| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi darivanje kostane srzi u Život i Stil forumu; bas razmisljam vec neko vrijeme kako bi mogla uciniti nesto humano...sto bi stvarno pomoglo nekome... Dali je netko od ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Hello Kitty fan Datum registracije: 10-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 786
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bas razmisljam vec neko vrijeme kako bi mogla uciniti nesto humano...sto bi stvarno pomoglo nekome... Dali je netko od vas prijavljen u onu zakladu Ana rukavina, ili je mozda vec darovao svoje maticne stanice ako je bilo potrebno? bas me to jako zanima..procedura i ostalo..jer bi to htjela uciniti... ![]()
__________________ You can close your eyes to things you don’t want to see, but you can’t close your heart to things you don’t want to feel. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb (Tresnjevka) Godina: 31
Poruka: 1,196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: darivanje kostane srzi e svaki ti dao (oprosti kiki) ljepa gesta od tebe nisam dao kostanu srz ali ako bi trebalo dao bi bez pol frke evo link pa pogledaj HRVATSKA DONORSKA MREŽA - O koštanoj srži
__________________ ZA private sliku dadyml dajem kolekciju slika životinjskog carstva ![]() Slicke su podjeljene Jao Dadyyy ![]() ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Hello Kitty fan Datum registracije: 10-02-07 Lokacija: Zagreb Godina: 19
Poruka: 786
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: darivanje kostane srzi Citat:
da mislim da tak ide... ali mene zanima sto kad me pronadu da nekome odgovaram...citala sam o proceduri i svemo ostalom...ali me zanimalo jer ima netko da mi iz prve ruke kaze kak je to...ili da bar zna da je netko darivao kostanu srz..
__________________ You can close your eyes to things you don’t want to see, but you can’t close your heart to things you don’t want to feel. | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 1,116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: darivanje kostane srzi Evo, sad ću ja to vama objasniti... Potrebno je (uz pristanak) dati krv (uzima se jedna epruvetica), zatim ta krv ide na tipizaciju. To je proces koji je poprilično skup. Kada se izvrši tipizacija, uvodimo se u svjetsku banku donora. Ukoliko se poklopi sa bilo kime u svijetu, bit ćete pozvani na doniranje. Ovaj dio je malo "bolan", no oporavak traje tri dana, a kompletna srž se obnovi za 6mj. naravno ovisi i kome ide, malom djetetu ili odrasloj osobi (količina potrebne srži) Ponosna sam što sam to učinila dok još udruga Ane Rukavine nije postojala, isto tako sam ponosna što dajem krv(kada mogu, zbog anemije)... |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb/Dubrava
Poruka: 2,679
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: darivanje kostane srzi dali te oni mogu uspavati tijekom samog procesa vadenja srzi? cula sam da BOLI strasno...
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ana, kostana, rukavina, srz |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 09:39.