| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Ženski Kutak Raspravljate o temi Što biste učinile.... u Društvo forumu; Citat: Nikada u zivotu nisam udario zensko, niti bih ikada udario da sam ti, ne znam u kakvom stanju ludila ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 31-01-07 Lokacija: Ančićev krevet
Poruka: 105
![]() | Re: Što biste učinile.... Citat:
da mene decko udari odgrizla bi mu jezik pustila bi mu da me ljubi i onda po jeziku nebu mene nitko jebal
__________________ Pristojna žena je ona dama koja zna što ne smije znati iako zna. | |
| | |
| | #72 (permalink) | ||||||||||||||
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,973
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što biste učinile.... Citat:
![]() Kazne prvi put spominjem u prethodnom postu jer si ti rekao kako žena misli da je kazna od 5 godina prevelika pa zbog toga ne prijavljuje. Pretpostavljam da si iz ovoga donio zaključak: Citat:
Citat:
SAmo sam rekla da treba dati naglasak na institut (koji već postoji ali je nerazvijen) zaštite žene ( kojeg ti brkaš s rigoroznim kaznama zatvora u kaznenom zakonu) koji se sastoji u: specijaliziranim savjetovalištima, prihvatilištima financiranim od države, u detaljnom planu koji će apelirati na cijelo društvo putem medija, educirati, informirati. Sredstva pomći koja će se učiniti dostupnijima ženi, koje će zaštititi ženu, omogućiti joj smještaj, da ppronađe posao, da se koje će otvoreno govoriti o problemu nasilja nad ženama, a ne ga prikrivati, gurati članke o žrtvama zlostavljanja na zadnju stranicu kao što se to danas radi. Citat:
Nasilje nad ženom je poseban problem jer žena koja je zlostavljana od strane muškarca je najčešće KRIVA. Žena koja je silovana ne prijavljuje jer je KRIVA. Žena koja je zlostavljana u obitelji ne prijavljuje jer je KRIVA, žena seksualno zlostavljana od strane šefa je je KRIVA. Pa i ti si rekao da neke žene same traže i izazivsju da ih se zlostavlja. Žena prijavi zločin i koga se preispituje? Ženu. Pogledaj ponovno riječi koje su podebljane Citat:
To je dosta kompleksan psihološki problem. Ja nisam psiholog, ali sam nažalost jako usko i osobno vezana za ovu problematiku. Ima nekoliko vrsta zlostavljača. Najčešća vrsta je ona ( ne bih nikad za njega rekla) zlostavljač koji pretuče ženu (ili ju psihički zlostavlja), a narednih 10 dana je najdivnija osoba na svijetu. Zbog toga žena ostaje u braku i uvijek se nada da će se promijeniti ili što je još gore okrivljuje sebe za njegovu reakciju. Ona će, eventualno, pozvati policiju da bi prekinula njihovu tuču ako se prepadne za život, ali neće pristati da se vodi bilo kakav postupak protiv njega, bez obzira na kaznu jer je to njen voljeni muž. Dok god ona smatra da je to njen voljeni muž, neće ga prijaviti ili će ga prijaviti i odustati od postupka. Čak i da ne odustane od postupka njen muž će se ubrzo biti na slobodi i vratit će mu se jer je i dalje unatoč svemu to njen voljeni muž koji se promijenio. I ponovno ju tuče. Jesi li riješio time problem? Ne. Dakle, manjom kaznom će se možda (iako neznatno) povećati broj prijavljenih, ali se neće suzbiti nasilje. Ja sam opisala ženu koja se boji jer je to najčešće žena koja bi željela prijaviti nasilje. Kako bi njoj točno pomogao taj balži zakon? Puno je problema koji se tiču neprijavljivanja nasilja i ne možeš to svesti na jedan jedini slučaj. I zašto ti misliš da je svrha kaznene sankcije prilagođena samo žrtvi kako bi lakše prijavila kazneno djelo? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
ako ovo znači da sam ja predložila kazne veće za muškarce koji zlostavljaju žene u odnosu na druge zlostavljače, stvarno ne vidim iz čega je to evidentno Ti si najprije govorio kako ženu žrtvu i kategoriju zlostavčljane žene ne treba izdvajati iz kategorije nasilja općenito. Sada govoriš o tome da se nasilnike u obitelji treba kažnjavati blažim sankcijama, nego druge napadače da bi se olakšalo prijavljivanje nasilja. Ti predlažeš razlike. Citat:
Ne predlažem ja izmjene zakona, nego ti. Ti si taj koji se protivi posebnom tretmanu žena koje su žrtve i prije nego se išta dogodi. Citat:
Citat:
