Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Lijepa Naša > Zagreb
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zagreb Raspravljate o temi Purgerski topic... u Lijepa Naša forumu; Citat: Pravi autor: teica Pa valjda da ako se tako osjećaš Btw. Zanima me kaj će mi reći ovu purgeri (...

Odgovor

Opcije Teme
Star 22-05-07, 18:00   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 12-10-06
Godina: 28
Poruka: 1,400
zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku zeljonar
Re: Purgerski topic...

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Pa valjda da ako se tako osjećaš

Btw. Zanima me kaj će mi reći ovu purgeri (Sahasa ) na to da je Hercegovka sa boravkom u Zagrebu otvorila ovaj topic
A ja sam od tebe očekivao da otvoriš temu Tuščici, Odžacima, Glavatičevicama, Drecelju, Plehi, Lokvama, Solakovoj Kuli, Vardi, Džepi, Spiljanima, Grabovci, Bulatovićima, Čelebićima, Nevizdracima, Ribićima, Falanovom brdu, Kostajnici, Kruščici, Homolju, Ugošću, Raotićima, Grušči, Agrudu, Buturović Polju, Buhovlju, Tulegu, Željezničkoj, Viništima, Mokrom, Ljubuči, BRADINI (i vlak teško ide uza nju jel de ), Bele, Orahovici, Zukićima, Musali, Gornjim i Donjim Višnjevcima, Trešancima, Dubočinama, itd .... valjda znaš o čemu ja

A da ne bi bio off topic, evo mene zanima porijeklo riječi "PURGER"

Što to znači? Nije provokacija, nego me baš zanima to ...

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 22-05-07 u 18:03.
zeljonar je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:13   #12 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
A ja sam od tebe očekivao da otvoriš temu Tuščici, Odžacima, Glavatičevicama, Drecelju, Plehi, Lokvama, Solakovoj Kuli, Vardi, Džepi, Spiljanima, Grabovci, Bulatovićima, Čelebićima, Nevizdracima, Ribićima, Falanovom brdu, Kostajnici, Kruščici, Homolju, Ugošću, Raotićima, Grušči, Agrudu, Buturović Polju, Buhovlju, Tulegu, Željezničkoj, Viništima, Mokrom, Ljubuči, BRADINI (i vlak teško ide uza nju jel de ), Bele, Orahovici, Zukićima, Musali, Gornjim i Donjim Višnjevcima, Trešancima, Dubočinama, itd .... valjda znaš o čemu ja

A da ne bi bio off topic, evo mene zanima porijeklo riječi "PURGER"

Što to znači? Nije provokacija, nego me baš zanima to ...

E svaka ti čast (dala bi ti reputacuju ali ne mogu još... )

Mogu ja otvoriti i topic o tome, ali ne znam tko bi osim nas dvoje mogao o tom gradu pričati. Ajme nikada više poznatih sela nisam vidila na jednom mjestu
Ma ide vlak do Bradine (ne zezaj me... mada moji nisu od tamo )

E da, purger dolazi od njemačke riječi Buerger što bi u prijevodu značilo građanin.
Zbog utjecaja Austrougarske na ova tu područja (ova di sam ja, ne ti ) taj se germanizam zadržao kao oznaka za građane Zagreba.

Zadnji Uredio teica : 22-05-07 u 18:21.
teica je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:16   #13 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Godina: 31
Poruka: 10,617
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Citat:
Ne kužim. Splićani imaju cijeli kutak na ovom forumu koji je dobro posjećen, a purgeri ništa osim par temica. Rekoh "E neće!"

Idemo to promjeniti.

Ovdje možete postati sve kaj vam padne na pamet vezano za Zagreb, purgere (purgerice ) i ostale pojave u metropoli.
"Ostale pojave"... to si dobro napisala

Citat:
Pa valjda da ako se tako osjećaš

Btw. Zanima me kaj će mi reći ovu purgeri (Sahasa ) na to da je Hercegovka sa boravkom u Zagrebu otvorila ovaj topic
Ništa...pohvalno od tebe...jedino nas purgere može biti sram da to nismo napravili prije...

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Nikad ja neću biti purgerica!
Slažem se...

Citat:
Pa nisam pitala kada ćeš postati purgerica... nego kada ćeš u Zagreb?
Purger se ne može postati...purger si rođenjem

@zeljonar...purger...dolazi od njemačke riječi...BURGER što znači građanin srednjovjekovnog Zagreba što je ostalo do danas...

Teice...brza si

O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi
o kako bi vi sretni bili da ste purgeri

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:20   #14 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: sahasa Pogledaj Poruke
Purger se ne može postati...purger si rođenjem
Slažem se!

Citat:

Teice...brza si
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-07, 18:23   #15 (permalink)
prof. Foruma

zeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobarzeljonar je stvarno dobar

Drago mi je da sam te razveselio, imam još nekih zanimljivosti. Sretoh neke ljude danas (Tipuriće, Pranjiće, a i Žiliće), pa tako ..., ali o-tom-potom, ne želim više ići off topic u ovoj temi.

