Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Kako prestati s pušenjem cigareta? u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: berto11 I ja sam lagano na odvikavanju... Pušim 7 godina u prosijeku kutiju po danu... Evo ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 04-06-08, 21:34   #81 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 1,670
dark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono nešto
Re: Kako prestati s pušenjem cigareta?

Citat:
Pravi autor: berto11 Pogledaj Poruke
I ja sam lagano na odvikavanju... Pušim 7 godina u prosijeku kutiju po danu...

Evo več dva tjedna zapalim jednu ili nijednu na dan(ultra)...jedino mi je problem kada izađem vani i cugam...e onda je sve po starom...

Uskoro ću u potpunosti prestati...
Nemoj tako, ako možeš izdržati da zapališ samo jednu u danu onda ti niti ona ne treba. Ja kad sam prestao pušiti, to sam napravio preko noći, odnosno rekao sam; sad je dosta i tako je ostalo sve do danas. a sve ovo ;danas ću dve, pa sutra jednu, mislim da od toga ništa. Budi karakter i ako si odlučio prestati onda to u potpunosti i napravi, inače ovo drugo ti je samo zavaravanje samog sebe. Želim ti brzo i bezbolno odvikavanje od cigareta i nadam se da će ti moj savijet pomoću u odluci.
dark_zg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:04   #82 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,695
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

možeš i meni pomoći aaaaaaa?
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:10   #83 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 3,569
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Odi kod psihijatra...

Evo ja ću se suzdržati do Austrije...., a onda ću morati pušiti...bit će preveliki pritisak...

Hvala dark na savjetu...
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:13   #84 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 1,670
dark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono neštodark_zg ima ono nešto

Ma u stvari jedino sami sebi možete pomoći, ali Šabane ako trebaš podršku od mene je svakako imaš, samo budi uporan!!
dark_zg je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:42   #85 (permalink)
prekfalificirana

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,208
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
hm, kad idemo na večeru?
Kada dorina bude imala posao kak spada ili para uopće
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:47   #86 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 20,029
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

a čujem ide se na dvije, ne na jednu

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 04-06-08, 22:57   #87 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,122
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

Moraš to sam odlućiti, i to jako "NE, ne želim više pušiti"
I nemoj pušizi one fore "nikotinskiljekove i surogati i oni flasteri"
Samokontroliraj se i izbjegavaj, ili, ako uživaš u cigaretama, nađi si neki drugi užitak.
tako psiholozi kažu "Užitak zamjeni užitkom."
I sretno
!
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 11:26   #88 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,695
saban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobarsaban sajnovic je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

dan 7. tjedan dana vauuuu

Još pušite. Strašno. Bio sam uveren da ste još pre par dana odbacili to ali ne, vi i dalje uvlačite taj dim i uživate u opojatima. Nadražuje vam grlo i zaljevate ga prvom jutarnjom kafom. Vi ste u dimu i dim je u vama. Opsednuti ste njime a niste toga ni svesni. Duša vam se suši na dimu i u duši vam je dim pakla. Zar je to toliko jače od vas, u dućanu ako nemate dosta novca, vi vraćate bocu mleka i uzimate rađe paklo cigareta.
Strašno, strašno kažev vam ja i mašem glavom. Otresam poslednje reći sa sebe kao kapljice kiše. Gnjušam se na izjave ovisnika i neznalica. Umesto da poslušate glas vašeg proroka Šabana i okrenete list u svome bijednom i mizernom životu i odbacite taj otrov vi ga uvlačite. Pušite sa ne manjim žarom od onog osuđenika na streljanje koji poželi cigaretu za zadnju želju i onda ju uvlači tako jako da bi čovek pomislio da želi da umre od nje a ne od metka streljačkog voda. Ne, od cigarete se ne umire trenutno od cigarete umirete polagano. Smrt cigarete deluje kao nesretna ljubav a samo odvikavanje od nje ostavlja trajne i ozbiljne posledice. Odvikavanje je pakao što muti pamet i čoveka navodi da napravi stvari bez predumišljaja. Na pamet mi pada suicid, suicid zbog cigarete. Zar da živim u ovom crno belom svetu bez boja. Boje što mi cigareta dade sada više nemam. Slep sam za lepotu i žedan nje. Da mogu da biram između cigarete i milion evra dobro bi razmislio. Šta će čoveku milja evra kad nesme za njih da kupi kamion duvana. Zar da živim život bez onoga što mi život ćini srećnim i veselim. Ima li smisla životariti i svaki Božji dan apstinirati i telo mučiti. Ima li to smisla i cilja.
(izgleda da sam ja puko bez cigarete, totalno sam odlepio)

Zamislite tu ameriku, zemlju duhana a sada najvećeg borca protiv pušenja. Kolumbo je prvi zadimio i u kašlju se gušio. "Lula mira", popušimo Lulu, Luli, Lulici, Luleti il već kako god želite da ispušite tu Lulu na jedinstven naćin i nek se Lula rotira i ide iz ruke u ruku i od usta do usta.

