Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Novi ZOO na Jarunu zvat će se Hrvatska štala

Raspravljate o temi Novi ZOO na Jarunu zvat će se Hrvatska štala u Zagreb forumu, dio Lijepa Naša foruma; Primjerci autohtonih pasmina domaćih goveda, ovaca, konja,magaraca,koza, peradi... mogli bi u skoroj budućnosti skakutati, ritati se, pasti i kljucati na ...

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Novi ZOO na Jarunu zvat će se Hrvatska štala

Primjerci autohtonih pasmina domaćih goveda, ovaca, konja,magaraca,koza, peradi... mogli bi u skoroj budućnosti skakutati, ritati se, pasti i kljucati na Jarunu! Najpoznatiji zagrebački Ličanin Josip Čorak, direktor Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima, kani na obali gradskog “mora” osnovati zoološki vrt u kojemu će obitavati domaće životinje, a nada se da će ga u naumu podržati gradski oci.

Anić zasukao rukaveČorak se, dosjetio da bi mogao izgraditi prvi takav zoološki vrt u Europi zato što gradska djeca nemaju pojma kako izgledaju, što jedu i čemu služe životinje koje se uzgajaju na selu.
    – Znaju oni kako izgleda žirafa, ali da ih pitaš gdje živi magare, što je lička buša, nitko ne bi pogodio – objašnjava Čorak. Projektu novoga zoološkog vrta radni je naziv “Hrvatska štala”.

Koje će pasmine domaćih životinja u njemu biti Čorak je prepustio Mladenu Aniću. Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog zvjerinjaka već je zasukao rukave te zajedno sa stručnjacima Veterinarskog fakulteta izrađuje elaborat o novom zoološkom vrtu.

– Životinje ćemo birati na regionalnom principu. U vrtu bi bile naše izvorne pasmine domaćih životinja iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske, Slavonije, Istre, s Kvarnera, iz Dalmatinske zagore... – kaže Anić.

Životinje bi smjestili u izvornim nastambama pa bi se na Jarunu izgradili kameni obori za ovce kakvi su u Dalmaciji ili pak istarski kažuni. Anić je već pronašao i odgovarajuću lokaciju na jarunskoj obali za buduću “Hrvatsku štalu”. Vrt bi se prostirao na 25 tisuća četvornih metara livade od nasipa zavoja Save prema jezeru u susjedstvu terena za softbol.

– Od jeseni putovat ću po Hrvatskoj da vidim gdje i od koga možemo nabaviti potrebne životinje. Bit će to najbolji zoološki vrt u Europi i jaka konkurencija našemu zvjerinjaku! – oduševljen je zadanim poslom Anić. Kaže da su mu se već javili ljudi koji bi životinje darovali novome vrtu.

Elaborat je pri kraju
    Neke bi se pak pasmine koje su, poput ličke buše, pred izumiranjem, morale kupiti. No, njihova nabava, tvrdi Anić, ne bi bila veliki izdatak. Elaborat o “Hrvatskoj štali” na Jarunu bit će gotov potkraj kolovoza pa ga Čorak i Anić na svoje veliko zadovoljstvo namjeravaju u rujnu predstaviti gradskim ocima od kojih očekuju zeleno svjetlo za novi, jedinstveni zoološki vrt.
    Kako gradska djeca ne znaju kako izgledaju i čemu služe te životinje !?
    Ja sam to vidio na televiziji

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: Novi ZOO na Jarunu zvat će se Hrvatska štala

Pa zato se gradska djeca odvedu na ekskurziju na selo da tamo vide te sve životinje... jebe se njemu za djecu, njemu je do biznisa.

prof. Foruma Avatar od korisnika Homesick
    Datum registracije
    20-12-05
    Poruka
    1,689
    Liked
    8 times

Samo nek' nam se ostavi mogućnost da i dalje rolama kružimo oko jezera bez plaćanja cestarina, tunelarina, mostarina, pa ću i svog potomka (osim po Hrvatskoj), voditi da uz jezero vidi tu živinu na okupu, zašto ne.
    Konačno da i ja jednu kažem

Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
    Pa zato se gradska djeca odvedu na ekskurziju na selo da tamo vide te sve životinje... jebe se njemu za djecu, njemu je do biznisa.
    Naravno da je biznis u pitanju...al dobra mu je fora,on se kao brine za gradsku djecu....

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

ma ajmo reci da je ok sto on to hoce napraviti (po meni je to besmislenom, al nek mu bude), ali mislim zbilja, HRVATSKA STALA prvo sam se skoro strgala od smijeha, a sada mom sazaljenju nema kraja
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Regularni forumas Avatar od korisnika _zabac14_
    Datum registracije
    21-10-07
    Starost
    22
    Poruka
    345
    Liked
    0 times

ajoj jadan zagreb...
    I pametni grijese

Regularni forumas Avatar od korisnika karlitoocar
    Datum registracije
    22-09-07
    Starost
    23
    Poruka
    419
    Liked
    0 times

Nemoj tako o Zagrebu, ja samo čekam tren kad imam malo slobodnog vremena da otidjem iz ove svoje selendre u Zg, a vi tako o glavnom gradu, baš ste okrutni; Zagreb ima sve za zadovoljenje svakog gradjana i neznam kaj se onda vi bunite .
    ma ovaj forum je rofl...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika erinies
    Datum registracije
    09-10-07
    Starost
    27
    Poruka
    486
    Liked
    0 times

hahahaha štala
    I have a fine sense of the ridiculous, but no sense of humor.

Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Citat Pravi autor: karlitoocar Pogledaj Poruke
    Nemoj tako o Zagrebu, ja samo čekam tren kad imam malo slobodnog vremena da otidjem iz ove svoje selendre u Zg, a vi tako o glavnom gradu, baš ste okrutni; Zagreb ima sve za zadovoljenje svakog gradjana i neznam kaj se onda vi bunite .
    Da si svakodnevno u Zagrebu u prometnim gužvama,da imaš svakodnevno problema sa parkiranjem u centru a sve češće i pred kućnim pragom,da plačaš najviši prirez u državi,da se ruše ulice oko tebe,da piješ zagađenu vodu,da ti pucaju zidovi po stanu zbog loše gradnje a kvadrat stana si platio 2,500 eura i ti bi se vjeruj mi bunio

Da nabrajam dalje

Regularni forumas Avatar od korisnika karlitoocar
    Datum registracije
    22-09-07
    Starost
    23
    Poruka
    419
    Liked
    0 times

A dobro, lako je meni pričat, to se slažem, ali kaj se tiče mogučnosti koje pruža zagreb tu mu nema konkurencije, tj. melje konkurenciju, a te gužve i stambeno pitanje to kuužim, nije vam lako
    ma ovaj forum je rofl...

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku