Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Preduhitrite menstrualne grčeve u Život i Stil forumu; Maternica je veliki mišić, a kad se zgrči blokira krvotok i bol zna biti nepodnošljiva. Osjetili ste ovakvu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-09-07, 16:27   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika Snjesko Bijelic

Datum registracije: 08-05-07
Godina: 20
Poruka: 3,757
Snjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Snjesko Bijelic Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Snjesko Bijelic Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Snjesko Bijelic
Preduhitrite menstrualne grčeve

Maternica je veliki mišić, a kad se zgrči blokira krvotok i bol zna biti nepodnošljiva. Osjetili ste ovakvu bol? Većina žena mjesečno se suočava s blažom ili jačom verzijom menstrualnih grčeva.

Dok se krajem menstrualnog ciklusa slojevi endometrija ljušte i postaju dio menstrualnog krvarenja dolazi do kontrakcije maternice. Ako je riječ o čestim i vrlo intenzivnim grčevima, govorimo o dismenoreji ili bolnoj menstruaciji.

Dismenoreja može biti primarna i sekundarna. Primarna je posljedica normalnih kontrakcija mišića maternice i ima je više od polovice žena s menstruacijom.

Kod sekundarne dismenoreje su menstrualni bolovi posljedica abnormalnih medicinskih stanja, primjerice endometrioze.

Tri najdjelotvornija lijeka?

1. Aspirin i ibuprofen ometaju stvaranje prostaglandin kemijskih spojeva koji uzrokuju bol i uključeni su u kontrakciju mišića. Najbolje je popiti ih sat vremena prije nego li vas grčevi dohvate.

Čim menstruacija započne uzmite 800 mg, a zatim svakih 6 sati popijte po 600 mg ibuprofena. No imate li srčanih problema razgovarajte s liječnikom.

Ne zaboravite i nuspojave koje dugoročna upotreba tableta protiv bolova ima na želudac.

2. Omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja čini se također blokiraju produkciju prostaglandina. Istraživanja pokazuju da žene koje uzimaju malu količinu omega-3 imaju bolnije menstruacije.

I dok službena medicina uglavnom ignorira omega 3 u borbi protiv menstrualnih bolova sve više osoba razmišlja o omega prevenciji.

3. Toplina je dobra stara pouzdana metoda ublaživanja bola. Zagrijani mišići se opuštaju i grčevi su manji. Nosite pojas za zagrijavanje oko jajnika.

http://www.cro-wow.com/portal/
Snjesko Bijelic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 16:50   #2 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti
Re: Preduhitrite menstrualne grčeve

Istina je ovo za toplinu, mene zna bolit užasno svaki mjesec, ali mi tableta nijedna ne pomaže osim Voltarena.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 20:17   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-07-07
Poruka: 171
ivana-du se izdvaja iz mase

mene uvijek uzasno boli prvi dan, nepodnosljivo. Definitivno toplina i mirovanje dosta pomazu, ali kad je radni dan, moram posegnut za tabletama. Ketonal Forte mi najbolje pomogne ili Voltaren
ivana-du je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 21:05   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 2,840
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

preporucam KNAVON tablete (zapravo kapsule), ali treba ih piti cim bolovi pocnu... ja sam se preporodila s njima, vec 2 god. ih pijem
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 21:58   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Poruka: 2,679
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

meni hvala bogu nikakvi bolovi ne dolaze...zna mi doci bol ili grc dva/tri puta na godinu, tako da se smatram jednom od sretnijih pripadnica
The garden sighs, flowers die.
vibica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 22:03   #6 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-08-07
Poruka: 1,234
mimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobarmimy je stvarno dobar
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mimy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mimy

jel to i tebi pomaže spasoje? Pretpostavljam da to iz osobnog iskustva savjetuješ
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 22:09   #7 (permalink)
Akademik Foruma

Snjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznatSnjesko Bijelic će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Snjesko Bijelic Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Snjesko Bijelic Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Snjesko Bijelic

ROFL,ja tu stavljam korisne savjete a ti me zezaš

Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 22:30   #8 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-04-07
Godina: 18
Poruka: 1,628
Eleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavanEleonora je slavan

Joj ja sam prije par mjeseci imala takve bolove da je to bilo nepodnošljivo,tako me grčilo da sam poželjela umrijeti samo da prestane!
Sad više ni ne osjetim kad dobijem,ko da niš nije ni bilo,čak me ni leđa ne bole!
A jedina razlika je da sam sad počela se čuvat i ne hodat po vani golih križa,sjedat na hladno i više me ne boli!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 22:33   #9 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 8,327
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

E da, ja sam uvijek golih leđa... bosa hodam.
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 22:38   #10 (permalink)
Akademik Foruma

dobro su profesori govorili curama u srednjoj prije kad sam išao u srednju... "kakva si mi to došla na nastavu,prehladit ćeš bubrege i sve " majicu nosile do pupka i to usred zime

Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: grceve, menstrualne, preduhitrite

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103