Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Celulit u Život i Stil forumu; je li moguce da se sa 15 god ima nesto malo celulita na nogama?!...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-04-07, 15:19   #11 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-07
Poruka: 49
zaljubljena7 se izdvaja iz mase
Re: Celulit

je li moguce da se sa 15 god ima nesto malo celulita na nogama?!
zaljubljena7 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-04-07, 15:22   #12 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,326
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Naravno da je moguće, čim uđeš u pubertet sa širenjem bokova i strijama neke dobiju i celulit, ali ništa strašno, možeš to riješiti sa malo više kretanja, jer celulit je prije svega posljedica slabe cirkulacije, tuširaj se naizmjence toplom i hladnom vodom i kupi neku kremu i brzo će ti otić
Odgovori sa citatom
Star 29-04-07, 10:43   #13 (permalink)
Starter

Datum registracije: 14-04-07
Poruka: 49
zaljubljena7 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Naravno da je moguće, čim uđeš u pubertet sa širenjem bokova i strijama neke dobiju i celulit, ali ništa strašno, možeš to riješiti sa malo više kretanja, jer celulit je prije svega posljedica slabe cirkulacije, tuširaj se naizmjence toplom i hladnom vodom i kupi neku kremu i brzo će ti otić
hvala
zaljubljena7 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-05-07, 21:07   #14 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-05-07
Godina: 18
Poruka: 3
natmil se izdvaja iz mase

kreme uopste ne pomazu, u stvari ne uopste ali u vecini slucajeva ne
natmil je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 12:11   #15 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Celulit

Celulit možemo nazvati bolešću vezivnog tkiva, koja nije životno opasna, ali može izazvati psihičke smetnje, gubitak samopoštovanja, iskrivljenje percepcije vlastitog tijela...Možda je i najveći neprijatelj lijepo oblikovanog ženskog tijela. Jako je malo žena koje nemaju probleme s celulitom.

Posljedice tvrdog celulita su potkožni ožiljci, strije i pucanje kapilara na bokovima, a pri mekanom celulitu dolazi do mlohavosti bokova i stražnjice. Najviše poteškoća uzrokuje celulit na bokovima i stražnjici, čest je i na trbuhu, nadlakticama, zatiljku i podbradku. Muškarcima se javlja samo na zatiljku i trbuhu. Različito nakupljanje kod žena i muškaraca uzrokovano je različitom građom potkožnog tkiva .

Celulit se javlja kod mladih djevojaka pa sve do žena u zreloj dobi. Opaženo je da je celulit češći u žena koje žive u velikim gradovima. To se povezuje s većom koncentracijom otrovnih plinova i pomanjkanjem kisika. Također, povezan je sa bolestima jetre i povećanom prisutnošću bakterija u organizmu. Stres, dugotrajna živčana napetost, pomanjkanje sna, loša probava, premalo pijenje tekućine i brze promjene krvnoga tlaka isto tako mogu biti uzroci nastanka celulita. Dakle, najčešći uzroci nastanka celulita su:
1) Nepravilna prehrana.
2) Hormonske promjene.
3) Prekomjerno sjedenje.
4) Loša obuća.
5) Trudnoća.
6) Tijesna odjeća.
Svi tu uzroci posredno ili neposredno dodvode do nakupljanja tekućine u vezivnom tkivu. Tako stvaraju edeme (otekline) koji su podloga za nastanak celulita.

Celulit nastaje polako ili može nastati naglo npr. nakon emotivnog šoka, nesreće, duže bolesti ili nakon nagle promjene načina života.

Kod mnogih žena do pojave celulita dolazi zbog uzimanja hormonske kontracepcije (kontracepcijskih tableta) ili trudnoće. Uzrok tome je ženski hormon estrogen koji zadržava vodu u tijelu i uzrokuje osjećaj punoće.

Dakle, celulit nastaje u vezivnom tkivu zbog usporenog procesa odstranjivanja otpadnih tvari. Vezivno tkivo postaje tvrdo, a toksične i otpadne tvari se nakupljaju u njemu.

Kako se riješiti celulita?

Celulita se može riješiti istovremenim provođenjem različitih postupaka:
1) Očuvanjem prikladne tjelesne težine te izbjegavanjem naglog povećanja tjelesne težine.
2) Rdovito vježbanje - povećava čvrstoću tijela, smanjuje masnoću, povećava mišićnu masu i ubrzava kruženje limfe po tijelu.
3) Izbjegavati dugotrajno sjedenje i stajanje.
4) Lagana masaža - poboljšava prokrvljenost. Posebno učinkovita je masaža s različitim mješavinama eteričnih ulja.
5) Stimulacijom površine kože (poboljšava i izgled kože).
6) Svakodnevno jedenje voća i povrća.
7) Ograničiti unos alkohola i kofeina.
8) Najbitnije: piti veće količine obične vode!

Cellulit se može pokušati riješiti i u kozmetičkom salonu ili kod estetskog kirurga, ali takvi rezultati su kratkotrajni ako zdrave navike ne postanu način života.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-06-07, 12:24   #16 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Moram još dodati da može nastati i upala celulita koje se naziva celulitis. Takvo stanje karakterizirano je bolnošću upaljenog područje, crvenilom i otjecanjem kože. Ako se pojavi, obavezno treba posjetiti dermatologa, pošto se liječi medicinskim putem!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-06-07, 01:44   #17 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,007
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

I ja imam taj problem. Pila sam 5 meseci kontracepcione pilule, i polako je poceo da mi se pojavljuje celulit. Inace nikad ali stvarno nikad ga nisam imala, citav zivot sam trenirala nesto,odbojku najvise zato ga nikad nisam ni imala i evo odjednom je poceo da mi se pojavljuje. I prestala sam da pijem te pilule jer jednostavno nisam mogla da podnesem da pijem nesto sto mi skodi po zdravlje bez obzira sto me je stitilo od trudnoce.I ja mazem silne kreme ali najvise mi odgovara Nivea sa masazerom.
Odgovori sa citatom
Star 30-06-07, 17:14   #18 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika CountessBathory

Datum registracije: 30-06-07
Poruka: 74
CountessBathory se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku CountessBathory

sa kremama, vjezbama i tretiranjem tih mjesta s celulitom izmjenicno sa toplom i hladnom vodom. kazu da pomaze.
Odgovori sa citatom
Star 30-06-07, 17:26   #19 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 19
Poruka: 1,689
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Ja se s tim ne zamaram!
Odgovori sa citatom
Star 24-02-08, 20:30   #20 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-02-08
Poruka: 15
emotion-x se izdvaja iz mase

mrzim celiulit!
smanji mi se samo preko ljeta od plivanja, ali preko zime...
emotion-x je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: celulit

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114