| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Uho na ruci, čavao u penisu... ? u Život i Stil forumu; Ljudi moji, ako je ovo normalno po meni Da li ovo graniči s razumom? Da li je ovo uopće zdravo? ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma | Uho na ruci, čavao u penisu... ? Ljudi moji, ako je ovo normalno po meni Da li ovo graniči s razumom? Da li je ovo uopće zdravo? Ima li razloga da mislimo da su oni ludi time što nama žele dokazati nešto? Jel to možda znanost? Jel to pojam budućnosti, kao buduće ljepote..... možda buduće umjetnosti? Ili možda mi samo ne shvaćamo ![]() ![]() Što sve čovjek može? Što sve plastična kirurgija može? Gdje je granica boli? Vlastito tijelo kao umjetničko dijelio. Robotika, plastična kirurgija - sve u službi umjetnosti. Australski perforemer, 61-godišnji Stelios Arcadiou, pod umjetničkim imenom Stelarc, koji je u ime umjetnosti operativnim putem u lijevu podlakticu dao transplantirati ušnu školjku, želeći tako svoje nastupe učiniti još atraktivnijima, svojim je postupkom pokrenuo niz kontroverzi u javnosti i među liječnicima. Za sada, kako je sam kazao, novo uho, koje je uzgojeno u laboratoriju, ne funkcionira, no u dogledno vrijeme u njega namjerava ugraditi mikrofon. Stelarc je inače poznat po svojim kontroverznim radovima koji su uglavnom usmjereni na tijelo i kojima pokušava povećati i razraditi neke ljudske sposobnosti, pri čemu koristi modernu tehnologiju i u sve upleće robotiku. No uho na ruci do sada mu je najbizarniji projekt. Stelarc je jedan od Body Radicalsa, koji u svom radu prvenstveno koriste svoje tijelo. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: Uho na ruci, čavao u penisu... ? Bolesno ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Uho na ruci, čavao u penisu... ? Citat:
![]() carnal arta koja za svoj rad koristi isključivo svoje tijelo i plastičnu kirurgiju. Orlan je operacijama transformirala svoje lice, ali njoj nije cilj slijediti uobičajene standarde ljepote, upravo obrnuto cilj joj ga je razbiti. Ona svojim 'radom' postavlja pitanje statusa samog tijela u društvu. S projektom The Reincarnation of Saint Orlan počela je 1990. godine i od tada je prošla niz operacija kako bi nalikovala Bottichellijevoj Veneri ili Diani, Europi, Mona Lisi – najpoznatijim primjerima klasičnog poimanja ljepote, a na svojim izložbama prikazuje snimke svojih operacija koje su joj omogućile da se približi idealu 'lijepog'. Osnovni princip carnal arta ili čulne umjetnosti, je auto-portretiranje, no dok klasično auto-portretiranje podrazumijeva prezentaciju sebe kroz sliku, ovdje je riječ o transformaciji vlastitog tijela kako bi ono reprezentiralo ono što umjetnik želi biti. ![]() Još od sedamdesetih niz umjetnika koristilo je vlastito tijelo, meso, krv i izlučevine kako osnovu svog rada. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Uho na ruci, čavao u penisu... ? budale bolesne retardirane...
__________________ Ako neka žena kupuje košulju, onda je zaljubljena. Kad je pegla onda je udata. Ako pri tome pjeva, onda je i prvo i drugo. Bolje je biti dobro obješen nego loše oženjen. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Uho na ruci, čavao u penisu... ? Evo krune moje teme ...... Pa mi recite bit, smosao, poentu? Možda ne shvaćam, ne gledam iz ispravnog kuta? Jedna od najkontroverznijih body performera bio je i pisac Bob Flanagan, koji se na svoj rad nije odlučio iz umjetničkih pobuda, već ga je na to 'natjerala' borba protiv neizlječive bolesti, od koje je i umro 1996. godine u 43. godini života. Snimka njegove smrt prikazivana je kasnije na njegovim posthumno izložbama. On je bolovao od cistične fibroze protiv koje se od borio pod sloganom ''bolom protiv bola''. Preuzeo je kontrolu nad svojom boli sadomazohističkom ritualiziranom boli. Tako je od svoje sklonosti napravio umjetnost, te ga se povezivalo s njegovim suvremenicima Chrisom Burdenom, Arnoldom Schwarzkoglerom i Caroleeom Schneemann, koji su 70-ih također izvodili bolne performense. Svoj rad je ovjekovječio i u spotovima Nine Inche Nailsa i Danziga. ( upozoravam : nije za one slabog želuca, nije za one koji su maloprije jeli kokice i slične stvari... vidi se muški spolni ud...) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Uho na ruci, čavao u penisu... ? fuuuj ![]()
__________________ Završeno je i 7. uberbabe prvenstvo - rezultati su ovdje - link Puno djece nose pidžame sa likom Supermena. Supermen nosi pidžamu sa likom Čak Norisa |
| | |
![]() |
| Tagovi: cavao, penis, ruka, uho |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 10:52.