Citat:
Ja ne govorim da ga treba strpat na doživotnu robiju (isako bi bilo lijepo), ali ga treba sigurno više od par sitnih mjeseci zadržati na liječenju jer je ON taj koji je psihopat. Nije. Ali je neravnoteža spolova u društvu razlog zbog kojeg uopće i dolazi do nasilja Citat:
Nisi rekao da krši istina, ali si rekao da dolazi do pozitivne diskriminacije, a pozitivna diskriminacija predstavlja kršenje zabrane diskriminacije. Što se mene tiče rasprava je završena. Uopće ne vidim smisao. Počela je s tim da si ti rekao sda postoje opravdane situacije za udariti ženu, a ja sam se tome usprotivila i rekla da je jedina opravdana situacija obrana svog ili tuđeg života i zdravlja. Ne znam kako si od toga da neke žene same izazivaju da ih se udari postao takav borac za ženska prava i pokušavaš im omogućiti da prijave nasilje. Govoriš o društvenoj preosjetljivosti žene kao žrtve koja je nastala zbog prevelike zaštićenosti (kao da im se daje prednost), a onda govoriš da nisi protiv zaštite. Govoriš o ženi koja u tavoj situaciji preosjetljivosti (mojoj situaciji preosjetljivosti) je žena koja izmišlja nasilje, a svjedoci smo toga da se prijavljena silovanja i nasilja u obitelji rijetko završe optužujućom presudom. Mora da je današnja žena razvila stvarno bujnu maštu. Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 20:07. | ||||||||||||||
| | |
| | #73 (permalink) | |||
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što biste učinile.... Citat:
Citat:
Citat:
I još jednom, ne govorim da žena izmišlja nasilje, citiraj mi rečenicu iz koje si to zaključila, molim te... Btw. ja sam u ovo ušao kao diskusiju u kojoj zastupam stajalište i još sam ti reputaciju dao, jer sudjeluješ, sad vidim da nije bila diskusija, nego tvoja osobna frustracija muškarcima sa kojima si se družila tijekom života...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist | |||
| | |
| | #74 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što biste učinile.... Oprosti ako sam te time uvrijedila. Nije mi bila namjera. Priznajem da sam nekada predrska u izričaju. Takav sam sjebani karakter. Ako te to uvrijedilo, ispričavam se najiskrenije! Moj model preosjetljivosti ne shvaćaš ti jer ja nisam preosjetljiva. U potpunom sam skladu s društvenom situacijom i položajem žene. A ovo ostalo je čisto vrijeđanje s tvoje strane. PS. ne družim se ja s muškarcima, a niti sa ženama koje mi proizvode frustracije Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 21:13. |
| | |
| | #75 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Što biste učinile.... Aris i Vatra su pukli definitivno. Svašta sam čitao, ali vi stvarno pretjeraste s brojanjem točaka i zareza.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
| | #76 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što biste učinile.... Evo ti citat ![]() Žena u "mom modelu" preosjetjivosti izmišlja nasilje: Citat:
I ti si htio da ja pričam o nekakvom mom modelu i priznam kako je toliko pretjeran da ja reagiram na svakog muškarca kao na potencijalnog napadača?? ![]() A uostalom, ta tvoja "ekstremna situacijau kojoj žena moli za udarac bi trebala opravdati nasilje? To sam već rekla. Ako je žena bolesna, vodi ju na liječenje. Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 21:28. | |
| | |
| | #77 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,482
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Što biste učinile.... Da i...?!? Ja nisam rekao da žene izmišljaju nasilje sad, danas i u sadašnjoj situaciji kako si ti rekla, nego da bi u slučaju uvođenja takve razine osjetljivosti bila u mogućnosti, baš kao ljudi u Americi tužiti čovjeka za svaki i najmanji kontakt, što je besmislica i mnogo se puta pokazalo da osobe izmišljaju razloge za tužiti druge osobe, zabilježeni su slučajevi osoba koje su dvadeset i više puta pokušavale tužiti druge osobe, kompanije i tvornice pokušavajući iskoristiti takav zakon. Ja NISAM rekao da žene izmišljaju nasilje, nego da bi ekstremna osjetljivost mogla dovesti do toga da ljudi zbog besmislenih stvari poput ostavljenih hlača u hodniku preko kojih ona padne mogli ići na sud. Da...
