| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Krpelji u Život i Stil forumu; ...joj inace sam panicar kad se o tome radi, al sad kad mi se majka javila da je nasla krpelj ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Krpelji ...joj inace sam panicar kad se o tome radi, al sad kad mi se majka javila da je nasla krpelj na tijelu prilikom tusiranja i da ga je strgnula misleci da je neki pristic, sva sam se prestravila...a nis na hitnoj joj rekli da stavi oblog od alkohola i ak dobi temp u bolnicu...o jebote to, ja bi ju vodila odmah, al se ne da zena....uzas... ...iskustva s istima?!? Bolja? Losija?!? Ikakav savjet?!?! Uzas!!!
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 27-03-08 Lokacija: Zadar Godina: 20
Poruka: 1,559
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krpelji pa ono maslinovo ulje ako stavis cesto pomogne da se opuste al uglavnom ako glava ne ostane pricvrscena nema problema...
__________________ You think I ain't worth a dollar, but i feel like millionaire! |
| | |
| | #3 (permalink) |
| charolastra | Re: Krpelji da, glavno je da sve izađe a i treba se cijepiti
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 359
![]() ![]() | Re: Krpelji Evo , napisat cu ti svoja iskustva Pošto sam vlasnik 3 psa te uz to ljubitelj prirode..i imam malo dijete 20 mjeseci , moram priznat da sam s krpeljima u doticaju gotovo svaki tjedan. Najcesce ( gotovo 95% ) se pojavljuju na psicima. Jako cesto sam sa ljubimcima u sumi , pa povedem i dijete u setnju i tu psici pokupe krpelje, iako su tretirani protiv njih. Djete poslije takve setnje obavezo prekontroliramo pod tusem najcesce i zasada na njemu nisam nasao nista. Razmisljam da ga i cijepim protiv KME ( krpeljni meningoencefalitis).Mislim da to nije losa stvar. E sad..sto se pasa tice..oni su daleko izlozeniji krpeljima. Sto zbog dlake..sto zbog valjanja po svemu travnatom. Ono sto bih ti preporucio jest..ne panicari. Ugriz krpelja moze biti gadan i ne mora. Problem su krpelji koji su zaraeni i samim time prenose to ugrizom dalje. Najbolja ti je sloucija cijepljenje.... Ukoliko i primjetis da je krpelj na tebi....jako jednostavno ces ga maknut sa sebe Ne trebaju ti ni alkohol , ni ulje...ma nista. Ja to sad vec radim i golim rukama..... Jednostavno..uzmi pincetu svoju.....i primi krpelja STO BLIZE SVOJOJ KOZI....skroz uz kozu....i jednostavno ga jako polako izvuci van.To je to. Obrati paznju da izvuces i glavu (zato polako vuci) jer je to podosta bitno. I to je to Cak ti i specijalizirane trgovine za kucne ljubimce prodaju "specijalne" pincetet za krpelje..nije losa stvar...mislim da je oko 20 KN Eto , nadam se da sam barem malo pomogao.
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| nema me... Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,323
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krpelji joj ja dok idem baki ono sim tam uvijek se našpricam ko kreten..ono imam fobiju od njih..tak su mi gadni ono fuuuj.. ja neznam..da ga dobijem šlag bi me strefil.. a susjeda jedna prije par godina je umrla od krpelja..kak neznam |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ...ma hvala, znas....svima... Znam ti ja svu teoriju, al samo dok se ne dogodi u blizini. Sve znam za cupanje s glavom, za cjepivo i pincete, al kad vec imam gotovu situaciju pred sobom koja i nije bajna, onda me copava panika...mislim tko ce cekat temperaturu?!?!?! I znam za pesonje i sveee, al to mi nis ne pomaze sad!!! Kaj da radim ak je vec iscupan i kaj ak nijeee glava vani?!?! Kaj ak glava pluta krvlju i zarzna je i uzaaaaaaaaaaaas!!!!! Ok, trazim previse...brijem taman. (offt: a i drmnula sam se tak o rub prozora u ledja da cijeli dan nemrem k sebi doci...e je mi dan!!!) To je bas ono sto sam htjela cut!!!
__________________ There was a long silence, during which I found this incredible horror assuming the hues of reality. Zadnji Uredio daidza : 04-05-08 u 23:09. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Krpelji Kao mala mi se uhvatio par puta, jer sam vječito trčala negdje po livadama i družila se s psima.. boli kad se čupa, bar je mene bolilo. I ja isto imam fobiju od njih, ali sad se više ne bojim za sebe, nego za svog psa, i da znam ne bi ga mogla izvadit van od panike, nego uvijek tatu zovem da mu ga iščupa.
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #8 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Krpelji Citat:
Gledaj... Napravila si ama bas sve sto si trebala.Kontaktirala si ljecnike u hitnoj i oni su ti rekli. Pricekaj , kontroliraj stanje i ako nema povisene temperature...sve je ok. Ja cu ti rec da sam nedavno imao 2 komada na sebi a od toga jedan je bio izgleda i par dana na meni jer je vec imao vrecicu na sebi koju puni s krvlju..i srecom nisu bili zarazeni. Ipak...trebas biti podosta baksuz da naletis na zarazenog, a ako i naletis..opet se da ljeciti i niej sve tako crno. Sto se ove jadne babe tice..... To znao d cega je ona umrla.Mozda od srcanog udara kaj je vidjela krpelja na sebi ! ! !
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: Krpelji Citat:
Jednostavno ga primis sto blize kozi..i iscupas van.Nema fobije, nema straha. ja vjerujem da sam ih dosad iscupao preko 1000 sa psica. A isto mi je bilo gadljivo ispocetka.
__________________ Eduardo , neka te cuva dragi Bog ! ! ! | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:41.