Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ženski Kutak
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ženski Kutak Raspravljate o temi Droge za silovanje u Društvo forumu; Glavna karakteristika tvari koje bi spadale pod kategoriju droga za silovanje je ta što izazivaju pospanost i smirivanje (hipnoza i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 01-06-07, 10:52   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 24-04-07
Godina: 29
Poruka: 3,584
Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Droge za silovanje

Glavna karakteristika tvari koje bi spadale pod kategoriju droga za silovanje je ta što izazivaju pospanost i smirivanje (hipnoza i sedacija), te gubitak pamćenja (amnezija) za razdoblje koje slijedi uzimanje tih tvari.

Tvari koje spadaju pod droge za silovanje možemo podijeliti u dvije skupine:
1) Droge za silovanje u širem smislu – ekstazi, amfetamini, kokain, alkohol
2) Droge za silovanje u užem smislu – flunitrazepam, gamahidroksibutrična kiselina i ketamin
Tvari iz prve skupine predstavljaju opasnost iz razloga što su psihostimulansi, tj. smanjuju mugućnost prosudbe i povećavaju mogućnost izlaganja rizicima (između ostaloga i seksualnim). Alkohol dovodi do opuštanja te se na taj način »pomiču granice« i »popuštaju kočnice«.

Druga skupina predstavlja tvari koje su droge za silovanje u užem smislu riječi. One su i najčešće korištene zbog nekih svojih svojstava koja pogoduju silovateljima. To su tvari bez boje, okusa i mirisa. Lako se stavljaju u hranu i/ili piće. Imaju brz nastup djelovanja. Osoba koja je dobila određenu dozu ovih tvari brzo ostaje bez svijesti s pomućenim ili bez ikakvog sjećanja na događaje koji su se dogodili nakon uzimanja tih tvari. Pa evo kratkog opisa tih tvari:
1) flunitrazepam: to je lijek poznatiji pod svojim drugim imenom – Rohypnol. U medicini se koristi u nekim zemljama kao lijek za nesanicu. Po svojim karakteristikama spada u skupinu benzodijazepina i hipnotika. Obično se u organizam unosi tako da se pojede ili popije u kombinaciji s alkoholom i/ili hranom. Nastup djelovanja je nakon 30 minuta, a najjače djelovanje nastupa nakon 2 sata. Učinak traje i do 8 sati (ovisno o dobivenoj dozi). Dakle, njegovi glavni učinci su pospanost (hipnoza), smirivanje (sedacija) te gubitak pamćenja za događaje nakon dobivanja tvari (amnezija).
Na flunitrazepam se može posumnjati i po nekim drugim njegovim učincima, a to su: mučnina, smanjenje krvnog tlaka, vrtoglavica, smetnje vida, zbunjenost, poteškoće s govorom, problemi s probavom i nemogućnost mokrenja i poteškoće u kretanju.
2) gamahidroksibutrična kiselina: poznata po skraćenici – GHB. To je tekućina bez boje i mirisa, ali slankastog okusa. Može doći i u obliku bijelog praha. Izuzetno je jaka i već je nekoliko kapi te tvari u kombinaciji s alkoholom dovoljno da izazove pospanost, smirivanje i gubitak pamćenja. Ostali simptomi koji mogu navesti na moguće otovanje tom tvari su: mučnina, povraćanje, vrtoglavica, smetnje vida, gubitak koncentravije, poteškoće u kretanju, epileptički napad, problemi s disanjem, nekontrolirano drhtanje, usporeni rad srca, koma i (pri velikim dozama) smrt. Učinak te tvari traje između 1.5 i 3 sata, ovisno o primljenoj dozi.
Karakteristika te tvari je da, kad se stavi u piće, izaziva pjenjenje ili mjehuriće.
3) ketamin: to je tvar koja se pojavljuje u više oblika, ali najčešće kao tekućina ili bijeli prah koji se dobiva sušenjem tekućine. Spada u skupinu anestetika i analgetika, a koristi se u medicini i veterini. Osim pospanosti, smirivanja i gubitka pamćenja za vrijeme nakon dobivanja, ketamin ima dodatne učinke koji omogućavaju njegovo prepoznavanje. Javljaju se još i halucinacije, poremećaji sluha i vida, gubitak samokontrole, gubitak osjećaja za vrijeme, mučnina, poteškoće u kretanju, poteškoće s disanjem, epileptički napad, povišenje krvnog tlaka, brži rad srca, gubitak koordinacije…Učinak je vrlo brz, a još jedna negativna posljedica je to da ketamin može uzrokovati ovisnost.

Što učiniti ako se posumnja na drogu za silovanje?

