| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zagreb Raspravljate o temi Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita u Lijepa Naša forumu; Ispred Hrvatskog narodnog kazališta u subotu u 11 sati bit će prosvjed za preimenovanje Trga maršala Tita u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 04-04-07 Lokacija: ...ja sam iz mjesta gdje je podvala česta... Godina: 28
Poruka: 744
![]() ![]() | Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Ispred Hrvatskog narodnog kazališta u subotu u 11 sati bit će prosvjed za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg, a organizira ga neformalna skupina koju čine tri žene. Na čelu skupine koja godinama priređuje kulturne događaje je Zdravka Bušić, bivša saborska zastupnica, a uz nju su Biserka Cetinić te Maja Runje, piše Večernji list. Iako je takvih inicijativa bilo mnogo od osamostaljenja Hrvatske, nijedna nije bila uspješna. Ipak, ova skupina žena vrlo je optimistična. - Ideja je naša. Kao ekspert pridružio nam se dr. Josip Jurčević, a prije nekoliko tjedana imale smo sastanak s predstavnicima 20-ak udruga i tada smo dobile mandat za organiziranje prosvjeda - otkriva Maja Runje. Prosvjed je ohrabrila Rezolucija Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima, kao i Deklaracija Hrvatskoga sabora o osudi zločina komunističkog poretka u Hrvatskoj. - Ulice i trgovi su simboli, sadašnji naziv ljudima poručuje da je Tito bio važna osoba u društvu i da je legitimno ono što je napravio. Javni je prostor dobar indikator vrijednosti koje društvo slijedi. Zato nam je potrebna lustracija javnog prostora - tumači Zdravka Bušić. Prosvjednice će organizirati kazališnu predstavu na otvorenom. Počet će prekrivanjem Zdenca života crnom tkaninom u znak sjećanja na žrtve Titova režima, a nastavit će žalobnim mimohodom oko HNK odjevene u crvene tunike na kojima će pisati ''zločin je zločin'', a čitat će i Titove depeše te simbolično zamijeniti ulične ploče. (javno.com) Kaj vi mislite o tome? Meni osobno je draži naziv Kazališni trg od Trga maršala Tita....
__________________ Postajem nenormalan, sve mi je normalno |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 18-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 2,509
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita meni je draži naziv TMT
__________________ I only know how to do things 3 ways: -the WRONG way -the RIGHT way -and MY way, which is really the WRONG way, only faster! |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,043
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Premda ne znam sta su toliko zapeli za to...meni je drazi trg marsala tita,on je nasa povijesna licnost...ovaj naziv kazališni trg mi ništa ne znaci
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Purger | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #6 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 12,100
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Samo bih primijetio da su prezimena Bušić, Cetinić i Runje stara agramerska aristokratska prezimena. Ili možda nisu? ![]() ![]()
__________________ LOŽA PUNA MAFIJE, STADION PRAZNINE, SRCE NIKAD SNAŽNIJE DOK NAŠ HAJDUK NESTAJE |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 04-04-07 Lokacija: ...ja sam iz mjesta gdje je podvala česta... Godina: 28
![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Citat:
...nemojte me krivo shvatiti, ne pljujem po nikome, ali... ...meni nisu jasne sve te razne udruge koje su se pojavile i koje se uvijek pojavljuju na "nekim" prosvjedima (židovi, homići, romi, udruga ova/ona)... o njima se non stop piše u novinama, tv-u, portalima...... a to su udruge od jednog do pet članova koje financira... ne znam tko... i stalno nekaj kukaju.... kakve sad ima veze udruga (ili što su već) Iskorak sa Titom? .. da je Tito živ ili da su živjeli u to doba nisam baš ziher da bi paradirali u "hot pants" gaćicama po Zrinjevcu.... ...meni je žalosno da mi uvijek moramo odgovarati šačici židova, roma, srba....jer ako ne... odmah idu teti EU i nja nja nja nja njaaaanja... ...ok.... skrenuo sam malo sa teme... ...ali ja sam i dalje da se vrati staro ime Kazališni trg ![]()
__________________ Postajem nenormalan, sve mi je normalno | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 893
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Bolje bi bilo da ljudi prosvjeduju protiv poskupljenja svega u zadnje vrijeme a ne vraćati se stalno u prošlost... Mislim da je ljudi važnije koliko košta npr. komunalna naknada u ZG nego kako se zove neki trg... |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita ...naravno da je važno kako se zove trg... i to nije "neki" trg... to je jedan od najljepših trgova u "lijepoj našoj"... a nosi ime osobe koja je mrzila i prezirala sve hrvatsko... (Prije će Sava krenuti uzvodno, nego što će Hrvati dobiti svoju samostalnu državu)...
__________________ Postajem nenormalan, sve mi je normalno |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 24-03-07 Lokacija: Coca Cola Company Godina: 23
Poruka: 3,043
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ispred HNK prosvjed protiv Trga maršala Tita Tito nije mrzio i prezirao sve hrvatsko,on je bio jugoslaven,to je tako...svidjalo se tebi ili ne...
__________________ Anything is possible on the Coke Side of Life.Check it out for yourself! |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:27.