Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Uspinjača

Raspravljate o temi Uspinjača u Zagreb forumu, dio Lijepa Naša foruma; Zagrebačka uspinjača je uspinjača koja spaja zagrebački Gornji i Donji grad. Donja stanica nalazi se u Tomićevoj ulici (koja izlazi ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Uspinjača

Zagrebačka uspinjača je uspinjača koja spaja zagrebački Gornji i Donji grad. Donja stanica nalazi se u Tomićevoj ulici (koja izlazi na Ilicu), a gornja stanica nalazi se na Strossmayerovom šetalištu, podno kule Lotrščak. S prugom dugom 66 metara, poznata je i kao najkraća žičana željeznica na svijetu namjenjena javnom prometu. Službeno je puštena u pogon 8. listopada 1890. godine, a s radom je počela 23. travnja 1893. godine. Isprva je bila na parni pogon koji je 1934. godine zamjenjen električnim. Budući da je do danas u cijelosti zadržala prvobitni vanjski izgled i građevnu konstrukciju, a i većinu tehničkih svojstava koja su joj dali graditelji, zagrebačka je uspinjača zakonski zaštićena kao spomenik kulture. Zagrebačka uspinjača je jedna od turističkih atrakcija u Zagrebu.
    Jedan od gradskih simbola ove godine slavi 119 rođendan. Zanimljivo je to kak ima jako puno zagrepčanaca koji se nikad nisu popeljali v uspinjači.

A vi, jeste se popeljali?
    Dodane Slike Dodane Slike
    Zadnji Uredio industrial : 13-10-09 u 20:19
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

reMember A Worm`s Life Champion, Zombie Storm Champion Avatar od korisnika raven
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    29
    Poruka
    4,078
    Liked
    311 times

Re: Uspinjača

jubilarni, a?

ja sam se prilikom jednog od prvih posjeta metropoli, još kao klinac, vozio. otada nisam...
    He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,875
    Liked
    395 times

i ja mislim da sam se kao klinac, mada nisam siguran
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,748
    Liked
    88 times

Ja se vozim stalno kad sam u blizini...fora mi je

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Ja sam se vozio samo kao klinac, jer mi se ne da čekati, a kako mi je jedna od zgrada faxa na gornjem gradu, imam puno prilika za voziti se. Ali mi se jednostavno ne da, a niti mi se plaća karta.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Jedan od gradskih simbola ove godine slavi 119 rođendan. Zanimljivo je to kak ima jako puno zagrepčanaca koji se nikad nisu popeljali v uspinjači.

A vi, jeste se popeljali?
    Koliko se sjećam '70-tih je bila drvena, i vozija san se, gori doli, ne sjećam se koliko puta, studentskim pokazom, ali samo iz razloga što je malo niže bija restoran ''Kokot'' u kojem bi išli na varivo nakon neprospavanih noći, ili na fileke s špekom za ručak, bilo je stvarno jeftino čak i za ono vrime.
    SAMO MORU VIRUJEM!

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Popeljal sam se, ali davno, kao klinac!!

Bilo je namjera još par puta, ali baš tad je bila u kvaru ili remontu, tak da već godinama nisam zašel u nju!!

Starter
    Datum registracije
    14-10-09
    Poruka
    32
    Liked
    0 times

cijeli život u ZG-u, još nijednom koristila uspinjaču - sram me bilo

idući put u gradu definitivno to probam!
    Dionice - Analiza, savjeti i ocjene... Investa - Dionice
    Analiza investicijskih fondova - kvalitete, isplativosti, rizičnosti, itd... Investa - Fondovi

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

uh uspinjačom sam se vozil dosta... mada brže je po štengama ali iz fore se provozam... čudi me da je dosta ljudi koji se nisu vozili ... bar ko klinci su trebali, tad je više fora
    Bolje desnica nego prknenica!

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: anabel981 Pogledaj Poruke
    cijeli život u ZG-u, još nijednom koristila uspinjaču - sram me bilo

idući put u gradu definitivno to probam!

Citat Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
    uh uspinjačom sam se vozil dosta... mada brže je po štengama ali iz fore se provozam... čudi me da je dosta ljudi koji se nisu vozili ... bar ko klinci su trebali, tad je više fora
    Ja se sjećam kak sam baku maltretiral da se vozamo.
    Štenge , kolko puta sam samo prošao po njima.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku