| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Lijekovi u Život i Stil forumu; Ne. Lekadolovo kemijsko ime je paracetamol . Njime se liječi povišena tjelesna temperatura (antipiretsko djelovanje) i bolovi (analgetsko djelovanje). Mož... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Lijekovi Ne. Lekadolovo kemijsko ime je paracetamol. Njime se liječi povišena tjelesna temperatura (antipiretsko djelovanje) i bolovi (analgetsko djelovanje). Može se koristiti i za ollakšavanje menstruacijskih bolova, zubobolja, bolovi u leđima... Paracetamol je dosta siguran lijek pa se može koristiti i za liječenje dojenčadi i male djece. Jedini loš učinak paracetamola je mogućnost oštećenja jetre ako se uzima u visokim dozama (više od 6 grama na dan). Zadnji Uredio Dr Jekyll : 15-03-08 u 20:14. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| charolastra | Re: Lijekovi Što bi valjalo uzeti osim operil spreja za nos, povremeno mi se zaštopa desno uho i onako stvaranjem pritiska začepljivanjem nosa uspijem "odštopati" a operil malo pomogne ali nikad do kraja. Bio sam kod dr-a i dao mi je taj operil koji sam potrošio ali vidim da nije izliječeno do kraja. Mislim da je spominjao neku upalu, pa me zanima jel ima nešto što bi pomoglo?
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,567
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Lijekovi Mogli bi pomoći još: Benil, Nafazolin i Tyzine. To su lokalni dekongestivi. Ima još lijekova, ali se radi o steroidima, sistemskim dekongestivima i lijekovima koji sadrže pseudoefedrin pa ih nije dobro trošit bez nadzora. Obično je najbolje držat se onoga što je liječnik propisao. |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| charolastra | Re: Lijekovi Citat:
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| charolastra | Re: Lijekovi Bio sam, ali sve što sam dobio je operil i onaj čok-čok
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #19 (permalink) | |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
Porblme je što ljudi obično ne znaju ukapvati kapi, jer je bitno da odu što dublje i da obave svoj posao. Što to znači, treba leci i zabciti preko jastuka glavu što više prema na nazad i vrlo malo u tsranu u koju ukapavamo, gurnuti kapaljku u nos i 2-4 kapi 3-4 puta dnevno kroz nekoliko dana. Ako ne djeluje javiti se liječniku, problem je vrlo vjerojatno složeniji. Operil kapi, Benil i Nafazolin isto, samo drugi proizvođači, Tyzine ima uljnu podlogu, pa je prednost jer se hvata na stijenke nosa i djeluje bolje lokalno.
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo Zadnji Uredio tarquino : 22-04-08 u 15:31. | |
| | |
| | #20 (permalink) |
| charolastra | Re: Lijekovi zahvaljujem na pomoći, upravo zato sam i pitao jel mi je bilo čudno da mi nije dao nekakve antibiotike ![]() za sad je hvala bogu bolje ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: lijekovi |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:41.