Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

kako da pomognem svojoj sestri!!!!

Raspravljate o temi kako da pomognem svojoj sestri!!!! u Ženski Kutak forumu, dio Društvo foruma; moja sestra ima 16 godina ravna je ko daska i ako jede, problem nije samo njena mrsavost, nego to sto ...

Starter Avatar od korisnika muha_
    Datum registracije
    01-05-09
    Poruka
    64
    Liked
    0 times

kako da pomognem svojoj sestri!!!!

moja sestra ima 16 godina ravna je ko daska i ako jede, problem nije samo njena mrsavost, nego to sto nije dobila mjesecnicu(menistruaciju).Pije tablete za debljanje ali joj ne pomazu a nece ici doktoru kamo li ginekologu. Vrlo je nesretna jer u prvom razredu srednje cure su okrutne jer su puno razvijenije od nje kako da joj pomognem????
    hvala unaprijed!!!

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

Re: kako da pomognem svojoj sestri!!!!

prvo ima jos vrimena, drugo kakve su to tablete za debljanje?

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: muha_
    a nece ici doktoru kamo li ginekologu.
    reci sestri da stvarno nema razloga za brigu šta se tice dr. jer ako je još nevina, pregled nije vaginalan, nego samo preko ultrazvuka da vidi ima li koja deformacija jajnika i polozaj maternice. dat ce joj samo neke tablete, tocnije hormonske kontracepcije, jer ako djevojka ne dobije mjesecnicu do 16 onda treba ic lijecniku.

meni se cini da je tvoja sestra jako nesigurna osoba, ja sam isto imala problema s tim, al znaš kako sam to rješila: lipo išla u ducan i kupila robu koja mi super stoji, važno je samo nac velicinu i da ti pristaje.

tvoja sestra vjerojatno ima amenoreju, označuje izostanak prve menstruacije do punih 16. (18.) godina. uzroci mogu bit različiti, npr. problemi sa hipofizom, maternicom, jajnici, turnerov sindrom..

nek ide obvezno kod dr. pregled stvarno nije strašan.

Starter Avatar od korisnika muha_
    Datum registracije
    01-05-09
    Poruka
    64
    Liked
    0 times

ok hvala vec se godinama nemre udebljati pa joj ja na sve nacine pomazem pravim joj jest i tako to al znas kak je to nema guzice a nema ni sisa pa je to muci jer misli da se nitko nikada nece zaljubiti u nju a i zbog mrsavosti su joj jako naglasene doljnje vjede to joj najvise smeta mi je rekla

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

bilo bi najbolje da prije ide liječniku opće prakse. neka je on oko prehrane savjetuje. ja ti nemam šta puno reći, jer nisam stručnjak za to.

Regularni forumas Avatar od korisnika reina_hm
    Datum registracije
    30-03-09
    Poruka
    223
    Liked
    1 times

Kao prvo slazem se sa Hernijom da treba otici najprije lijecniku , uraditi osnovne pretrage tj. krvnu sliku i ostalo...ak je to sve u redu , nema razloga za brigu , ona je u razvoju , tako da za debljanje ima vremena...i ja sam bila prilicno mrsava u tim godinama , a onda nakon 18-te godine sve se fino izvajalo , tako da sam postala i vise no zadovoljna sama sobom.

A za drugi problem , obavezno kod ginekologa , ako nista bar ce dobiti tocnu informaciju o cemu se radi..ne mora uopce biti bolest ( obicno mrsavije zene , kasnije i dobiju prvu mjesecnicu)...ali kao sto rece , opet Hernija , lijecnik ipak najbolje zna

Lajkaj nas na Facebooku