Pokazujem rezultate 1 do 3 od 3

Sto mi treba...(blue-ray ili obican DVD

Raspravljate o temi Sto mi treba...(blue-ray ili obican DVD u Video Tehnika forumu, dio Tehnoklik foruma; Bok svima. Prvo da postavim teze na kojima cu temeljiti svoja pitanja... ako vec tu grijesim molim ispravke . 1. ...

Starter
    Datum registracije
    28-05-08
    Poruka
    5
    Liked
    0 times

Sto mi treba...(blue-ray ili obican DVD

Bok svima.

Prvo da postavim teze na kojima cu temeljiti svoja pitanja... ako vec tu grijesim molim ispravke .

1. Optimalna udaljenost za gledanje TV-a je 3-4 diagonale.
    2. Kvaliteta slike na nekom TV-u proporcionalno je povezana sa rezolucijom prikaza uređaja, ali i sa velicinom slike.

Malo sam izgubljen. Ako je teza pod 1 tocna, i ako je udaljenost s koje cu gledati TV biti 2-2.5 metra... Lako je izracunati da mi je dovoljna diagonala izmedu 60
    i 80 cm.
    TV-i ovakve dijagonale uglavnom su HD-ready, ali postavlja se pitanje treba li im uopce FULL-HD.

Moje pitanje. Ako nisam neki "frik" koji trazi savrsenu kvalitetu slike, i uz pretpostavljenu diagonalu televizora do 80-cm, treba li mi uopce blue-ray uređaj ili će posao sasvim kvalitetno odrađivati DVD ili eventualno upscaling DVD uređaj.

Povezano sa ovime zanima me misljenje kakva je pespektiva DVD-a kao medija. Oce li ga za 2-3 godine totalno istisnuti blue-ray, ili ce naslovi ostati dostupni i na obicnom DVD formatu.

Zahvaljujem na misljenjima i odgovorima

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

Re: Sto mi treba...(blue-ray ili obican DVD

dvd filmeki (HD formata) na nekom 82 cm lcd telkacu full HD il HD ready ce ti bit taman...a ni obicni dvd naslovi nisu nista manje losi (istina, tesko je vise gledat ista manje od HD kvalitete jednom kad se to vidi)..

kaj se tice istiskivanja, zasad ima jedno 30-tak filmova na blu rayu, ako i toliko, neznam ne pratim bas...nadalje, blu ray mediji su jako skupi, citaci i vise ne toliko, za oko 2-3 soma se da nabavit solidan sonyev citac...a zasigurno se ne isplati trosit novce na takvo sto buduci sam vec u pocetku posta naveo da ce i obicni dvd ili dvd HD naslov odraditi svoj posao i vise nego dovoljno...rade za tu lovu copit vise dual layer dvd-a pa przit HD naslove...
    Zadnji Uredio macor : 16-04-09 u 22:55

Regularni forumaš Avatar od korisnika klostrobuster
    Datum registracije
    07-11-07
    Starost
    28
    Poruka
    254
    Liked
    0 times

Re: Sto mi treba...(blue-ray ili obican DVD

PS3 mu je od jeftinijih najbolji player za blu-ray filmove + dobije igraću konzolu i na 32'' dijagonali izgleda meni odlično ak spoji naravno HDMI-om
    jeb'o novi izgled foruma

Lajkaj nas na Facebooku