Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ženski Kutak
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ženski Kutak Raspravljate o temi šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili u Društvo forumu; eto cure šta mislite o tome... kad sam malo čitala o tome,baš mi se nikako ne sviđa.... totalno mi ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-04-08, 21:10   #1 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 3,688
neukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono nešto
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031
šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili

eto cure šta mislite o tome... kad sam malo čitala o tome,baš mi se nikako ne sviđa.... totalno mi je odvratno. trenutno mislim da ne bi nikad ugradila spiralu,amožda kad budem rodila jednog dana budem imala drugačije razmišljanje.

Unutarmaternični uložak je dugo korištena metoda sprječavanja neželjene trudnoće.

Što je i kako djeluje?
Plastični i/ili metalni umetak koji ginekolog umetne u maternicu žene. Ovisno o vrsti pruža zaštitu od jedne do deset godina i prikladan je samo za žene koje su već rodile. Spirala predstavlja visoko djelotvornu zaštitu od trudnoće, ali povećava rizik za upale i infekcije. Umeće je liječnik ili medicinska sestra.
Djeluje:- zaustavlja spermij da doprije do jajašca

- sprječavaju eventualno oplođeno jajašce da se smjesti u maternici

Učinkovitost
Unutarmaternični uložak ima učinkovitost oko 99% ovisno o tipu. To znači da će od 100 žena koje koriste ovu metodu zaštite u prosjeku godišnje 1 ostati trudna.

Prednosti
- Pruža dugotrajnu zaštitu za čiju je ugradnju potrebno samo nekoliko minuta

- Vrlo je učinkovit

-Ne utječe na seksualni odnos

- Njegova zaštita počinje čim se postavi

- Dugoročna zaštita

- Plodnost se vraća čim se izvadi

Nedostaci

- Mjesečnice su obilnije, duže i bolnije

- Ne štiti od izvanmaternične trudnoće (50% svih trudnoća kod korištenja spirale).

Može li svatko koristiti unutarmaternični uložak?
Spirala nije prikladna za svakoga. Neki od razloga za nekorištenje su:

- Ako mislite da ste trudni

- Ako ste imali upale u području male zdjelice

- Ako imate bolne i obilne mjesečnice

- Ako se pojave izvanmenstrualna krvarenja

-Ako imate problema s maternicom ili kralježnicom

Općenite informacije

Prije postavljanja spirale potreban je ginekološki pregled i papa test, a svakih šest mjeseci kontrola. Preporučuje se ženama koje su već rodile i u dugoj su i stabilnoj vezi s jednim partnerom (obostrana monogamija), te žele pričekati još nekoliko godina do sljedećeg djeteta.

*Najviše se savjetuje ženama koje su rodile, a spirala je kontraindicirana kod žena koje su imale česte upale genitalnih organa i male zdjelice. Djeluje kemijski i mehanički sprječavajući ugradnju oplođenog jajašca u sluznicu maternice.
Najviše se koriste plastične spirale obložene bakrenom žicom, koje u nekih osoba mogu uzrokovati jače menstrualno krvarenje, ili hormonalni implantat, odnosno spirala uložena u gestagenski cilindar. Hormonska spirala ujedno smanjuje menstrualne bolove i obilne menstruacije. Pravilno postavljena, smatra se 100 posto sigurnom kontracepcijom jer djeluje tako što sprječava ovulaciju.
Prije postavljanja spirale treba obaviti pregled i papa-test, jer je kod nekih stanja i bolesti primjena spirale kontraindicirana, što treba utvrditi ginekolog. Žena koja se odluči za spiralu na kontrolne preglede treba ići dva puta godišnje. Spirala s dodatkom bakra vadi se i zamjenjuje u prosjeku nakon tri do pet godina, a s hormonima nakon godinu dana.
Intrauterina kontracepcija (spirala) ne štiti od ektopičnih trudnoća niti je zaštita od spolnih bolesti i ne preporučuje se ženama koje još nisu rodile.
Dodane Slike
Tip Fajla: jpg Spirala-u-materici.jpg (12.1 KB, 10 pogleda)
Tip Fajla: jpg leitz-spirala-plasticna-kapacitet--45-listova-435031-LEITZ_1.jpg (15.8 KB, 3 pogleda)
neukrotiva_031 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 21:12   #2 (permalink)
charolastra

