| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Aparatić za zube u Život i Stil forumu; Joj malena, nemoj strašit' čovjeka! Ajde da sad ja malo iznesem svoje znanje o aparatićima... Dakle, postoje fiksni i ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,146
![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić Joj malena, nemoj strašit' čovjeka! Ajde da sad ja malo iznesem svoje znanje o aparatićima... Dakle, postoje fiksni i mobilni. Za manje nepravilnosti je dovoljan i mobilni, ali on se uglavnom koristi do puberteta, kada čeljust još nije do kraja formirana. Za neke veće pomake i kod malo starijih - stavlja se fiksni. Do 18. godine života aparatić se može staviti besplatno, a kod privatnika se cijene kreću od 10 000 pa do skoro 20 000 kuna (za obje čeljusti), naravno razlika je u bravicama (bijele, metalne ili one koje se stavljaju s unutarnje strane zuba - lingvalne). Neki smatraju da su metalne bolje, ali to zapravo nije istina. S bijelima se jednako može postići izvrstan rezultat. Terapija najčešće traje oko 2 godine. Rijetki su slučajevi kada je to kraće, a ima i onih s većim nepravilnostima, pa se to može odužiti na 3 i više. Nakon fiksnog, potrebno je još neko vrijeme nositi mobilni (otprilike godinu dana) kako se zubi ne bi odmah nakon njegova skidanja počeli vraćat' na staro, već kako bi se stabilizirali i zadržali na mjestu. Naravno da nikome nije ugodno nositi aparatić, ali sve je stvar kako ga prihvatite. Treba voditi računa o redovitoj higijeni i čišćenju, a na bol se s vremenom čovjek navikne. Uostalom, tješite se time kako ćete jednoga dana imate prekrasne zube, a to je jedna od stvari koju svatko odmah primijeti (ako se smijete, jasno )
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. Zadnji Uredio M@tej@ : 19-11-07 u 19:52. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Aparatić pa ne strašim ga samo iznosim činjenice i da,taj bijeli je definitivno bolji od onog metalnog jer na tom metalnom se ful lakše odvaljuju bravice
__________________ Boze, meni tako malo treba ispod ovog svetog neba topla postelja i njegova oka dva Salji andjele cuvare svoje jer je dusa duse moje brani ga od zla, Boze, kad ne mogu ja |
| | |
| | #14 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,122
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić nisam znao da ga treba nositi tako dugo, ja sam mislio godinu dana maksimalno i doviđenja, a onda još i mobilni ma nema veze uzet ću ja to pa što bude, ak niš drugo razbit ću negdje zube pa će mi napravit nove, ljepše koji će odmah biti poravnati ![]() |
| | |
| | #15 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić Treba. I koliko god ti ortodont kaže - na to dodaj barem još nekoliko mjeseci. Pa u biti je to i realno. Ne mogu se zubi tek tako pomaknut' i posložit' za nekoliko mjeseci. I još da tako ostanu. To je ipak malo dugotrajniji proces.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić I je ti dobar? Prijateljica mi ima namjeru stavit' aparatić i bila je kod njega, ali je rekla da joj se nije učinio ne znam kako simpatičan. I od još jedne sam čula da nije baš bila zadovoljna s njim, kao da je uvijek mrmljao sebi u bradu, umjesto da joj točno objašnjava što joj radi, zašto, itd. ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Aparatić pa to d mrmlja u bradu i niš ne govori i da ga jedva čuješ je istina,ali je za razliku od onog drugog ljubazan.a ono,šta ja znam....meni je ok,iako je rekao da čem skinut aparatić do faksa,a još nisam ali šalu na stranu a ono,ok je.čula sam da kod ovog drugog nakon šta ti par bravica otpadne moraš mu platit da ti stavi nove,a kod ovog ne-sad koliko ima istine u tome da kod ovog drugog moraš platit to....
__________________ Boze, meni tako malo treba ispod ovog svetog neba topla postelja i njegova oka dva Salji andjele cuvare svoje jer je dusa duse moje brani ga od zla, Boze, kad ne mogu ja |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Aparatić ja mislim da se tako zove,uglavnom ako se ne varam,samo su ta dva i još jedna tipica u ri za aparatiće stavit....bar su bil isamo njih troje kad sam ja to stavljala
| | |
![]() |
| Tagovi: aparatic, zubi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:15.

)

samo iznosim činjenice
i da,taj bijeli je definitivno bolji od onog metalnog jer na tom metalnom se ful lakše odvaljuju bravice