Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Lijekovi u Život i Stil forumu; Ne. Lekadolovo kemijsko ime je paracetamol . Njime se liječi povišena tjelesna temperatura (antipiretsko djelovanje) i bolovi (analgetsko djelovanje). Mož...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-03-08, 13:45   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Lijekovi

Ne.

Lekadolovo kemijsko ime je paracetamol. Njime se liječi povišena tjelesna temperatura (antipiretsko djelovanje) i bolovi (analgetsko djelovanje). Može se koristiti i za ollakšavanje menstruacijskih bolova, zubobolja, bolovi u leđima...

Paracetamol je dosta siguran lijek pa se može koristiti i za liječenje dojenčadi i male djece.

Jedini loš učinak paracetamola je mogućnost oštećenja jetre ako se uzima u visokim dozama (više od 6 grama na dan).

Zadnji Uredio Dr Jekyll : 15-03-08 u 20:14.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-03-08, 20:13   #12 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Poruka: 19,174
daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Što bi valjalo uzeti osim operil spreja za nos, povremeno mi se zaštopa desno uho i onako stvaranjem pritiska začepljivanjem nosa uspijem "odštopati" a operil malo pomogne ali nikad do kraja.

Bio sam kod dr-a i dao mi je taj operil koji sam potrošio ali vidim da nije izliječeno do kraja.

Mislim da je spominjao neku upalu, pa me zanima jel ima nešto što bi pomoglo?

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-03-08, 20:19   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Mogli bi pomoći još: Benil, Nafazolin i Tyzine. To su lokalni dekongestivi.

Ima još lijekova, ali se radi o steroidima, sistemskim dekongestivima i lijekovima koji sadrže pseudoefedrin pa ih nije dobro trošit bez nadzora.

Obično je najbolje držat se onoga što je liječnik propisao.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-03-08, 20:31   #14 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 07-07-07
Godina: 18
Poruka: 1,713
laaCoo se izdvaja iz mase

thx
laaCoo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-03-08, 21:05   #15 (permalink)
charolastra

daidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Forumadaidza je jednostavno najveći Car Foruma
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Mogli bi pomoći još: Benil, Nafazolin i Tyzine. To su lokalni dekongestivi.

Ima još lijekova, ali se radi o steroidima, sistemskim dekongestivima i lijekovima koji sadrže pseudoefedrin pa ih nije dobro trošit bez nadzora.

Obično je najbolje držat se onoga što je liječnik propisao.
Puno hvala, ako se ponovi morat ću otići prek veze samo da mi nešto preporuči jer nemam vremena ni živaca opet na preglede

daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 09:42   #16 (permalink)
Akademik Foruma

A što ne odeš do otorinolaringologa?

U Bjelovaru su dosta dobri, preporučujem Malčića!
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-03-08, 13:54   #17 (permalink)
charolastra

Bio sam, ali sve što sam dobio je operil i onaj čok-čok

daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-04-08, 10:34   #18 (permalink)
Banned

Datum registracije: 02-04-08
Poruka: 611
zlatokosa se izdvaja iz masezlatokosa se izdvaja iz masezlatokosa se izdvaja iz mase

ajd pliz o andolu ono što nismo znali!
zlatokosa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-04-08, 15:29   #19 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,935
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: Lijekovi

Citat:
Pravi autor: daidza Pogledaj Poruke
Što bi valjalo uzeti osim operil spreja za nos, povremeno mi se zaštopa desno uho i onako stvaranjem pritiska začepljivanjem nosa uspijem "odštopati" a operil malo pomogne ali nikad do kraja.

Bio sam kod dr-a i dao mi je taj operil koji sam potrošio ali vidim da nije izliječeno do kraja.

Mislim da je spominjao neku upalu, pa me zanima jel ima nešto što bi pomoglo?
Tu ti zbog "začepljenog" nosa ili zbog upalnog procesa dolazi do stvaranja podtlaka u Eustahijevoj tubi, cijevi koja spaja nosnu šupljinu i srednje uho i služi za regulaciju tlaka u uhu. Zbog podlatka dolaz dauvlačenja bubnjića prema unutra, memebrane bubnjića, što se manifestira kao boli vrlo neugodan osjećaj. Da bi se tlakaovi izjednačili dovoljno je napraviti što si ti radio, u slučaju upale javiti se liječnika da bi dobio antibiotsku terapiju, a u slučaju da je samo nos "začepljen", ukapavati kapi za nos, u krajnjem slučaju nazalni kortikosteroid.

Porblme je što ljudi obično ne znaju ukapvati kapi, jer je bitno da odu što dublje i da obave svoj posao. Što to znači, treba leci i zabciti preko jastuka glavu što više prema na nazad i vrlo malo u tsranu u koju ukapavamo, gurnuti kapaljku u nos i 2-4 kapi 3-4 puta dnevno kroz nekoliko dana. Ako ne djeluje javiti se liječniku, problem je vrlo vjerojatno složeniji.

Operil kapi, Benil i Nafazolin isto, samo drugi proizvođači, Tyzine ima uljnu podlogu, pa je prednost jer se hvata na stijenke nosa i djeluje bolje lokalno.

Zadnji Uredio tarquino : 22-04-08 u 15:31.
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-04-08, 23:05   #20 (permalink)
charolastra

zahvaljujem na pomoći, upravo zato sam i pitao jel mi je bilo čudno da mi nije dao nekakve antibiotike

za sad je hvala bogu bolje

daidza je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: lijekovi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108