| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Zdravlje i Ljepota Raspravljate o temi Zdrava Prehrana u Život i Stil forumu; Evo da načnem temu (nije da me osobito zanima, osim načelno)- valjda to nekoga i zanima. Za početak stavit ću ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Zdrava Prehrana Evo da načnem temu (nije da me osobito zanima, osim načelno)- valjda to nekoga i zanima. ![]() Za početak stavit ću mali pdf kućne izrade (44kb) koji bi mogao biti od koristi- sadrži preporučene količine vitamina, minerala i sl za djecu, žene (u 1. stanju, u 2. stanju i dojilje) i to prema dobnim skupinama... (Hehehe, da ne zabrijete- nisam ja izmišljao podatke, samo ih prikupio, preveo i složio u tablicu koja se da lijepo pročitati i isprintati.) NutritionData.com NutritionData's Nutrition Facts Calorie Counter - ovo je link koji bi trebao ići uz to, sadrži bazu podataka sa namirnicama i jelima te sve gluposti koje idu uz to. Ako nekoga zanima mogu potražiti linkove na tu bazu podataka u 'offline' formatu. Što se tiče prehrane- našao sam izvrstan priručnik za sportsku prehranu (i pripadajuću kuharicu), koju ću negdje uploadati ako bude zanimanja. Tip (nutricionist nekoliko USA i CDN repki) je na osnovi zdravorazumskih pravila, koja je relativno lako slijediti (osim o broju obroka) složio kako mi se čini prilično dobar sustav zdrave prehrane. Najbolja finta je kad u knjizi daje primjere kako sustav radi- npr. bitno poveća broj kalorija, a uspije skinuti težinu, ili samo preraspodjelom namirnica skine salo a nabaci mišiće... Eto to je to za početak.
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana Ma ja sam dalmatinka, ocu rec skoro sve sta jedem je zdravo, a problema s kilažom nikad nisam imala. Pa me samo zamaraju ti pusti savjeti -jedi ovo,nemoj ono. Najvaznije je da se kreces, a ne da napravis otisak svoje guze u fotelji, autu pa nikad neces imat viska kila. I par sati plesanja u nekom klubu isto znaci.
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana Hehehe, ja sam ti potpuno obrnut slučaj- hranim se vrlo nezdravo, ne krećem se ako ne moram, pijem, pušim, nije mi na kraj pameti plesati itd. Ali još me nitko u životu nije optužio da sam debel. ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #4 (permalink) |
| SDSS president Datum registracije: 16-11-06
Poruka: 755
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana Zdrava prehrana... reko zajebi, ja jedem meso, ostalo ako je bas potrebno, svinjetina, piletina, govedina... sve osim riba i icega iz mora. Jedite sto hocete, samo se vazno kretati, s tim se slazem. Mozes jest ona sranja, soju, one kartonske kruhove... sve je zakurac ako samo lezis |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 17-07-06 Godina: 19
Poruka: 3,428
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana Zdrava prehrana? Reko zajebi, živi se jednom. Jedem šta poželim, dnevnu prehranu nadopunjavam vitaminima i mineralima. Ne pušim, pijem slabo i to posebnim prilikama, kao 3 pive svake subote, lagani sport i teretana. U šta bi sad izija po kila kruva i dvadeset deki mortadele Zadnji Uredio ice : 16-12-06 u 10:04. |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Zdrava Prehrana Nema me puno ovdje ali ovo bih prokomentirao...Bit je u tome ne kako se sad osjećamo neko kuda ćemo se dovesti sadašnjim načinom prehrane i života. Lako je reći ja se hranim zdravo jer....., konkretno mislim tu na Evu bez uvrede al to je glupost. Daleko smo mi od zdravog i ovo ti uopće ne drži vodu. Hrvati su 4 po debljini u Europi....samo hrvatice su na odličnom 3 mjestu !!!!!!!!! Slavonci koji se hrane isključivo mesinom i to 'domaće' proizvodnje su prvi u europi po oboljenjima od tumora debelog crijeva!!!!!!! Zar se i dalje hranimo zdravo? Ne bi iznosio previše podataka jer se uvijek nađe neki pametnjaković koji kaže da je sve to neki trik ili izmišljotina. Činjenica je da se ne hranimo nikako a kamoli zdravo. I ovo malo što se uzgoji kod nas ide van a mi uvozimo sranja iz Ukrajne...itd. Dakle svi smo svjesni da nešto ne štima...neki si to priznaju i pokušavaju nešto promjeniti a neki se i dalje zavaravaju pa govore da ih sve to zamara...gluposti...bla,bla. Čisto bježanje od istine i problema. Danas sam pročitao da McShit je uveo i vježbanje u meni !!! lolčina. I na kraju sami si određujemo što ćemo i kako ali mi je drago da ima ljudi koji misle da nešto treba promjeniti. Pozz ! |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana ma samo se budale zdravo hrane, samo jednom se živi čoeče, ma reko zajebi zdravu ranu
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana [quote=babalubu;177073] Bit je u tome ne kako se sad osjećamo neko kuda ćemo se dovesti sadašnjim načinom prehrane i života. Lako je reći ja se hranim zdravo jer....., konkretno mislim tu na Evu bez uvrede al to je glupost. Daleko smo mi od zdravog i ovo ti uopće ne drži vodu. Pa 90% ljudi kojima je stalo do zdravlja su na mediteranskoj prehrani, dokazano je da je ta vrsta prehrane najzdravija,i nije da bezveze otocani zive bar 10 godina duze u prosjeku. Ja sam na takvu prehranu naucena od malena jer sam dalmatinka i ta prehrana mi je dio kulture,pa sam mislila da se to sporazumjeva i da necu morat dodatno objasnjavat-blitva,riba,skampi-njami,njami!!!!! ![]()
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Zdrava Prehrana sporazumijeva? ![]() Slažem se sa Babalubu - om.... samo ja se skoro uopće ne hranim slavonskom hranom.. jedino bih trebala jesti više hrane koja je bogata željezom jer sam stalno anemična...
__________________ Jedan je Izet Fazlinović! |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: Zdrava Prehrana Citat:
Ne bih rekao najzdravija, malo preteška riječ al no jasno mi je zakaj navijaš za mediteransku klopu. Ja bih rekao zdravija od nekih ostalih ali NAJZDRAVIJA nikako. Omega masne kiseline su ono što tu hranu izdvaja od ostalih ali opet kad se sjetim kaj se sve može naći u moru a nije zdravo... No, svatko zna za sebe... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrana, zdravlje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:15.

Ne bih rekao najzdravija, malo preteška riječ al no jasno mi je zakaj navijaš za mediteransku klopu. Ja bih rekao zdravija od nekih ostalih ali NAJZDRAVIJA nikako. Omega masne kiseline su ono što tu hranu izdvaja od ostalih ali opet kad se sjetim kaj se sve može naći u moru a nije zdravo...