| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ženski Kutak Raspravljate o temi higijenski ulosci ili tamponi? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: Atina Preferiram higijenske uloske,tamponi su stetni. Tamponi štetni Pa dobro TSS,ali ako ih pravilno koristiš(... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #73 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,617
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: higijenski ulosci ili tamponi? Problem kod tampona je to što mogu izazvati Toksični šok sindrom, s početkom za vrijeme menstruacije. Uzročnik mu je Staphylococcus aureus, koji se nalzi normalno u 5-20% žena, te drugdje po tijelu. On izločuje niz otrova i enzima, tzv. egzotoksina koji sudjeluju u nastanku infekcija. Mogući simptomi uključuju visoku tjelesnu temperaturu, osip po cijelom tijelu koji se ljušti na dlanovima i tabanima tijekom slijedeća 1-2 tjedna, nizak tlak, poremećaj probavne funkcije - povraćanje, proljev, nedostatna funkcija bubrega i jetre, pojačana prokrvljenost sluznica, smanjen broj trombocita (trombocitopenija), bolovi u mišićima (mialgija) s povišenom kreatinin kinazom, glavobolja, dezorijentacija, smanjena razina kalcija. O sindromu toksičnog šoka govorimo kad su zahvaćena 3 ili više organskih sustava, a svi ovi simptomi se ne pojavljuju kod svakog bolesnika/bolesnice. Sindrom toksičnog šoka se može spriječiti pravovremenim liječenjem stafilokoknih infekcija, pravilnom skrbi o rani nakon operacija te čestim mijenjanjem tampona. Ne nosim ni tampone ni uloške, ali nadam se da ću vam pomoći u odabiru! ![]()
__________________ Ako se tebi neda čitati, zašto misliš da se nama da pisati (rommel)? |
| | |
| | #74 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 01-05-07 Lokacija: Rijeka Godina: 22
Poruka: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: higijenski ulosci ili tamponi? Citat:
| |
| | |
| | #76 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: higijenski ulosci ili tamponi? Vidim sam svoju grešku, al pošto edit ne radi ispravljam na ovaj način! Točno je: S. aureus se nalazi normalno u rodnici 5-20% žena...
__________________ Ako se tebi neda čitati, zašto misliš da se nama da pisati (rommel)? |
| | |
| | #77 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-04-07 Lokacija: Outter space Godina: 23
Poruka: 80
![]() ![]() | Re: higijenski ulosci ili tamponi? Ja sam prije nekih 6-7 godina počela koristit tampone, i ne pada mi na pamet vratit se na uloške. Ovako mi je lakše održavat higijenu, slobodnija sam i sigurnija. Meni su tamponi zakon... Što se tiče ovog sindroma-mislim da je bio češći kod starijih modela tampona, sad je taj rizik sveden na minimum. Ako ih redovito mijenjam, ako ih umećem čistim rukama, ako se držim svih uputstava, mislim da nema problema. Pa ne moraš tampon mijenjat svaki put dok ideš na WC...
__________________ No hidden catch, no strings attached Just freelove Zadnji Uredio chocolate : 10-05-07 u 15:11. |
| | |
| | #78 (permalink) | |||
| Akademik Foruma | Re: higijenski ulosci ili tamponi? stvarno veelikii izbor imas, mos si mislit... O.B. su najbolji, pogotovo COMFORT linija ![]() Citat:
za to vrijeme nikakvi toksicni sokovi ne mogu nastati da ne spominjem samo koliko su tamponi bolji sto se tice higijene ![]() Citat:
![]() Citat:
![]()
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." | |||
| | |
| | #79 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: higijenski ulosci ili tamponi? tamponi se ne drze u rodnici po cijele dane, onaj tko ima ikakve higijenske navike mjenjat ce ga najdulje nakon 5-6h, sto je meni vec predugo za to vrijeme nikakvi toksicni sokovi ne mogu nastati da ne spominjem samo koliko su tamponi bolji sto se tice higijene ![]() Nisam ja ni napiso da se drže po cijele dane, a to da toksični sok ne može nastat tako brzo...postoje perakutna stanja za svaku vrstu šoka, kod kojih je čovjek mrtav u roku od nekoliko sati ako se nešto ne poduzme. Od uložaka još nitko nije umro, od tampona je. Ja ne zagovaram nijednu stranu samo iznosim činjenice. Slažem se s tim da su moderni tamponi puno bolji od starih, ali ne pratim to područje toliko ![]()
| | |
| | #80 (permalink) |
| Akademik Foruma | Re: higijenski ulosci ili tamponi? iskreno da ti kazem... nikad nisam cula da je netko u 21. st. umro od tampona...
__________________ "A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul." |
| | |
![]() |
| Tagovi: higijenski, tamponi, ulosci |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 99 | 20-11-08 18:11 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 21:59 |
| Programi za Siemens S25 i S35 | Kristijan | Mobiteli | 0 | 27-10-05 00:28 |
| Inicijalizacija računala i pokretanje operativnog sustava | Kristijan | Računala | 0 | 21-10-05 17:21 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 14-07-05 00:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:10.

Pa dobro TSS,ali ako ih pravilno koristiš(pravilno umetneš i često mijenjaš) nisu štetni