Datum registracije: 24-09-06
Godina: 29
Poruka: 15,912
daidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijamadaidza ima reputaciju nad reputacijama
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku daidza Pošalji poruku preko AIM-a korisniku daidza Pošalji poruku preko MSN-a korisniku daidza Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku daidza Pošalji poruku preko Skype-a korisniku daidza
Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili

ja ne bi nikad

Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja
Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum
daidza je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 21:33   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 2,575
Dar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auruDar1 ima spektakularnu auru

ni ja. mislim, čak ni da sam žensko
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 21:43   #4 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 3,688
neukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono neštoneukrotiva_031 ima ono nešto
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031

ja tako šta u sebi ne mogu zamisliti....
neukrotiva_031 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 21:46   #5 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,620
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

nikad
cina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 22:08   #6 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,009
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Plastični ili metalni umetak

to u mene

Odgovori sa citatom
Star 24-04-08, 22:28   #7 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,920
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: šta mislite o spirali i dal bi ju ikada ugradili

Citat:
Pravi autor: neukrotiva_031 Pogledaj Poruke
Što je i kako djeluje?
Plastični i/ili metalni umetak koji ginekolog umetne u maternicu žene. Ovisno o vrsti pruža zaštitu od jedne do deset godina i prikladan je samo za žene koje su već rodile. Spirala predstavlja visoko djelotvornu zaštitu od trudnoće, ali povećava rizik za upale i infekcije. Umeće je liječnik ili medicinska sestra.
Djeluje:- zaustavlja spermij da doprije do jajašca

- sprječavaju eventualno oplođeno jajašce da se smjesti u maternici

Učinkovitost
Unutarmaternični uložak ima učinkovitost oko 99% ovisno o tipu. To znači da će od 100 žena koje koriste ovu metodu zaštite u prosjeku godišnje 1 ostati trudna.

Prednosti
- Pruža dugotrajnu zaštitu za čiju je ugradnju potrebno samo nekoliko minuta

- Vrlo je učinkovit

-Ne utječe na seksualni odnos

- Njegova zaštita počinje čim se postavi

- Dugoročna zaštita

- Plodnost se vraća čim se izvadi

Nedostaci

- Mjesečnice su obilnije, duže i bolnije

- Ne štiti od izvanmaternične trudnoće (50% svih trudnoća kod korištenja spirale).

Može li svatko koristiti unutarmaternični uložak?
Spirala nije prikladna za svakoga. Neki od razloga za nekorištenje su:

- Ako mislite da ste trudni

- Ako ste imali upale u području male zdjelice

- Ako imate bolne i obilne mjesečnice

- Ako se pojave izvanmenstrualna krvarenja

-Ako imate problema s maternicom ili kralježnicom

Općenite informacije

Prije postavljanja spirale potreban je ginekološki pregled i papa test, a svakih šest mjeseci kontrola. Preporučuje se ženama koje su već rodile i u dugoj su i stabilnoj vezi s jednim partnerom (obostrana monogamija), te žele pričekati još nekoliko godina do sljedećeg djeteta.
I na kraju ovog članka objavljenog u jednom on line magazinu, gdje ne vidim u potpisu ili u popisu njihovih novinara niti jedne stručne osobe medicinske ili srodne naobrazbe piše:

" IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezni savjeti. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. "

Ne sumnjam u dobre namjere, ali vrlo je btono na koji način su prenijete i što se želi postići i kakve reakcije izazivaju.
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 06:52   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 11-12-07
Poruka: 620
tajnica se izdvaja iz masetajnica se izdvaja iz masetajnica se izdvaja iz mase

Ej, ja nebi nikada to ugradila, imala je moja mama to nakon što je mene rodila, nije baš bila zadovoljna, imala je dosta problema radi toga, a ja baš o tome nisam čula ništa dobro.....evo ja nebi...
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 07:15   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 24-04-08
Godina: 34
Poruka: 114
magma10 se izdvaja iz mase

imala sam dva mjeseca mirenu i nikad vise... em sam zamalo iskrvarila, a o seksu nije bilo ni rijeci... previse krvi za svaciji ukus... jos mi je i ostavila posljedice tak da sad svaki put pirlikom orgazma imam bolove u maternici... pa tko voli te pizdarije nek izvoli...
magma10 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-04-08, 08:11   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 774
Agness se izdvaja iz maseAgness se izdvaja iz maseAgness se izdvaja iz mase

+ infekcije koje su standardna pojava...
Agness je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: totalno cool

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 15:39.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103