Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Zagreb
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zagreb Raspravljate o temi Mamutica u Lijepa Naša forumu; Dakle, svi znamo za Mamuticu (možda netko od vas čak u njoj i živi), pa ispričajte malo o njoj, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-07-08, 11:47   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 27-12-07
Poruka: 130
filko2 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku filko2
Mamutica

Dakle, svi znamo za Mamuticu (možda netko od vas čak u njoj i živi), pa ispričajte malo o njoj, i stavite slike ak imate...

Evo maleni uvod i jedna slika (stavit cu ih kasnije još)...

Mamutica - najveća zgrada (po obujmu) u Zagrebu i Hrvatskoj, a također se ubraja među najveće stambene zgrade u Europi. Nalazi se u Novom Zagrebu, u kvartu Travno.

Izgrađena je 1974. prema projektu prof. Đure Mirkovića. Cijelo je zdanje dugačko oko 240 m, visina iznosi 70 m i ima 20 katova. U njoj stanuje oko 5000 ljudi u 1212 stanova. Ukupna vrijednost joj je 135,7 milijuna Eura. Premda bi se na prvi pogled izvana mogla doimati nezgrapno i neudobno, zgrada je sasvim udobna i uredna iznutra.

filko2 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 12:00   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,515
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar
Re: Mamutica

Kada sam je prvi put vidio, mislio sam užas. Nikad nebi mogao živjet u njoj. E to je bilo prije.
Kasnije sam je vidio iznutra, pogledao neke stanove.. okolica zgrade ima dosta zelenih površina, u kvartu su vrtići, škole...
Sad kad gledam neka novoizgrađena naselja, sa zgradama jedne do druge, bez lifta, parkirališta, bez trave okolo, izgledaju mi ko košnice.
Mislim da bi radije živio u mamutici.
Dar1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 12:47   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 15-05-07
Godina: 21
Poruka: 2,746
nespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobarnespretna je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku nespretna

vidite, na ovoj livadi naprijed sam se ja igrala kao mala
moj bivši susjedni kvart (živjela sam u utrinama) i tamo,kao i u mamutici imam puno frendova. pola kvarta živi tamo
al planiraju izgradit crkvu tu na travnjaku između škole i zgrada (ispred mamutice)....ili su je već izgradili
enivej, evo slikica malo

--> Travno-novozagrebački kvart-odlične slike mamutice i kvarta <--
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:20   #4 (permalink)
Regularni forumas

Jako lijepo...

Pogledao sam tvoje slike i u ovom potpisu (mislim da si ga sada dodala jer ga prije nisam primječivao), i stvarno mi se dojmilo...

Mislim da su u Mamutici dobri stanovi, neke sam posjetio, i sve je blizu ali najviše mi se gadi buka od susjeda i popišani liftovi i stubišta....

Pa evo, impresioniraju me takve velike stambene zgrade i baš se lijepo o njima može raspravljati, pa ako netko ima još slika neka ih postavi ovdje, a ako imate linkove foruma (tema) ili stranica di se raspravlja o ovakvim slučajevima pošaljite mi ih na PM...

A kaj kažete na Limenke ? ? ?
filko2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:23   #5 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,800
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

nego jel znas mozda podatke o zgradi super andrija. Bas me zanima.
Ja sam cesto koristio mamuticu za prespavati. Dole u onim katakombama niko te ne smeta. Na visokim katovima 15,16 mozes da prespavas jer uglavnom ljudi idu elevatorom (liftom, dizalom)
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:29   #6 (permalink)
animal slave

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,379
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Bila sam par x tam, sekina kuma tam živi... A kaj ja znam. Ne sviđa mi se to kad ti ne poznaš svog susjeda 2 kata ispod, a živite na istom ulazu 10 god.

Više volim manje zgrade. Prije sam živjela u jednoj (12 god.), imala je 5 katova i 3 ulaza i dosta.
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:32   #7 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: saban sajnovic Pogledaj Poruke
nego jel znas mozda podatke o zgradi super andrija. Bas me zanima.
Ja sam cesto koristio mamuticu za prespavati. Dole u onim katakombama niko te ne smeta. Na visokim katovima 15,16 mozes da prespavas jer uglavnom ljudi idu elevatorom (liftom, dizalom)
Jel misliš na onu u Siget-u, za nju sam čuo ? ? ?
filko2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:34   #8 (permalink)
Akademik Foruma

saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar

ma da daj malo ono broj stanovnika, broj katova i povrsina, zasto se zove super andrija i kada je izgradena
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:35   #9 (permalink)
Regularni forumas

E to baš neznam, ali pronači ću...

Zgrada izvana izgleda dost socijalno ali iz nutra je ok

Ali vele da se često bacaju ljudi sa nje, pa ako ti ne smeta da neko leti pored prozora dok ti jedeš

EDIT:

Evo tražim podatke, i uspijevam naći neke stvari U jednom postu ću ih sve, ali sad samo poslasticu...

JNA je predvijela da bi u slučaju pada atomske bombe na Zagreb Super Andrija ostao stajati. Uglavnom neoštećen.

Zadnji Uredio filko2 : 09-07-08 u 13:38.
filko2 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-07-08, 13:40   #10 (permalink)
Akademik Foruma

inace se najvise po statistici bacilo iz nebodera 111, u 48a neboder imao sam dosta rodbine. Po godinama vidim da si dosta mlad pa verovatno ne poznaš to staro društvo iz 70`-80` dosta ih se odselilo. Safeta su svi znali, a i halilović sanju, aidu iz 109 itd. Pitaj neke starije.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: mamutica, travno, zagreb

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113