| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Aparatić za zube u Život i Stil forumu; Istina je da su fiksni aparatići jako skupi, bar u zagrebu Ja imam problema s nepravilnim zubima i konačno sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| Veteran | Re: Aparatić Istina je da su fiksni aparatići jako skupi, bar u zagrebu ![]() Ja imam problema s nepravilnim zubima i konačno sam odlučio to ispraviti i stavit taj aparatić i cijena je kod jednog privatnika u zg gdje idem oko 2500€ za obje čeljusti ![]() Možda negdje ima i jeftinije al za ovog sam čuo samo dobre preporuke i nisam htio se s nekim neprovjerenim zajebavat za možda 500€ manju cijenu.
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #42 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,138
![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić Da,da, skupo je to. Jbg, treba dobro razmisliti prije stavljanja, em što puno košta, em što je to proces koji traje 2-3 godine, tj.kad skineš fiksni i misliš da si sve obavio, eto ti mobilni još godinu dana, retainer ili što već...
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Veteran | Re: Aparatić Bez obzira na to sve moje je mišljenje da se itekako isplati, pogotovo ako imaš malo veće nepravilnosti ![]() Zubi i osmjeh su ono što većina najprije primjeti kod drugih...
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #44 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,138
![]() ![]() ![]() | Re: Aparatić Pa to svakako, s tim se i ja slažem. Međutim, znam jako puno ljudi koji su nedisciplinirani, sve ih boli, stalno se žale i ne vide kraja toj agoniji. I ako je osoba takva - bolje ni ne kretat' u terapiju. Čak znam i 2 slučaja kada su osobe nosile fiksni 2 godine i onda kad je trebalo još godinu dana 24 sata dnevno nositi retainer - to im je bilo strašno, a onda je i rezultat pao u vodu. Mislim, zubi im jesu bolji nego su bili prije ikakvog nošenja, ali nije to super kako je trebalo bit. Zato to treba obaviti kako treba ili ne započinjati uopće.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-12-07 Lokacija: Iz Like Godina: 20
Poruka: 339
![]() | Trajni zubni aparatic Trazio bih par odgovora za moga rodjaka od stricevog ujaka rodjaka.... on ce sada da dobije trajni aparatic,ima 14 godina,pa ga zanima od ovih sto su nosili da li je to bolno kada se to nosi i da li se moze zvakati sa lakocom ili se mora paziti? i tako neka mi netko napise jer rodjaka zanimaju ove stvari |
| | |
| | #50 (permalink) | |||
| Veteran | Re: Aparatić Citat:
Treba proći neko vrijeme da se navikneš na to željezo na zubima i u ustima al to se navikneš. Meni su rekli da neke ljude užasno boli a neke vrlo malo...mene za sad skoro uopće ništa ne boli (nadam se da će tak i ostat). Jedini mi je problem to kaj se zubi moraju prat nakon svakog jela, bio to normalan obrok ili usputne grickalice, a to prije nisam radio pa mi treba da se i na to naviknem. Žvakanje i općenito jelo mi je malo "čudno" jer se ipak mora paziti kakva se hrana jede i na koji način. Ja recimo sad uopće više ne odgrizam hranu (kruh npr.) nego trgam prstima a svu drugu hranu si narežem na veličinu zalogaja. Napisat ću dolje i zašto. Trebam svakih 5-6 tjedana ić na pregled i na zatezanje bravica. Rekli su mi da ću vjerojatno oko 2 godine nosit aparatić i prvo sam dobio samo na gornje zube a nakon 3-6 mjeseci ide i na donje. Mene to košta oko 17000kn Citat:
![]() Evo prepisat ću dio uputstva vezan uz prehranu koja sam ja dobio od svojeg ortodonta. Citat:
Al najbolje savjete ćeš dobiti od bilo kojeg ortodonta. Otiđi slobodno na pregled, ti ili taj za koje se raspituješ, (prvi pregled bi trebao biti besplatan kod bilo kojeg ortodonta, bilo privatnog ili socijalnog) i pitaj sve kaj te zanima. ![]()
__________________ "...na poljima od snova ne pušta se korijenje..." Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum Zadnji Uredio Joks : 03-01-08 u 15:26. | |||
| | |
![]() |
| Tagovi: aparatic, zubi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:19.