Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 46

Okolica Zg i urbanizacija

Raspravljate o temi Okolica Zg i urbanizacija u Zagreb forumu, dio Lijepa Naša foruma; Zagreb postaje sve veći i veći, sve je manje zelenila, a sve više nakaradnih i bezličnih betonskih blokova. Isto to ...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Okolica Zg i urbanizacija

Zagreb postaje sve veći i veći, sve je manje zelenila, a sve više nakaradnih i bezličnih betonskih blokova.
    Isto to događa se i sa okolnim "prigradskim naseljima", odnosno gradovima. Nestaju zelene površine i srce me zaboli kad to vidim. Nešto što je do nedavno bilo mirno i ugodno mjesto za život, počinje nalikovati na košnicu, i po meni, izaziva samo više stresa. A da ne govorim da su stanovi ipak jeftiniji u okolici, pa se i tamo nemilosrdno gradi.
    Kako vi gledate na to? Jel bi se htjeli preseliti negdje gdje je mirnije ili više volite beton, vrevu, posvuda gužvu?
    Ja već 20-ak godina živim u okolici, ali sad mi se više ne sviđa. Najradije bih otišla negdje na selo, gdje je tiše. No, ipak nedostajale bi mi sve pogodnosti koje sad imam. No, ponekad mislim da ću poludjeti od buke koja me okružuje. Više sam osoba koja cijeni mir, i voljela bih ponekad čuti i nešto drugo osim dernjave pod prozorom, automobila i sl.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

irm
    irm je offline
    V.I.P. Član Avatar od korisnika irm
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

Re: Okolica Zg i urbanizacija

Ja već 20-ak godina živim u okolici, ali sad mi se više ne sviđa. Najradije bih otišla negdje na selo, gdje je tiše.
    ja sam već 9 godina na selu u okolici zagreba...a u zg idem svaki dan od 93' godine...škola, faks, posao....

i mogu ti reći da se samo kod mene u ulicu doselilo 4 obitelji iz zagreba u nazad 5-6 godina----

tako da slobodno mogu reći da su ljudi počeli "bježati" iz grada.....

do posla dođem za nekih 30-40 minuta... a imam 30 km....

no, i život ovdje ima svoje prednosti i mane...
    "Praviš se finjaka, a više si jaja stukla od dupe nego od tavu..."

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Pričaj- koje prednosti, koje mane?
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

irm
    irm je offline
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

prednosti:

mir
    tišina
    zelenilo
    dvorište
    životinje
    kvalitetniji život bez kretenskih susjeda i tako to...(mada i ja imam jedne )

mane:
    svakodnevni put na posao
    više potrošenog goriva dakle ujedno i veći životni troškovi
    danas/sutra djeca - netko ih mora vozit u vrtić, školu, van....
    na kavu s frendovima uvijek moraš s autom, jer je predaleko grad....

to je ono što sam se sjetio za sad....

Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Pa daj, svako selo ima lokalnu birtiju za kavu

Da, veći troškovi goriva. Ali odlučiš se što ti je bitnije, na kraju je sve stvar prioriteta.

irm
    irm je offline
    Datum registracije
    16-01-08
    Starost
    32
    Poruka
    12,113
    Liked
    263 times

moje nema ni birtije ni dućana ali ozbiljno

da... i meni grad ispada... no, sad trenutno nemam izbora, moram čekat malo

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,753
    Liked
    88 times

Mene ni pištoljem ne možeš istjerat iz grada
    Ma kakvo selo....ne hvala !

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Prije dve godine skoro sam kupio kuću u okolici Vrbovca (selo Gaj), i to upravi iz razloga koje navodi tendre poison!!

Našao kupca za stan, četiri puta išao kuću gledati, da budem siguran jel to to, i sve bilo super. I onda na dan kad smo kupac mog stana i ja došli do odvjetnika radi sklapanja predugovora (jer sam u stanu trebao ostati do kraja školske godine) on se jednostavno predomislio i odustao!! Jedina sreća u tome svemu je bila što sam dan ranije bio spriječen ići u Vrbovec, jer sam trebao dati kaparu za kuću!!

Tako je neslavno propao moj pokušaj odlaska!!

Sad trenutno ne mislim odlaziti, jer stanje na tržištu je konfuzno, a i u međuvremenu su se neki drugi prioriteti pojaviuli.

Inače svakako se namjeravam maknuti iz ove "ludnice" ( moj kvart je očajan, a susjedi katastrofalni, nekulturni, bezobrazni i totalno nenaviknuti na urbani život, recimo uredno napunjene vreče od smeća stave ispred vrata na hodnik i tako te vreče stoje po cijeli dan u ulazu, teško im je otići do smetlarnika, ili hrpa cipela, tenesica i papuča pred vratima stoje stalno, ono, kao da je haustor njihov dio stana!! o mirisima u haustoru da ne govorim, ili puštanju muzike u dva ujutro i tako glasno da mi tanjuri padaju iz elemenata)

Kad tad će dark na periferiju!!! u svoj kutak svemira odnosno mira!!

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

ne živim u zg ali kad nisam negdje dalje svakodnevno putujem poslovno u zg i mogu samo reći da nikada ne bi mijenjao mir i tišinu za sav taj beton koliko god on bio urban

je da je sve na dohvat ruke ali uz tu gužvu postaje dalje nego u manjim mjestima
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Živim u Zaprešiću od '94. god. Kada smo se doselili, dio gdje sada imamo kuću bilo je močvarno područje. Unazad 10ak god. grad se full izgradio i proširio. Jako puno obitelji iz Zg - a su doselile.
    Ujutro ponekada zna biti takva gužva da po 15 min treba da se iziđe iz grada.

Izgradila je se srednja (6 smjerova), fax... na ulazu se radi shopping centar, na izlazu Konzum veći od onoga na Črnomercu. Planira se gradnja još jedne OS (ima 2).

Prednosti: blizina Zg - a, dobra povezanost i sa busem i sa vlakom (bus vozi cijelu noć), ali o5 i mirnije, više prirode...

Neznam, ne bi nikada otišla od tu.
    stupid is as stupid does

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku