Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Lijekovi u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: zlatokosa ajd pliz o andolu ono što nismo znali! Pomoglo bi kad bi znao što je to š...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-04-08, 17:35   #21 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Lijekovi

Citat:
Pravi autor: zlatokosa Pogledaj Poruke
ajd pliz o andolu ono što nismo znali!

Pomoglo bi kad bi znao što je to što se ne zna!
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-04-08, 18:19   #22 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,544
pajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masi

andol je ustvari acetilsalicilna kiselina kao i aspirin

ti lijekovi djeluju analgetski(ublažavaju bolove), antipiretski(snižavaju tjelesnu temperaturu), antireumatski i antiinflamacijski i sprječavaju zgrušavanje krvi

male doze andola cca 100mg se primjenjuju za sprečavanje agregacije trombocita radi prevencije srčanog ili moždanog udara

koristan je za razne bolove(zubi, glava, zglobovi) i upalu mišića

neka standardna doza za uobičajene probleme dakle bolove ili snižavanje temperature je 600 do 900 mg 3 do 4 puta na dan dok je recimo za reumatsku vrućicu potrebno 4-8 g...

ne smije se davati ljudima sa čirom želuca i crijeva, ljudima koji imaju giht, u posljednjem mjesecu trudnoće, kod alergije na acetilsalicilnu kiselinu te osobito djeci(mislim da do 12. godine) u tijeku ili odmah nakon virusne infekcije(npr. gripa) jer se može razviti Reyeov sindrom(teško oštećenje jetre i moždane funkcije, katkad i sa smrtnonosno)
Odgovori sa citatom
Star 11-05-08, 07:39   #23 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 712
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Šta znate o dugotrajnom uzimanju SALOFALK-a.
Odgovori sa citatom
Star 11-05-08, 13:30   #24 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,567
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Ima dosta mogućih nuspojava zbog kojih treba odmah prestati uzimati lijek i javiti se doktoru, pa ću ih stavit u grupe:
1) Rijeđe - u slučaju pojave jakih grčeva u trbuhu, krvavog proljeva, vrućice, jake glavobolje, osipa i svrbeža kože
2) Rijetko - napetost (psihička), jaka bol u trbuhu ili leđima, plavkasto obojana (cijanotična) ili blijeda koža, bol u prsnom košu koja se može širiti u trbuh, ruke ili vrat, zimica, osjećaj jakog i brzog rada srca, mučnina, povraćanje, kratak dah, otjecanje trbuha, neuobičajena fizička slabost i umor, žutoća bjeoočnica i kože.

Simptomi predoziranja su: smetenost, proljev, vrtogavica, gavobolja, brzo i duboko disanje, gubitak sluh ili šum u ušima, mučnina i povraćanje.

Ostali učinci obično ne zahtijevaju prekid liječenja, ali je poželjna konzutacija s liječnikom: blagi trbušni grčevi, blagi proljev, vrtoglavica, blaga glavobolja, začepjen nos i kihanje, akne, blaga bol u leđima i zglobovima, "plinovi" iliti po narodski prđenje , teškoće s probavom, gubitak apetita, gubitak kose.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-05-08, 20:21   #25 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-03-08
Poruka: 1,124
Inšpektor se izdvaja iz maseInšpektor se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Inšpektor Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Inšpektor

ja mislim da ljek pomaže više psihološki nego što stvarno pomaže...
Najjale mi je kada ljudi uzimaju ljekove bez da se savjetuju, kao moj deda i imaju samo nus pojave...
Ja neznam kada sam zadnji put uzo ljek osim kada sam trajni zub vadio zbog bakterije prije 3 godine
Odgovori sa citatom
Star 28-05-08, 16:00   #26 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,544
pajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masipajo-patakRi je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: Inšpektor Pogledaj Poruke
ja mislim da ljek pomaže više psihološki nego što stvarno pomaže...
Najjale mi je kada ljudi uzimaju ljekove bez da se savjetuju, kao moj deda i imaju samo nus pojave...
Ja neznam kada sam zadnji put uzo ljek osim kada sam trajni zub vadio zbog bakterije prije 3 godine
varaš se...da dobiješ sifilis ne vjerujem da bi ga se riješio psihološki

lijekovi imaju svoju namjenu i pomažu...ali još nije napravljen lijek koji nema nuspojave

pa nisi uzimao lijek od 3. godine iz razloga što ti nije trebao i valjda ti neće nikad ni trebat

i najgore je ovo što tvoj djed radi da uzima lijekove po svojoj volji i svojem mišljenju
Odgovori sa citatom
Star 19-07-08, 01:18   #27 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,229
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Ne znam gdje bi mogla postavit ovo pitanje pa evo ovdje, kupila sam prije par dana Twinlab Hair Factors vitamine za kosu, 100 tableta, i na engleskom piše da se uzimaju 3 do 6 tableta na dan. Na hrvatskom piše jedna ili po preporuci stručnjaka. Sad ne znam da li mi je bolje uzimati tako kako piše na originalnoj kutiji (znači po tri) ili samo jednu?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: lijekovi

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 00:01.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108