnologiji kao i DVI koji uživa iznimnu podršku na ovom području.

Prednosti HDMI-ja su:

HDMI ima iznimno visoku širinu pojasa, što će se u budućnosti dokazati kao pogodno za primjene i izvan područja HDTV-a.

Jednostruki kabel se koristi za prijenos svih nekomprimiranih video i audio informacija sa sklopovske opreme za dekodiranje (STB - Set-Top-Box) na displej.

Činjenica da HDMI prenosi nekomprimirani video jamči najveću moguću kvalitetu slike.

HDMI se rješava nepotrebnih pretvaranja iz analognog u digitalno i digitalnog u analogno.

HDMI zamjenjuje sve postojeće audio/video kabele između različitih A/V komponenti preko jednostrukog kabela: to pojednostavljuje priključke i nema nereda kojeg stvara ogroman broj kabela vezan uz A/V postavljanje.

HDMI pruža tehnologiju za zaštitu sadržaja, tzv. HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection - Zaštita visokog širokopojasnog digitalnog sadržaja) čime se osigurava veza između različitih HDMI komponenti.

HDMI podržava integrirani kontrolni protokol za konzumnu elektroniku (CEC), koji omogućuje kontrolu svih A/V komponenti preko jednog daljinskog upravljača.

HDMI je potpuno kompatibilan s DVI-HDCP-om i omogućuje spajanje DVI komponenti na HDMI displeje preko jednostavnog adaptera za pasivni kabel. HDMI komponente se također mogu spojiti na DVI-HDCP displeje.

HDMI ima mali konektor, koji je pinski kompatibilan s DVI-om, ali uz DVI on prenosi i digitalni više-kanalni audio signal.

Dakle, HDMI (High Definition Multimedia Interface) daje najbolju moguću sliku na LCD-ima ali ne tv programa nego na uređajima koji također imaju HDMI priključke. To su recimo konzole - PlayStation 3 i Xbox 360, te Blu-ray playeri i HD-DVD playeri. Isto tako, danas se povoljno mogu kupiti i DVD uređaji sa HDMI-om. Tek se uz korištenje HDMI-a vidi prava prednost LCD-a. Imam Xbox 360 kojeg spojim preko HDMI na LCD i igre su mi kristalno čiste kao i filmovi.

Tko još ima Full HD LCD-e (rezulucija dakle 1920 x 1080p) i tko ima HDMI uređaj da priključi takav LCD-e... taj je u 7. nebu. Bolje ne može. BTW, mogu se kupiti i jeftiniji HDMI kablovi.. od oko 180kn ali bolje je dati 250-300kn jer su oni daleko najbolji.
    Ima žena koje tvrde da su svi muškarci isti. Zar nije to malo previše iskustva? Šišmiš Bata

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Hvala Pimpi... Tintiliniću meni je pomoglo pa ti dajem rep+
    Bolje desnica nego prknenica!

Starter
    Datum registracije
    14-11-07
    Poruka
    4
    Liked
    0 times

maliktintilinić-BRAVO i hvala
    još samo nešto:
    -da li mogu staviti recimo 2 ili 3 hdmi kabla(u video i dvd,ako imaju hdmi ulaz)?
    -da li postoji nešto slično za video(ako nema hdmi)?
    radi se o novom lcd tv-u
    hvala

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: jajoglavac Pogledaj Poruke
    maliktintilinić-BRAVO i hvala
    još samo nešto:
    -da li mogu staviti recimo 2 ili 3 hdmi kabla(u video i dvd,ako imaju hdmi ulaz)?
    -da li postoji nešto slično za video(ako nema hdmi)?
    radi se o novom lcd tv-u
    hvala

1.hdmi-ulaze ti ima rijetko koji uređaj (AV-receiveri i tek sad noviji dvd-recorderi o blu-ray-ima neću ni pisati jer su extra skupi)
    2. video player ti ima u njaboljem slučaju SCART i to ti je to on ti daje takozvanu standardnu rezoluciju SDTV (videop),a sad kvaliteta slike ti ovisi od svake komponente tv source kabal

Lajkaj nas na Facebooku