Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi kak oprat pupak?? u Život i Stil forumu; Ja prstom malo prokopam...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-04-08, 20:26   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 12-07-07
Godina: 21
Poruka: 3,961
Arylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobarArylin je stvarno dobar
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Arylin Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Arylin
Re: kak oprat pupak??

Ja prstom malo prokopam
Arylin je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 16:42   #12 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 17-08-07
Godina: 15
Poruka: 1,319
dropa99 ima ono neštodropa99 ima ono neštodropa99 ima ono neštodropa99 ima ono neštodropa99 ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku dropa99 Pošalji poruku preko AIM-a korisniku dropa99 Pošalji poruku preko MSN-a korisniku dropa99 Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku dropa99 Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dropa99

koa tema
pa normalno sa prstom
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 17:34   #13 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-12-07
Godina: 13
Poruka: 554
Sasuke se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Sasuke

Zašto uopće prati pupak
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 17:42   #14 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,298
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Imaš raznih načina.

Kad si mlađi moš ovako.

Net.hr

Citat:
Pupak je važno njegovati barem jednom dnevno, a ukoliko se gaza smoči ili uprlja, promijenite je prvi svakom previjanju.

· Za njegu su vam potrebni: gaza (najbolje obrađenih rubova kako končići ne bi ušli u ranicu), tekućina za čišćenje (medicinski alkohol ili 3%-tni vodikov peroksid), prašak za posipanje.

· Važno je očistiti kožu oko pupka i rubno područje dna pupka. Gazom navlaženom alkoholom trebate nježno, ali temeljito očistiti okolinu pupčanog batrljka.

· Novom i čistom gazom koja je također navlažena alkoholom treba očistiti i sam batrljak laganim pritiscima. To će osim dezinfekcije ubrzati i sušenje pupka.

· Batrljak nakon čišćenja treba zaviti u čistu i suhu gazu. Korijen pupka – pri dnu batrljka možete naprašiti antiseptičnim praškom.

· Gazu u kojoj je umotan batrljak najbolje je pričvrstiti rubom košuljice, a ne rubom pelena, koja se brzo smoči.

· Dok pupčani batrljak ne otpadne, gornji rub pelene treba spustiti tako da pupak ne bude umotan u pelenu. Ako imate mogućnosti, za prve je dane dobro nabaviti jednokratne pelene koje imaju urez u obliku slova U, tako da pelene prekrivaju pupak.

Ako vam je dijete nemirno i plače dok obavljate njegu pupka to je vjerojatno zbog neugodnog osjećaja hladnoće od alkohola ili peroksida, a ne zato što mu nanosite bol. Dijete ćete najbolje umiriti mazeći ga i nježno mu tepajući.

Što kada pupčani batrljak otpadne

Pupčani batrljak otpast će za tjedan do dva tjedna, ali će ranica ostati još neko vrijeme. Dok ne zaraste nastavite ga njegovati uobičajeno. Na ranu nakon njege trebate stavljati čistu gazu sve dok se na tom mjestu ne stvori krastica, koja će brže otpasti ako je stalno suha I na zraku.

Upale pupka

Područje oko pupka može se upaliti ako se pupak ne održava suh i čist. Infekciju mogu uzrokovati bakterije ukoliko se pupak ne njeguje pravilno i ne održava suhim i čistim. Upala može nastati i nakon što batrljak otpadne, a pupčana ranica još nije suha. U tom slučaju dno ranice je upaljeno, može se pojaviti gnojni iscjedak i pupak ima neugodan miris. Koža oko pupka može biti crvena I otečena. U slučaju upale pupka svakako kontaktirajte liječnika jer to zahtijeva stručno liječenje.

Prvo kupanje

Djeca se u rodilištu kupaju pod tekućom vodom, ali za to trebate imati iskustva i spretnost.
Samo ako ste vješti možete kupati dijete dok pupčani batrljak nije otpao; dijete možete staviti u kadicu s malo vode i paziti da ne smočite područje pupka. Ako za to nemate dovoljno vještine ili hrabrosti, perite dijete na stolu i pričekajte s prvim kupanjem dok pupčana ranica ne zaraste. Voda treba biti topla i ugodna (oko 37 stupnjeva). Upotrebljavajte sapun za bebe i izbjegavajte šampone ili pjenušave kupke. Nakon kupanja dijete trebate dobro osušiti tapkajući lagano ručnikom, a posebno pripaziti na pregibe na tijelu.

Ja sad koristim aku bušilicu, kupio sam u Pevcu odgovarajući nastavak i nema problema. Imaš ih raznih dimenzija i oblika kao i pupaka iliti pupkova. Nalaze se na odjelu za pupkohigijenu.

Čuvajte pupak jer ...
Citat:
Inficiran pupak?

Alexandra 06.09. 2001. 11:55
Inficiran pupak?

Imam 29 godina.Od prije par dana primjećujem da mi s pupkom nešto nije u redu.Pojačano mi je lučenje smole i jako neugodno miriše.Ostavlja mi i mrlje po odjeći.Što bi mogao biti uzrok tomu i trebam li kod liječnika?
Molim Vas odgovorite mi što prije jer je ovo jako neugodno.Ne mogu ga otkriti (obući kraću majicu) jer se vidi smola a i,kao što sam već navela,ima vrlo intenzivan neugodan miris.
Hvala.

prof dr J. Lipozenčić 17.09. 2001. 01:00
Re: Inficiran pupak?

Kod Vas se najvjerovatnije radi o bakterijskoj upali pupka. Potrebno je uzeti bakteriološki bris te adekvatno liječiti.
Za Vas bi bilo najbolja da se javite nadležnom dermatologu ili da dođete u Kliniku za kožne i spolne bolesti Medicinskog fakulteta i sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4.
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 18:33   #15 (permalink)
pure

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,982
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

strichek anthlon ima na sve odgovore
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 21:07   #16 (permalink)
Uvaženi forumas

Aha sad kuzim... Hvala
Odgovori sa citatom
Star 25-05-08, 17:39   #17 (permalink)
Banned

Datum registracije: 22-05-08
Poruka: 178
crazy_girl_karla se izdvaja iz mase

JA IPAK MISLIM DA TO TI PITAS...lol
uzmes stapic za uho i namocis vodom
i das sapuna ak os...lol
crazy_girl_karla je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-06-08, 15:00   #18 (permalink)
Uvaženi forumas

E,cek,cek pa ja nemam nikakvu rupu na/u/pokraj pupka
Odgovori sa citatom
Star 14-06-08, 21:00   #19 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Poruka: 1,589
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mrkyblu

Citat:
Pravi autor: nespretna Pogledaj Poruke

pa ti si fakat puko ko kokica

Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 10:10   #20 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-07-08
Poruka: 17
*alraK* se izdvaja iz mase

sa stapicem za uho...lol
*alraK* je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:07.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108