Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi fursemin+marivarin+concor u Život i Stil forumu; Bok svima! Novi sam član i portal je super.Stvarno ima puno tema ali nisam mogla naći ništa o ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 19-04-08, 09:43   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-04-08
Poruka: 74
_tea_ se izdvaja iz mase
Smile fursemin+marivarin+concor

Bok svima!
Novi sam član i portal je super.Stvarno ima puno tema ali nisam mogla naći ništa o jednoj koja me posebno zanima..Tata mi ima 77 god. i srčani je bolesnik.Znam da su velike godine ali još koja gore bilo bi super.Pije kombinaciju lijekova marivarin, fursemin i concor.Fursemin koristi par dana i nije mu baš super.Da li ima netko tko to koristi ili netko tko zna da li je to možda od kombinacije lijekova.Ugrađivati će mu pacemaker ali tek za mj.-2,da li ima netko nekakav pametan savjet.
pliz.....
_tea_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-04-08, 16:56   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,487
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: fursemin+marivarin+concor

Iz podataka koje si mi dala i lijekova zaključujem ovo: tata ti ima srčano popuštanje, atrijsku fibrilaciju, tahikardno-bradikardni sindrom i (vjerovatno) visok tlak. Ako to sve pije, onda definitivno ima premalo lijekova.

I vjerovatno ne pije fursemin, nego Fursemid.

Samo mi nešto nije jasno - ako ima tahikardno-bradikardni sindrom, zašto dobiva beta blokator (concor)? Sigurno ima neku bradiaitmiju, pošto mu žele ugraditi pacemaker.

Da bi ti išta konkretnije rekao, moraš mi reći sve dijagnoze koje ima i sve lijekove koje pije!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-04-08, 01:27   #3 (permalink)
Starter

Datum registracije: 03-02-08
Poruka: 38
ssanja se izdvaja iz mase

Pitanje za dr.Jekyll-a:

budući je jako teško titrirati Marivarin,postoji li,po tvom mišljenju ,ikakva zamjena za njega?
Djelotvornija,budući od prevelike doze nastaju podljevi,krvarenja i sto čuda.
Možda Andol 500?
Cardiopirin 300?(za one s oštećenom želučanom sluznicom )
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 14:40   #4 (permalink)
Regularni forumas

_tea_ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Iz podataka koje si mi dala i lijekova zaključujem ovo: tata ti ima srčano popuštanje, atrijsku fibrilaciju, tahikardno-bradikardni sindrom i (vjerovatno) visok tlak. Ako to sve pije, onda definitivno ima premalo lijekova.

I vjerovatno ne pije fursemin, nego Fursemid.

Samo mi nešto nije jasno - ako ima tahikardno-bradikardni sindrom, zašto dobiva beta blokator (concor)? Sigurno ima neku bradiaitmiju, pošto mu žele ugraditi pacemaker.

Da bi ti išta konkretnije rekao, moraš mi reći sve dijagnoze koje ima i sve lijekove koje pije!
Sorry što se nisam javila lovila sam mamu i tatu da mi daju povijest bolesti jer oni nisu tu sa mnom nego u Slavoniji.Kada ja uletim s tim oni atak na mene da se previše brinem,da su to i tako velike god.i sl.tako da ti ne mogu dati tražene podatke pa sam sada svjesna da mi trenutno uz najbolju volju ne možeš pomoći.On je 1989.operirao karcinom na debelom crijevu,dobio je 10 kemoterapija i preživio.Sada ga pati herc ali je grozan pacijent i grozi se bolnice.Nosi halter,danas ga je skinuo pa čeka nalaze.Ovo je bilo opširno jer ti se želim iskreno zahvaliti na interesu i mislim da je super što odgovaraš ljudima na pitanja .
_tea_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 15:05   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,487
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: ssanja Pogledaj Poruke
Pitanje za dr.Jekyll-a:

budući je jako teško titrirati Marivarin,postoji li,po tvom mišljenju ,ikakva zamjena za njega?
Djelotvornija,budući od prevelike doze nastaju podljevi,krvarenja i sto čuda.
Možda Andol 500?
Cardiopirin 300?(za one s oštećenom želučanom sluznicom )
Ne slažem se da je teško titrirati Marivarin! Osobno imam problema samo kod nediscipliniranih pacijenata koji se ne drže uputstava o lijekovima, prehrani i piju alkohol. Marivarin je lijek koji ima svrhu, alternativa njemu je Sintrom koji radi istu stvar i isti je režim praćenja, ali je duplo jači. Sve ostale alternative(Aspirin, Cardiopirin) su lošije. Ti ljudi imaju manje krvarenja, ali je veća mogućnost nastanka moždanog udara.

Citat:
Pravi autor: _tea_ Pogledaj Poruke
Sorry što se nisam javila lovila sam mamu i tatu da mi daju povijest bolesti jer oni nisu tu sa mnom nego u Slavoniji.Kada ja uletim s tim oni atak na mene da se previše brinem,da su to i tako velike god.i sl.tako da ti ne mogu dati tražene podatke pa sam sada svjesna da mi trenutno uz najbolju volju ne možeš pomoći.On je 1989.operirao karcinom na debelom crijevu,dobio je 10 kemoterapija i preživio.Sada ga pati herc ali je grozan pacijent i grozi se bolnice.Nosi halter,danas ga je skinuo pa čeka nalaze.Ovo je bilo opširno jer ti se želim iskreno zahvaliti na interesu i mislim da je super što odgovaraš ljudima na pitanja .
Holter (ne halter ) će vjerovatno dati konačni odgovor, do tada ne mogu ništa konkretno reći!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 16:23   #6 (permalink)
Regularni forumas

_tea_ se izdvaja iz mase

ha ha ha ne mogu vjerovati da sam napisala halter
tu sam na poslu pa pišem brzo i po mogućnosti da me ne skuže da sam na netu
_tea_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 16:28   #7 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: fursemin+marivarin+concor

Uz najbolju volju i tvoju veliku zabrinutost, tvoj tata treba dobiti stručnu pomoć liječnika interniste kardiologa, a kako si napisala da ide na ugradnju pace makera, onda je vrlo vjerojatno da je dobio ono što mu je u ovom trenutku potrebno i što najbolje djeluje sa svrhom i razlogom.
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 16:42   #8 (permalink)
Regularni forumas

_tea_ se izdvaja iz mase

činjenica je da nije dobro on je bolje se držao kada je imao karcinom nego sada,vidjeti ćemo.......
_tea_ je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: concor, fursemin, marivarin

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103