1) Najbitnije je napustiti mjesto događaja uz pratnju osobe koju dobro poznajete i možete joj vjerovati. Dobro je ako vjerujete muškoj osobi, jer će se moći i fizički suprotstaviti napadaču u slučaju potrebe.
2) Pozvati policiju i hitnu pomoć, a u bolnici zamolite da se uzme uzorak urina što prije, da bi se mogla detektirati sumnjiva tvar. To je biutno iz razloga što te tvari nije moguće detektirati nakon što je prošlo 72 sata.
3) Ako je moguće, sačuvati čašu, piće, tanjur ili hranu u kojima je možda bila droga. To sve se može analizirati u laboratoriju, te i na taj način omogućiti detektiranje droge.

Ukoliko sumnajte da je počinjen seksualni napad, uz gore navedeno potrebno je još i:
1) sačuvati sve stvari koje upućuju na silovanje, pogotovo je potrebno sačuvati odjeću koju ste tada nosili.
2) Ne smije se tuširati, kupati, prati zube, jesti ili piti prije liječničkog pregleda, jer se time mogu ukloniti mogući dokazi!
3) Ako je moguće, mjesto na kojemu se dogodilo silovanje treba ostaviti nepromijenjenim.

Dakle, to je ukratko o tome. Nadam se da je dovoljno jasno napisano. Postoje još neke tvari, ali za sada nisu dostupne u ovom dijelu svijeta i nema puno podataka o njima, pa sam se orijentirao na tvari koje su poznatije. Ako bude koga zanimalo više ili bude pitanja neka se javi, pa ću odgovoriti detaljnije. Nadam se da će pomoći.
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 11:58   #2 (permalink)
Akademik Foruma

Dr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobarDr Jekyll je stvarno dobar
Re: Droge za silovanje

Našao sam i par sličica da se vidi kako te stvari izgledaju. Prve dvije su rohypnol u tabletama, druge dvije GHB, a zadnja je ketamin. Napominjem još jednom da ketamin može izgledati i kao bijeli prah, ali takvu sliku još nisam našao.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Rohypnol2.jpg (11.4 KB, 18 pogleda)
Tip Fajla: gif roof-01.gif (9.6 KB, 16 pogleda)
Tip Fajla: jpg ghb_hit.jpg (7.0 KB, 12 pogleda)
Tip Fajla: jpg Ghb.jpg (5.6 KB, 11 pogleda)
Tip Fajla: jpg 800px-Ketamine_10ml_bottle.jpg (87.0 KB, 14 pogleda)
Dr Jekyll je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 12:13   #3 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika Vodoinstalater

Datum registracije: 08-12-05
Poruka: 1,541
Vodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono neštoVodoinstalater ima ono nešto

Pa takve stvari su za debile, koje treba
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 15:35   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 03-12-06
Poruka: 3,248
manekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobarmanekenka je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: Vodoinstalater Pogledaj Poruke
Pa takve stvari su za debile, koje treba
bas jjadan si kad moras nessto nasilu dobit
manekenka je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 18:27   #5 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,326
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

E pa Jekyll je to stavio baš za vas curke da se znate čuvat. Dobar momak nema se šta...
dok se pored mene budis ti...
Adolon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 19:04   #6 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,232
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Mislim da je Džeki za ovo zaslužio jedn rep+.
O ovom često slušamo u filmovima, ali pojma nisam imao šta je to.
U filmovima se spominje da su ovo koristili i homoseksualci, pa preporučam oprez i dečkima.

Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 21:07   #7 (permalink)
Akademik Foruma

Zahvaljujući ovim podacima, jedna je djevojka nedavno spašena, a jedna majmunčina dobila gadnih batina...To me i ponukalo da napišem malo više o tome.
Dr Jekyll je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-06-07, 23:22   #8 (permalink)
ice
Banned

Datum registracije: 17-07-06
Godina: 19
Poruka: 3,428
ice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavanice je slavan

Bravo Jekyll, doista korisne informacije i za ženski i muški rod. Našta je svijet došao, ovih dana moraš i guzicu čuvat
ice je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-06-07, 00:27   #9 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 2,691
Locrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masi

Mislim da je najbolje držati čašu cijelo vrijeme u ruci (ili je odmah isprazniti ) i od nepoznatih ne uzimat sranja.... Zvuči klišejski ali jeb.. ga.... Jer svatko ko popije nije na "ti" sa moći zapažanja

Locrian85 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-06-07, 10:15   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-02-07
Poruka: 352
livija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono neštolivija ima ono nešto

Trebam nabavit to da ga već savladam.moj ili ničiji
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: droge za silovanje, silovanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113