Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi darivanje kostane srzi u Život i Stil forumu; bas razmisljam vec neko vrijeme kako bi mogla uciniti nesto humano...sto bi stvarno pomoglo nekome... Dali je netko od ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-09-07, 10:50   #1 (permalink)
Hello Kitty fan

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 19
Poruka: 786
BITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavan
Thumbs up darivanje kostane srzi

bas razmisljam vec neko vrijeme kako bi mogla uciniti nesto humano...sto bi stvarno pomoglo nekome...
Dali je netko od vas prijavljen u onu zakladu Ana rukavina, ili je mozda vec darovao svoje maticne stanice ako je bilo potrebno?
bas me to jako zanima..procedura i ostalo..jer bi to htjela uciniti...
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:28   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto
Re: darivanje kostane srzi

e svaki ti dao (oprosti kiki)

ljepa gesta od tebe
nisam dao kostanu srz ali ako bi trebalo dao bi bez pol frke
evo link pa pogledaj
HRVATSKA DONORSKA MREŽA - O koštanoj srži
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:29   #3 (permalink)
SDSS president

Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 650
Apoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masiApoljon je dragulj u masi

lijepo je sve to, al sam čuo da BOLI

znam da ispadam papak, al me strah tih doktora, igli, krvi, bušilica, brrrrr

ne bi ja, al ko ima hrabrosti, svaka čast
Apoljon je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:39   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 769
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

prvo daš krv,pa onda nekome kome odgovaraš (a to znaju po krvi) daješ koštanu srž? jesam li u pravu?
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:41   #5 (permalink)
Hello Kitty fan

Datum registracije: 10-02-07
Godina: 19
Poruka: 786
BITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavanBITCHARKA je slavan

Citat:
Pravi autor: ivana0015 Pogledaj Poruke
prvo daš krv,pa onda nekome kome odgovaraš (a to znaju po krvi) daješ koštanu srž? jesam li u pravu?

da mislim da tak ide...
ali mene zanima sto kad me pronadu da nekome odgovaram...citala sam o proceduri i svemo ostalom...ali me zanimalo jer ima netko da mi iz prve ruke kaze kak je to...ili da bar zna da je netko darivao kostanu srz..
Odgovori sa citatom
Star 24-09-07, 11:42   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-09-07
Poruka: 769
ivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz maseivana0015 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku ivana0015

a sad sam pročitala -mogu ti je vaditi iz kosti a mogu ti i vađenjem krvi....
ivana0015 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-09-07, 00:56   #7 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 21
Poruka: 17,344
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

da iz kosti a i vađenjem krvi, ja ću svakako ići dati
Kristijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-09-07, 14:35   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 2,575
Dar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auru

Daj krv!
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 16:18   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 1,116
kontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono neštokontrolaleta ima ono nešto

Evo, sad ću ja to vama objasniti...

Potrebno je (uz pristanak) dati krv (uzima se jedna epruvetica), zatim ta krv ide na tipizaciju.
To je proces koji je poprilično skup.
Kada se izvrši tipizacija, uvodimo se u svjetsku banku donora.
Ukoliko se poklopi sa bilo kime u svijetu, bit ćete pozvani na doniranje.
Ovaj dio je malo "bolan", no oporavak traje tri dana, a kompletna srž se obnovi za 6mj.

naravno ovisi i kome ide, malom djetetu ili odrasloj osobi (količina potrebne srži)

Ponosna sam što sam to učinila dok još udruga Ane Rukavine nije postojala, isto tako sam ponosna što dajem krv(kada mogu, zbog anemije)...
kontrolaleta je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-11-07, 17:07   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Poruka: 2,679
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

dali te oni mogu uspavati tijekom samog procesa vadenja srzi?
cula sam da BOLI strasno...
The garden sighs, flowers die.
vibica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ana, kostana, rukavina, srz

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103