I Hvala ti na objašnjenju! Hvala i Sahasi!
Predlažem da se HAŠK Građanski onda zove HAM Purger

Po uzoru na njemački HAMBURGER SV

Eto ga Purgeri moji, toliko od mene ... Premalo znam da bi sudjelovao u ovoj temi. Split mi je ipak bliži. U njemu sam proveo lijepe godine

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 22-05-07 u 18:28.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-07, 11:31   #16 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,123
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

hampurger - ta ti je dobra ..

evo jednog pitanja za purgere i one koji se tak osjecaju,
jucer u trnju frend i ja pricamo, da zakaj uvijek ovi juznjaci
(citaj dalmosi) i bosanci, da zakaj su oni uvijek tak opusteniji,
ono dodju do ducana (frend tam radi) i uvijek nekaj pocnu pricat,
ovo ono, zajebavaju se, a mi purgeri uvijek smo nekak ozbiljni...
Ko kad si na autostopu, uvijek stanu bosanci, ne znam ak mi je
jednom stao auto s zg regom..
Odgovori sa citatom
Star 26-05-07, 18:01   #17 (permalink)
Purger

sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima

Zato kaj nemaju pametnijeg posla u životu...dođe u dućan i onda tam tepe bezveze umjesto da kupi kaj ima i pusti čovjeka da radi...
Gledam ja tu kod sebe u kvartu...imaš par takvih likova,bosanaca koji sjede pred dućanom i maltretiraju ekipu ili prodavačicu...valjda ljudi ne shvaćaju da su u gradu.Nisu na selu gdje je sjedenje pred dućanom glavni događaj dana i gdje je to normalno....

Ne znam...meni je takav njihov pristup ljudima i životu fascinantan.Dobra mi je fora kad se ljudima koje prvi put vide u životu obračaju sa "ti"...
Kao da su skupa ovce pasli....

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-07, 18:30   #18 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: selo Pogledaj Poruke
hampurger - ta ti je dobra ..

evo jednog pitanja za purgere i one koji se tak osjecaju,
jucer u trnju frend i ja pricamo, da zakaj uvijek ovi juznjaci
(citaj dalmosi) i bosanci, da zakaj su oni uvijek tak opusteniji,
ono dodju do ducana (frend tam radi) i uvijek nekaj pocnu pricat,
ovo ono, zajebavaju se, a mi purgeri uvijek smo nekak ozbiljni...
Ko kad si na autostopu, uvijek stanu bosanci, ne znam ak mi je
jednom stao auto s zg regom..
Zato što su Bosanci legende od ljudi

Citat:
Zato kaj nemaju pametnijeg posla u životu...dođe u dućan i onda tam tepe bezveze umjesto da kupi kaj ima i pusti čovjeka da radi...
Gledam ja tu kod sebe u kvartu...imaš par takvih likova,bosanaca koji sjede pred dućanom i maltretiraju ekipu ili prodavačicu...valjda ljudi ne shvaćaju da su u gradu.Nisu na selu gdje je sjedenje pred dućanom glavni događaj dana i gdje je to normalno....

Ne znam...meni je takav njihov pristup ljudima i životu fascinantan.Dobra mi je fora kad se ljudima koje prvi put vide u životu obračaju sa "ti"...
Kao da su skupa ovce pasli....
Koje glupo razmišljanje imaš, to je čudo Ja nisam Bosanac, ali poznajem puno njih, sigurno više nego ti, jer sam živio u podneblju u koje ih je muka natjerala prije nekih 14-15 godina. To su ljudi, koji bi ti dali zadnji komad kruha, a skromnost im je najveća vrlina.
Jedna od najvećih odlika im je da su vjerojatno najveći zajebanti ili vic maheri s prostora ex-Jugoslavije, a čak se smiju i svojoj muci da lakše prebrode životne poteškoće.
Molio bi te da ne lupaš bezveze, jer iz tvoje priče ispada da su Bosanci glupe seljačine koje nikad nisu vidjele grada, što nikako ne stoji.
Ej, pa i u Bosni ima gradova
Nije Zagreb jedini grad na Svijetu

A ovo da ima par likova ovakvih i onakvih, ima ih svugdje, a vjerojatno su najgori Bosanci došli baš u tvoj kvart

Tema od 10000 poruka

Zadnji Uredio zeljonar : 26-05-07 u 18:34.
zeljonar je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-07, 18:46   #19 (permalink)
Purger

Jel moje razmišljanje glupo ili nije o tome ne odlučuješ ti
Ova priča da si živio u podneblju gdje ih ima...pa živim i ja još uvijek u podneblju gdje ih puno ima,živim u Zagrebu već 30 godina a u Zagrebu ih vjeruj mi ima jako puno !
I to što iz moje priče ispada,je tvoje mišljenje na koje imaš pravo ali to ne znači da je ispravno...

Napisao sam "par likova"...nisam generalizirao i rekao da su svi takvi...znam i iz iskustva da ima dobrih ljudi i kakvi su po mentalitetu...prema tome nemoj se žestit i držat prodike ovdje jer nisi ti taj koji je kompententan za tako nešto

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-05-07, 18:53   #20 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,628
Homesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svimaHomesick je poznat svima

Citat:
Pravi autor: zeljonar Pogledaj Poruke
I Hvala ti na objašnjenju! Hvala i Sahasi!
Predlažem da se HAŠK Građanski onda zove HAM Purger

Po uzoru na njemački HAMBURGER SV

Eto ga Purgeri moji, toliko od mene ... Premalo znam da bi sudjelovao u ovoj temi. Split mi je ipak bliži. U njemu sam proveo lijepe godine
HAŠK Građanski????? Koji ti je pa taj? To je bilo samo na silu dodijeljeno ime jedinom velikom i neponovljvom Dinamu
Neću te podučavati jer valjda i sam znadeš da su HAŠK i Građanski nekada bili gradski rivali koji su na neciviliziran način ugašeni 1945-te. Iste je godine proglašen i Dinamo koji je u stvari nasljednik Građanskog koji je osnovan 1911-te godine. Toliko za sada od mene.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: grad zagreb, purgeraj, purgeri, zagreb

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 19:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112