Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE

Raspravljate o temi FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE u Zdravlje forumu, dio Život i Stil foruma; ...

 1. #1
  Početnik
  Datum registracije
  09-05-14
  Poruka
  5
  Liked
  0 times

  FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE

  fractura distalne dijafize tibije i fibule

  18.12.2013god. imao sam nesretan pad na sklisko,zaleđenom nogostupu ....fractura distalne dijafize tibije i fibule ,operacija noge polomljene kosti desne potkoljenice učvrčene metalnom pločicom i vijcima u bolnici .... nakon operacije zadržan sam u bolnici 5 dana .... nakon 4 mj kirurg mi je rekao da mogu hodat bez štaka ali ne smijem trčat ,dizat teži teret ,skakat na tu nogu ... noga u zglobu i iznad zgloba i u predjelu pločice i vijaka koje su mi stavili tokom operacije ,nakon sat vremena laganog hodanja počinje mi naoticat i osječam laganu bol , naotečena noga mi splasne kad mirujem i nakon spavanja ujutro ok ,ali več mjesec dana stalno se isto ponavlja ,nakon kratkotrajnog hodanja noga počinje naoticat i javlja se lagana bol ..zanji pregled 18.4. -na rtg snimkamafrakturna pukotina i dalje vidljiva ,na tibiji zaostalablažamedijalnaangulacija ulomaka,osovina fibule je održana,kostidistalnogmjestafraktureslabije minerilizirane ,kontrola za 2 mj 18.6.2014. ...da li je to naoticanje noge normalno ,ne vidim nikakav napredak ,imam osječaj da će mi naoticat i do kontrole 18.6.2014. Što bi trebao napravit ,da uopće ne hodam ,javit se samoincijativno doktoru ,piti andol 100 radi bolje cirkulacije ... dugo to traje a bitno mi je što prije da počnem radit ,jer radim na ugovor ,svaki mj. potpisujem ugovor ,za sada me drže na bolovanju jer se ta povreda vodi kao ozljeda na radu i HZZO REFUNDIRA PRIVATNOJ STRANOJ FIRMI PLAĆU KOJU MI ISPLAČUJU ZA VRIJEME BOLOVANJA ... da li postoji realna šansa da nakon 18.6.2014. saniram tu ozljedu i počnem normalno hodat i radit ? što sam duže na bolovanju to su veče šanse da ću dobit otkaz ... da li neko ima kakav savjet , slično iskustvo ,što bi trebao da radim da što prije završim sa bolovanjem ... to naoticanje noge mi je zabrinjavajuće

 2. #2
  "vojim" Avatar od korisnika dorina
  Datum registracije
  28-02-07
  Lokacija
  Doma
  Starost
  37
  Poruka
  10,135
  Liked
  685 times

  Re: FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE

  ideš li na rehabilitacijske vjezbe? Ak ne, pitaj dr.opće praxe za njih
  Na kraju sve će biti dobro. Ako nije dobro, znači da nije kraj.

 3. #3
  IV Avatar od korisnika beta
  Datum registracije
  08-11-07
  Poruka
  10,112
  Liked
  6196 times

  Re: FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE

  Pa to je jako teško oštećenje noge, ne možeš očekivati da će zacijeliti nakon šest mjeseci. Rehabilitacija bi sigurno pomogla, ali opet moraš znati da ni sa njome nećeš ubrzati oporavak u vremenskom roku koji ti želiš.

  Ja sam strgao dvaput ruku prije trideset godina a i danas ponekada osjećam da me boli iako je to bio blaži lom ne kao tvoj.
  Just import a few slaves, uh, I mean: Just help some refugees integrate into the economy, so we can use tax payer money to reduce corporate expenses, uh, I mean CO2 emissions.

 4. #4
  Početnik
  Datum registracije
  09-05-14
  Poruka
  5
  Liked
  0 times

  Re: FRAKTURA DISTALNE DIJFIZE TIBIJE I FIBULE

  doktora opće prakse za rehabilitacijske vježbe sam pitao ,rekao mi je da to najvjerojatnije nakon završetka ličenja noge ili da pitam doktora na traumatologiji ,a on mi je rekao tek kad sam ga pitao za rehabilitaciju ,da odlučim sam ako želim da mogu ići ( čudni odgovori doktora , pogleda na kontroli rtg snimku i samo kaže javite se na kontrolu 18.6. do tada možete hodat bez štaka ,ne trčat i ne skakat,samostalno mogu razgibavat gležanj ) nakon operacije ležao sam u bolnici 5 dana , objasnio sam doktoru u bolnici da mi kaže u kojem vremenu bi mogao zaliječit nogu , na to mi je šef traumatologije odgovorio najmanje 5 mj ,,,,ništa i niko ni u bolnici ni dr opće prakse ne daju mi nikakve konkretne savjete šta da radim da to što prije zaliječim ,u apoteci sam pitao za to naoticanje noge prilikom hodanja-šepanja za savjet ,rekli su mi da bi možda pomogao andol 100 za cirkulaciju (to sam dobivao u bolnici jer mi je nakon operacije bilo naotečeno stopalo ) mjesec dana nakon zadnje kontrole ne vidim nikakav napredak ozdravljenja noge ,sve isto kao prije mj. dana ,nakon sad vremena laganog hodanja osjetim lakšu bol i to naoticanje u predjelu zgloba i iznad zgloba di je ugrađena pločica s vijcima ... sama nezgoda je bila bizarna , posklizno se na djelomično zaleđenom nogostupu prekrivenim 'industrijskim snijegom ' nisam ni pao ali mi je sfrkalo nogu u zglobu neka izbočina na koju sam nezgodno stao ,tek kad sam se htio oslonit na tu nogu od bola sam odma sjeo na nogostup i nazvao hitnu ,ovi u bolnici kad su vidjeli rtg sliku mislili su da je bila saobračajna nesreća , u operaciji su mi dali anesteziju sa ubodom 2 iglice u leđa tako da sam bio pri svjesti i čuo sam da bi operacija trebala trajat najviše pola sata ,još sam slušao kirurga kad je tražio borer 3,4 mm pa sam ga pitao ako je za vijak m-4 zar ne treba borer 3,2 mm ali je rekao da je to samonarezujući borer ,nakon 20 min.operacije slikali su mi tamo nogu i čuo sam kirurga da je rekao ' ne valja i pitao anesteziologa jel sve ok jer će morat još bušit i stavljat dodatne vijke ,tako da se ta operacija odužila na jedan sat .... sad čekam kontrolu a morat ču ranije otić da porazgovaram sa kirurgom da mi kaže u čemu je problem i koliko dugo će trajat to liječenje ... nema druge moram sve sam pitat inaće mi niko od tih dr ništa ne govori ...ako se to bolovanje produži više od 6 mj velike su šanse da dobijem otkaz ...jel imao tko neki sličan slučaj da mi pojasni koliko bi dugo trajalo to zaliječenje noge do stanja da mogu skočit s 1 m visine na tu nogu , takav mi je posao di svakodnevno najmanje 4 puta se moram penjat uz lojtre visine 10-15 m (el.održavanje -rad na visini )

Slične Diskusije

 1. fraktura pete
  By kklaudio in forum Medicina
  Odgovora: 6
  Zadnja poruka: 12-07-08, 02:33

Lajkaj nas na Facebooku