| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zagreb Raspravljate o temi Mamutica u Lijepa Naša forumu; Dakle, svi znamo za Mamuticu (možda netko od vas čak u njoj i živi), pa ispričajte malo o njoj, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas | Mamutica Dakle, svi znamo za Mamuticu (možda netko od vas čak u njoj i živi), pa ispričajte malo o njoj, i stavite slike ak imate... Evo maleni uvod i jedna slika (stavit cu ih kasnije još)... Mamutica - najveća zgrada (po obujmu) u Zagrebu i Hrvatskoj, a također se ubraja među najveće stambene zgrade u Europi. Nalazi se u Novom Zagrebu, u kvartu Travno. Izgrađena je 1974. prema projektu prof. Đure Mirkovića. Cijelo je zdanje dugačko oko 240 m, visina iznosi 70 m i ima 20 katova. U njoj stanuje oko 5000 ljudi u 1212 stanova. Ukupna vrijednost joj je 135,7 milijuna Eura. Premda bi se na prvi pogled izvana mogla doimati nezgrapno i neudobno, zgrada je sasvim udobna i uredna iznutra. ![]() |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,515
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Mamutica Kada sam je prvi put vidio, mislio sam užas. Nikad nebi mogao živjet u njoj. E to je bilo prije. Kasnije sam je vidio iznutra, pogledao neke stanove.. okolica zgrade ima dosta zelenih površina, u kvartu su vrtići, škole... Sad kad gledam neka novoizgrađena naselja, sa zgradama jedne do druge, bez lifta, parkirališta, bez trave okolo, izgledaju mi ko košnice. Mislim da bi radije živio u mamutici. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Mamutica vidite, na ovoj livadi naprijed sam se ja igrala kao mala ![]() moj bivši susjedni kvart (živjela sam u utrinama) i tamo,kao i u mamutici imam puno frendova. pola kvarta živi tamo ![]() al planiraju izgradit crkvu tu na travnjaku između škole i zgrada (ispred mamutice)....ili su je već izgradili ![]() enivej, evo slikica malo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --> Travno-novozagrebački kvart-odlične slike mamutice i kvarta <--
__________________ Imam savršenu kompilaciju za kraj.... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Mamutica Jako lijepo... Pogledao sam tvoje slike i u ovom potpisu (mislim da si ga sada dodala jer ga prije nisam primječivao), i stvarno mi se dojmilo... Mislim da su u Mamutici dobri stanovi, neke sam posjetio, i sve je blizu ali najviše mi se gadi buka od susjeda i popišani liftovi i stubišta.... Pa evo, impresioniraju me takve velike stambene zgrade i baš se lijepo o njima može raspravljati, pa ako netko ima još slika neka ih postavi ovdje, a ako imate linkove foruma (tema) ili stranica di se raspravlja o ovakvim slučajevima pošaljite mi ih na PM... A kaj kažete na Limenke ? ? ? |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Mamutica nego jel znas mozda podatke o zgradi super andrija. Bas me zanima. Ja sam cesto koristio mamuticu za prespavati. Dole u onim katakombama niko te ne smeta. Na visokim katovima 15,16 mozes da prespavas jer uglavnom ljudi idu elevatorom (liftom, dizalom)
__________________ otišo sam iz Bosne, al` Bosna nije iz mene. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| animal slave Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,379
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Mamutica Bila sam par x tam, sekina kuma tam živi... A kaj ja znam. Ne sviđa mi se to kad ti ne poznaš svog susjeda 2 kata ispod, a živite na istom ulazu 10 god. Više volim manje zgrade. Prije sam živjela u jednoj (12 god.), imala je 5 katova i 3 ulaza i dosta.
__________________ Ne volem.. Zatucane..Gratis..Kravatase.. Hipohondre sto se plase Da dobiju rak od razmisljanja.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Mamutica E to baš neznam, ali pronači ću... Zgrada izvana izgleda dost socijalno ali iz nutra je ok ![]() Ali vele da se često bacaju ljudi sa nje, pa ako ti ne smeta da neko leti pored prozora dok ti jedeš ![]() EDIT: Evo tražim podatke, i uspijevam naći neke stvari U jednom postu ću ih sve, ali sad samo poslasticu...JNA je predvijela da bi u slučaju pada atomske bombe na Zagreb Super Andrija ostao stajati. Uglavnom neoštećen. Zadnji Uredio filko2 : 09-07-08 u 13:38. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: Mamutica inace se najvise po statistici bacilo iz nebodera 111, u 48a neboder imao sam dosta rodbine. Po godinama vidim da si dosta mlad pa verovatno ne poznaš to staro društvo iz 70`-80` dosta ih se odselilo. Safeta su svi znali, a i halilović sanju, aidu iz 109 itd. Pitaj neke starije.
__________________ otišo sam iz Bosne, al` Bosna nije iz mene. |
| | |
![]() |
| Tagovi: mamutica, travno, zagreb |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:28.

U jednom postu ću ih sve, ali sad samo poslasticu...