Raspravljate o temi Postoji li pravi? u Ženski Kutak forumu, dio Društvo foruma; Mnogi od nas i inace teško donose odluke, a posebno kada se radi o važnim odlukama poput izbora partnera. bojimo ...
Mislim da tu nema pravog, ili ne... Jednostavno se sa nekim osobama bolje slazemo nego sa drugima... Naravno, mora postojati fluid, a za to je vazan i izgled, ali ne iskljucivo. Svakako je bitan u pocetku...
Oni sto su prezahtevni, cesto ostanu sami, narocito ako se tako ponasaju bez pokrica! I sama poznajem neke osobe koje nemaju partnera/partnerku, jer ocekuju da ima osobine da kazem - savrsenog (a same su daleko od toga...): dakle, mora jako dobro izgledati, biti pametan, obrazovan, da ima kesha... Pa, halooooo!!!
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
pod pravim sam mislila s nekim s kime cemo se slagat, a ne "mr.know it all and perfect". više sam tu mislila na osobinu, nego na izgled.
krivo ste me razumili.
posebno je to kasnije važno u braku.
osim toga, svak ima svoje mišljenje.
Znam da nisi mislila na perfektnog, samo sam navela da prezahtevne osobe traze skoro pa takvog!
Nema osobe sa kojom cemo se 100% slagati, svako ima prednosti i mana u odnosu na druge... Ovaj je dobar u ovome, onaj u onome, onaj treci u...
Tacnije, treba nam vishe njih da bi to bilo to!![]()
![]()
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
razumim te, al ocu rec da treba postojat neko uzajamno poštivanje u oba partnera, ne tribaju se slagat ama baš u svacemu, al ono, triba postajat tolerancija.
Ne postoji savršeni po nekom pravilu, ali postoji savršeni s kojim ćeš se slagat', koji će ti pasat' i s kojim ćeš biti sretna.
Mislim da nikad ne znamo da li je neko pravi-prava za nas ili ne...Trebaš biti mnoogo emotivno zrela osoba da bi odmah na početku znala to. Pošto to većinom slučajeva se ne desi (ta emotivna zrelost), po meni treba da prodje dosta vremena ili situacija svakakvih da bi počela na taj način da razmišljaš ali ni tada se ne može ništa garantovati.
Ali za one osobe koje očekuju savršenstvo ili sami za sebe misle da su savršeni i da im niko ne odgovara , često se desi da ne dopuste život da ide svojim tokom, već preseku i te početne svakakve situacije, krize u vezama, loše situacije plašeći se nesvesno da će biti ostavljeni , da će patiti...mada loša strana u vezi je normalna, sa tim momentima i postaješ emotivno zrela osoba.
Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.
ne triba znacit ako netko želi savršenog, da i on za sebe misli da je savršen, tu se cesto radi o kompleksu niže vrijednosti, gdje osoba uz tog drugog partnera ispunjava svoje praznine i nedostatke, jer vidi partnera ili partnericu kao svoju bolju polovicu.