| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Koliko maximalno čovjek može bez sna? u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: Adolon to ti je kad gledaš globalno sijelo pa naravno da gledam, zna bit tamo takvih pisurija ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| Starter | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? Mislin da je 12 dana (neki arap), 20 i nesto sitno godina.. Isa je pajkit cisto za ostat ziv, kazu da pocinju halucinacije i slicno.. Jednostavno covik pocne gubit razum etc.. Dakle fizicki je nemoguce vise.. Dakle kako ko, ali ne virujen da moze vise. Ja san najdzuze uspi oko 48h, uz pomoc jedno 30-ak kava i dobre zabave.. Posli toga san spava jedno 20-ish uri u komadu.. Eto!
__________________ And all those moments will be lost in time like teardrops in the rain... |
| | |
| | #14 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,059
![]() ![]() ![]() | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? Ja sam uspjela 4 dana kad sam bila na maturalnom, a kad su ispiti mi se zna dogoditi da 2-3 dana oka ne sklopim. A onda kad taknem jastuk... ![]()
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Banned | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? ja 33 sata i jos tamo nakon 26 sati isao vozit biciklu (bio dan) i sve bilo ok dok nisam sjeo u kafic pa oci pocele padat ![]() a kad sam osjetio krevet, ko da sam pao u nesvjest... ne moram ni govorit da se svega sjecam u magli ![]() |
| | |
| | #16 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,096
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? ja bio budan negdje oko 40 sati, s tim da sam u međuvremenu vozio 3 sata na more -negdje sam čitao da je neki roker kad je imao turneju bio budan 17 dana, ali je uvijek bio na nečemu |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-11-06 Godina: 16
Poruka: 425
![]() | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? evo rekordera sigurno (ako je ovo tocno) c/p sa 24sata Mostarac Franjo Mikulić nije spavao 65 godina Kao dijete rata doživio je tešku traumu - te 1942. nešto ga je jako uplašilo. Mislili su da je poremećaj sna samo privremen i da će ga se vremenom riješiti, no prevarili su se. Franjo Mikulić (72) ne spava već 65 godina! - Prestrašila me rika minobacača koja me iznenadila dok sam prolazio šumom - priča Franjo i nastavlja: - Tad sam se prepao i zanijemio. Majka me pune tri godine gotovo svakodnevno vodila liječniku. Napokon sam progovorio, ali nikad više nisam zaspao. Kao dijete sam, dok bi drugi spavali, uvijek maštao i igrao se. U mojem je selu bilo slabo naroda. Kuća u brdu, gdje su samo vuci vijali. Moji bi spavali, a ja bih, sam, po cijelu noć gledao kroz prozor prilaze li vukovi kući i štali. Sam sam naučio i računati.Kad je krenuo u školu, kaže da je računao brže od učiteljice. Najprije je, kaže, računao u tisućicama, pa stoticama i deseticama, a onda su na red došli i ostali brojevi. - Puno je lakše računati kad je više nula - tvrdi Franjo Mikulić, koji od sedme godine živi u svijetu brojeva.Iako ne spava, zdrav je, nije se razbolijevao. Nije umoran zbog nedostatka sna. Uvijek je radio teške fizičke poslove. Na baušteli u Njemačkoj bio je godinu dana. Kako to već naši ljudi tamo rade, kopao bi od jutra do mraka, a kad bi njegovi prijatelji otišli na počinak, Franjo bi legao odmoriti tijelo i počinjao računati. Mirovinu je zaradio kao fizički radnik u Tvornici duhana Mostar. Radnici s kojima je radio obožavali su ga jer su znali da s njim nikad ne mogu zakasniti na posao - "Franjo koji ne spava" cijeli radni vijek bio je idealna budilica. U njegovom stanju najviše ga, i dan-danas, održava strah. - Strah me zaspati. Bojim se da se neću probuditi. Ja ne znam što znači sanjati. Legnem i pokrijem se kako bih samo kosti odmorio i uvijek računam. Mislim, računam i ponavljam. Nikad nisam umoran jer sam naučio živjeti ovako. Žao mi je ljudi koji vrijeme gube spavajući. Tjerali su me k liječniku i nudili mi kojekakve praškove za spavanje, ali ja to neću uzimati. Bojim se da bi me san oteo i da se nikad više ne bih probudio. Volim što sam ovakav, brojevi su moj život, a volio bih kad bih ovako nastavio sve dok sam živ - zaključuje Franjo. sad jel seru ili...ko zna ![]() 65 godina jbt. ![]() Zadnji Uredio techno_knight : 03-10-07 u 00:44. |
| | |
| | #20 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 13-01-07 Lokacija: ulica muških prostitutki Godina: 28
Poruka: 4,858
![]() ![]() ![]() | Re: Koliko maximalno čovjek može bez sna? Ja mislim da nije sranje, stvarno ima osoba u svijetu koji nikad ne spavaju.
__________________ Sirotinji i pas kurac pokazuje. |
| | |
![]() |
| Tagovi: covjek, san, spavanje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:39.

to ti je kad gledaš globalno sijelo