| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ženski Kutak Raspravljate o temi šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili u Društvo forumu; eto cure šta mislite o tome... kad sam malo čitala o tome,baš mi se nikako ne sviđa.... totalno mi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Akademik Foruma | šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili eto cure šta mislite o tome... kad sam malo čitala o tome,baš mi se nikako ne sviđa.... totalno mi je odvratno. trenutno mislim da ne bi nikad ugradila spiralu,amožda kad budem rodila jednog dana budem imala drugačije razmišljanje. Unutarmaternični uložak je dugo korištena metoda sprječavanja neželjene trudnoće. Što je i kako djeluje? Plastični i/ili metalni umetak koji ginekolog umetne u maternicu žene. Ovisno o vrsti pruža zaštitu od jedne do deset godina i prikladan je samo za žene koje su već rodile. Spirala predstavlja visoko djelotvornu zaštitu od trudnoće, ali povećava rizik za upale i infekcije. Umeće je liječnik ili medicinska sestra. Djeluje:- zaustavlja spermij da doprije do jajašca - sprječavaju eventualno oplođeno jajašce da se smjesti u maternici Učinkovitost Unutarmaternični uložak ima učinkovitost oko 99% ovisno o tipu. To znači da će od 100 žena koje koriste ovu metodu zaštite u prosjeku godišnje 1 ostati trudna. Prednosti - Pruža dugotrajnu zaštitu za čiju je ugradnju potrebno samo nekoliko minuta - Vrlo je učinkovit -Ne utječe na seksualni odnos - Njegova zaštita počinje čim se postavi - Dugoročna zaštita - Plodnost se vraća čim se izvadi Nedostaci - Mjesečnice su obilnije, duže i bolnije - Ne štiti od izvanmaternične trudnoće (50% svih trudnoća kod korištenja spirale). Može li svatko koristiti unutarmaternični uložak? Spirala nije prikladna za svakoga. Neki od razloga za nekorištenje su: - Ako mislite da ste trudni - Ako ste imali upale u području male zdjelice - Ako imate bolne i obilne mjesečnice - Ako se pojave izvanmenstrualna krvarenja -Ako imate problema s maternicom ili kralježnicom Općenite informacije Prije postavljanja spirale potreban je ginekološki pregled i papa test, a svakih šest mjeseci kontrola. Preporučuje se ženama koje su već rodile i u dugoj su i stabilnoj vezi s jednim partnerom (obostrana monogamija), te žele pričekati još nekoliko godina do sljedećeg djeteta. *Najviše se savjetuje ženama koje su rodile, a spirala je kontraindicirana kod žena koje su imale česte upale genitalnih organa i male zdjelice. Djeluje kemijski i mehanički sprječavajući ugradnju oplođenog jajašca u sluznicu maternice. Najviše se koriste plastične spirale obložene bakrenom žicom, koje u nekih osoba mogu uzrokovati jače menstrualno krvarenje, ili hormonalni implantat, odnosno spirala uložena u gestagenski cilindar. Hormonska spirala ujedno smanjuje menstrualne bolove i obilne menstruacije. Pravilno postavljena, smatra se 100 posto sigurnom kontracepcijom jer djeluje tako što sprječava ovulaciju. Prije postavljanja spirale treba obaviti pregled i papa-test, jer je kod nekih stanja i bolesti primjena spirale kontraindicirana, što treba utvrditi ginekolog. Žena koja se odluči za spiralu na kontrolne preglede treba ići dva puta godišnje. Spirala s dodatkom bakra vadi se i zamjenjuje u prosjeku nakon tri do pet godina, a s hormonima nakon godinu dana. Intrauterina kontracepcija (spirala) ne štiti od ektopičnih trudnoća niti je zaštita od spolnih bolesti i ne preporučuje se ženama koje još nisu rodile.
__________________ Na mom dlanu crte dvi,života i jubavi prva mi je preduga,to me nije ni briga A ona druga malena,puno mi je važnija |
| | |
| | #2 (permalink) |
| charolastra | Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili ja ne bi nikad
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #6 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,009
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili Plastični ili metalni umetak ![]() to u mene ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Citat:
" IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. " Ne sumnjam u dobre namjere, ali vrlo je btono na koji način su prenijete i što se želi postići i kakve reakcije izazivaju.
__________________ U biti kad smo skupa samo se gledamo jebemo i gledamo i jebemo | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-12-07 Lokacija: Negdje u tišini....
Poruka: 620
![]() ![]() ![]() | Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili Ej, ja nebi nikada to ugradila, imala je moja mama to nakon što je mene rodila, nije baš bila zadovoljna, imala je dosta problema radi toga, a ja baš o tome nisam čula ništa dobro.....evo ja nebi... ![]()
__________________ Život je velika tajna, život je raj....ljudi to ne znaju....i ne trude se saznati.... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 24-04-08 Lokacija: Njemacka Godina: 34
Poruka: 114
![]() | Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili imala sam dva mjeseca mirenu i nikad vise... em sam zamalo iskrvarila, a o seksu nije bilo ni rijeci... previse krvi za svaciji ukus... jos mi je i ostavila posljedice tak da sad svaki put pirlikom orgazma imam bolove u maternici... pa tko voli te pizdarije nek izvoli... ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: totalno cool |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 15:39.

to u mene