Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Zdravlje i Ljepota
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Skolioza u Život i Stil forumu; Citat: Pravi autor: morska_vila Zašto nema drugog izbora? Što se dogodi ako se ne operira? Dolazi do atrofije dijela ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-09-07, 10:19   #11 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,991
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto
Re: Skolioza

Citat:
Pravi autor: morska_vila Pogledaj Poruke
Zašto nema drugog izbora?
Što se dogodi ako se ne operira?
Dolazi do atrofije dijela mišića koji su skraćeni, do narušene estetike, a da ne pričam o nesnosnim bolovima. Vjerujem da si pod kontrolom liječnika, koji će s obzirom na tvoje stanje, te uputiti specijalisti, koji će donijeti konačnu odluku , koja je metoda liječenja indicirana u tvome slučaju.

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-09-07, 14:05   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-05-07
Godina: 25
Poruka: 154
morska_vila se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke
Hahhahahha!!!
Koja usporedba!!!

Kako sam već rekla, ako se radi o skoliozi trećeg stupnja, odnosno deformitetu većem od 50 stupnjeva, indicirano je jedino kiruško liječenje.Što se provede prije to bolje, nakon završetka rasta,a sa 23 godine više ne raste sigurno.Ako je manji stupanj vježbe, steznici toplice

al ja mogu imati 50 stupnjeva i ne ići na operaciju,
ako me kičma ne boli,
i ako mogu izvesti sve vježbe bez problema.
morska_vila je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-09-07, 16:22   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,577
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
al ja mogu imati 50 stupnjeva i ne ići na operaciju,
ako me kičma ne boli,
i ako mogu izvesti sve vježbe bez problema.
Odluka je na kraju tvoja, nitko te neće prisiliti na ništa. Ali pri deformaciji većoj od 50 stupnjeva preporučuje se kirurško liječenje. Ne samo zbog trenutnog stanja, već i posljedica koje mogu doći kasnije u životu.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-09-07, 11:25   #14 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Odluka je na kraju tvoja, nitko te neće prisiliti na ništa. Ali pri deformaciji većoj od 50 stupnjeva preporučuje se kirurško liječenje. Ne samo zbog trenutnog stanja, već i posljedica koje mogu doći kasnije u životu.

Kakve posljedice mogu biti ako se redovito vježba?
morska_vila je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-09-07, 16:08   #15 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar

Citat:
Kakve posljedice mogu biti ako se redovito vježba?
Sve ovisi o tome koji tip skolioze imaš. Pitanje je da li imaš samo skoliotično držanje, ili dijagnosticiran jedan od oblika skolioze. U najgorem slučaju dolazi do teških deformacija prsnoga koša i oštećenja funkcije pluća i srca.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 19-09-07, 22:13   #16 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: Dr Jekyll Pogledaj Poruke
Sve ovisi o tome koji tip skolioze imaš. Pitanje je da li imaš samo skoliotično držanje, ili dijagnosticiran jedan od oblika skolioze. U najgorem slučaju dolazi do teških deformacija prsnoga koša i oštećenja funkcije pluća i srca.

dijagnosticirana mi je skolioza sa 16 god od 32 stupnja,
sad je vjerojatno oko 50, možda i više jer nisam vježbala.

Ne boli me apsolutno ništa, samo sam zakrivljena i čudno hodam zbog krivulje.
morska_vila je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-07, 16:44   #17 (permalink)
Akademik Foruma

To što si napisala nije oblik skolioze, već njezin stupanj. Osnovna podjela je na strukturne i nestrukturne skolioze. Strukturalne se dijele na još 13 podskupina, a nestrukturalne na 6. Pitanje je koji oblik imaš ti?
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-09-07, 20:48   #18 (permalink)
Regularni forumas

Ne znam koji imam.
Pretpostavljam strukturni tip, jer se kod mene ne radi o skoliotičnom držanju, nego baš o skoliozi.
morska_vila je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 16:24   #19 (permalink)
Regularni forumas

E da, već 2 mjeseca idem na vježbe za skoliozu svaki dan,
držanje mi ej malo bolje,
al su leđni mišići i dalje kao kamen.

Dal da odem na neke masaže ili kod kiropraktičara?
morska_vila je offline  
Odgovori sa citatom
Star 14-11-07, 16:29   #20 (permalink)
Akademik Foruma

Pomoglo bi i dobro istezanje nakon vježbanja, vjerovatno su ti vježbe malo isforsirali da bi popravili držanje.

Može i masaža, ali kod školovanih fizioterapeuta, ne nekih masera s 10 - satnim tečajevima.

Kiropraktičar (školovani) sumnjam da može išta više napravit od masera.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: skolioza

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 20:04.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112