Duhan je omogućio razvoj đemstauna, (prvog trajnog britanskog naselja u Severnoj Americi), američki rat za nezavisnost, a đorđ vašington i tomas đeferson bili su uzgajivači duhana.
Filmska industrija u svojim poćecima koristi cigarete kao simbol romantike, šarma i muževnosti. Američki vojnici ševili su i stvarali drugarske veze u zemljama gde su ratovali. Delili su "laki strajk" ko od šale. Sa cigaretama kupovali su sve i svašta. Američke cigarete tako su postale valuta.
Prvo upozorenje ameri stavljaju na kutiju 1964 ”Oprez: Pušenje cigareta može biti opasno po zdravlje.“
Prvi restoran u kojem je zabranjeno pušenje bio je u zimovalištu Aspen (kolorado). U Kaliforniji zemlji duhana retko ćete danas videti restoran za pušaće. U njujorku u podzemnoj piše na 15 svetskih jezika da je zabranjeno pušenje. I dok novine danima pišu o čoveku bombi koji je ubio 20-tak ljudi niko ne piše o tome da svaki dan umre 500 ljudi od posljedica udisanja tuđeg dima cigareta. Dali i vi ubijate svoje ukućane, aaaaaaa? Žene puše da se ne udebljaju, al kad su trudne ako puše i dete će da se ne udeblja pa iz toga razloga nemojte da pušite u trudnoći. Umesto cigarete uzmite bananu pa ju pojedite. Lepo je vama gledati televizor i pušiti, al baš da dete mora tu da spava nema smisla. Dobro, dobro, živite u garsonjeri e pa šta sada. Neznam tražite od ministarstva zdrastva veću kvadraturu. I mnogo je lepo videti oca sa bebom i cigaretu u ustima. Trudi se on otpuhivati u drugu stranu, briga ga je. Ne želi da dete direkt duva duvan. Ma obazriv nema šta. Deca su vam nedužne žrtve vaše ovisnosti. Sigurno ako imate braćnog druga koji nepuši, često vas kritikuje. Daje vam savete: "šteti ti, prestani sa time dok je vreme" No vi samo odmahujete i odgovarate: "ja ću da umrem a ne ti". No varate se u tom pogledu najverovatnije je da će vaš braćni drug da odapne prije vas. To kažu statistike.

Duhan je generacijama izdržavao hercegovačke obitelji čija su polja bila premala ili takve vrste i kvalitete zemlje da bi uzgajanjem bilo koje druge kulture dovodilo do bankrota i minimuma. Danas se okreću drugim poslovima. Tek u novije vreme kad je izašlo sve na vidjelo, da duhan uzrokuje mnoge bolesti i ubija ljude, hercegovci nisu želeli da žive u agoniji i zatrpali su duhanska polja travom, rajčicom i kavodom (lubenica). Malo je hercegovaca koji puše, pogledajte malo oko sebe i upitajte ove mlade studente, hercegovce koji dolaze u zagreb. Pitajte ih dali puše. Ne, pa kažem ja vama pametni su to ljudi i bilo bi dobro da neke osobine kopiramo od njih.
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 13:19   #89 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-12-06
Godina: 21
Poruka: 897
In Flames je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: In Flames Pogledaj Poruke
Evo već par dana me muči neki kašalj koji je bar donekle izazvan pušenjem cigareta (možda sam i malo bolestan). I reko ja sam sebi od danas više ne pušim! (a ispred mene kutija cigara, mmm) I sad, neznam dal da prestanem naglo ili da malo po malo smanjujem količinu popušenih cigara na dan?

Popušim negdje kutiju na dan i tako već 5godina, a tek mi je 20. Loše.

Ima li tu bivših pušača i ovisnika o nikotinu koji su se skinuli s tog poroka pa da kažu koji savjet?
Evo ovako sam zapoceo ovu temu prije nekih godinu dana i moram se pohvalit da od tada ne pusim i bas mi je drago zbog toga
In Flames je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-06-08, 13:21   #90 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-07-06
Godina: 29
Poruka: 1,371
visio se izdvaja iz masevisio se izdvaja iz masevisio se izdvaja iz masevisio se izdvaja iz mase

Centar nepušenja i mršavljenja

Ništa više, evo zahvaljujući njima već 5 mjeseci ne pušim...
visio je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: cigara, cigareta, cigarete, prestanak, prestanak pusenja, pusenje, pusenje cigareta

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113