| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Anemija u Život i Stil forumu; To definitivno nije.... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-05-07 Godina: 32
Poruka: 45
![]() | Re: Anemija " Najčešći uzročnik gljivične infekcije je Candida albicans (90 - 95%), gljivica koja se i prirodno u manjem broju nalazi u naborima našeg crijeva. Pod različitim utjecajima, a prije svega kod liječenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sustava ili uporabe imunosupresivnih lijekova, oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjesne terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitus kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Posljedica ovog bujanja gljivica nije samo lokalna infekcija rodnice, već i utjecaj na propustljivost sluznice crijevnog trakta, tako da je na ovaj način omogućena apsorpcija mnogih štetnih tvari i alergena iz hrane, koje bi inače bile kod intaktne funkcije sluznice crijeva u potpunosti eliminirane simptomi kandidijaze se svrstavaju u pet kategorija: · Opći simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osjetljivost prema kemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osjećaj ošamućenosti. · Probavni simptomi: plinovi, nadutost, učestali zatvor i proljevi, probavne smetnje, grčevi u crijevima. · Respiratorni simptomi: kronični iscjedak iz nosne šupljine koji se cijedi po stražnjem dijelu ždrijela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije. · Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, infekcije drugim vrstama gljivica. · Hormonalne smetnje: neredovita mjesečnica, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promjene raspoloženja, poremećaj rada žlijezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija. " |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 21-05-07 Godina: 32
Poruka: 45
![]() | Re: Anemija ....ma znao sam da to misliš. pa nije to spolna bolest. ![]() Ta gljivica inace nastanjuje crijeva i ima svoju svrhu ali npr. kod pada imuniteta može doci do njezinog nekontroliranog razmnožavanja. Vidi ovo Net.hr Zadnji Uredio redalert : 29-12-07 u 20:07. |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 1,116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Anemija slično se i meni dogodilo ..u vrlo kratkom periodu željezo je sa 29 došlo na 4. -kako ne podnosim gotovo niti jedan od lijekova koji se nude, kupila sam nekakvo fe u tabletama(mislim da je od Amweja) ili tako nešto.. stanje se u dan popravilo. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Anemija I ja sam anemična, ali nemam tak neke simptome (osim nekada pred mengu i jednom sam "izgubila" osjetilo u rukama (nisam ništa mogla primiti) ali to je bio od iscrpljenosti i nedostatka sna (ispiti)). Pijem ponekada kupinovo vino, ono je dobro i šipak. Kažu i cikla, ali bljak to.
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:33.