__________________ She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and pass away I don't know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist |
| | |
| | #78 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 06-06-07 Lokacija: cmokograda
Poruka: 23
![]() | Re: Što biste učinile.... ne bih se dovela u tu situaciju da netko digne ruku na mene jer imam razvijenu osjetljivost općenito na udarce,svađu,strku i brku...što se događalo s tanjom,iskreno mislim da je to sve ispotencirala(naletila na lika,svidia joj se-ona u braku),već joj dosta,u ponašanju muža se već malo počelo nadzirati agresivno ponašanje jer ona očito ne čuje riječi koje pokušavaju doći do nje(samo želi izlaz iz braka a ne želi osudu,kako je prevarila muža)onda ona reče tri,četri riječi za koje zna da će on izreagirat pomalo sirovo,opali joj trisku,potegne za rukav,ona se od bahaćenja opizdi negdi,ona se digne-napravi scenu,uzme dite i ode...sad istinitost ovog scenarija je previše upitna da bi ju uzeli uopće za primjer ali svejedno.tužno je to da mnoge zlostavljane žene u braku koje čame čekajući pomoć iz vedra neba,neće poduzesti proces u kojem iziskuju svoje pravo na slobodu zbog pretjerane traumatiziranosti i trpljenja batina,dok će pak neka curica sa stažom braka 5 mjeseci dobiti sve tkz povlastice(kažem povlastice jer je primila jedan šamar)-samo jer je potražila pomoć,dok oni koji zaista trebaju pomoć stoje zatvoreni u sobama,gutaju suze i prisiljavalju se da ne dišu jer ako zlostavljač čuje suze,dolazi da prebije još...tko je kriv zbog toga?zakoni ne mogu sprječiti nastanak takvih situacija,potrebno je pružiti ženi sigurnost u smislu da ona zna da u 1 sat i manje može nekome reć istinu,dobit zaštitu,i spoznaju da joj muž neće pokucat na vrata sa izrazom lica kojeg će ona sanjati godinama nakon u nemogućnosti da pogleda ijednog muškarca zbog straha.ženama je potrebna učinkovitost postupka.učinkovitost,znanju da kad kažu upomoć-to neće bit samo jedan bezuspješan pokušaj u kojem riskiraju sve u nadi da sutra ugledaju svjetlo i osmjeh u licima njihove djece.nažalost-takvu sigurnost im RH nemože omogućiti u svih 100% slučajeva.a ljudski život je još uvijek više od postotka.i sve dok se taj problem ne iskorijeni,treba se prema tome ophoditi sa što više osjetljivosti...a sad off topic-osobno mislim da sam pravi zlostavljač muških,stvarno volim lipit šamare.. Zadnji Uredio vikicica : 07-06-07 u 03:51. |
| | |
| | #79 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Što biste učinile.... Ne postoji nikakav čarobni štapić u vidu zakona koji može predvidjeti sve situacije. Pretjerano ljubomoran suprug mladoj ženi do 23 godine napravio 5-tero djece. Na svaku u pravilu neopravdanu sumnju ju nalupa (šljiva ispod oka, plava podlaktica i sl.) Ženskica iz izuzetno siromašne obitelji i bez srednje škole nema nikakove predispozicije za samostalnim životom. Pored 5-tero male dijece teško da bi i mogla raditi bilo kakav posao. Najviše što joj zakon nudi je da supruga prijavi policiji. Na policiji može biti zadržan 24 sata, što bi imalo smisla da je bio alkoholiziran, ali suprug uopće ne pije. Kazna predviđena za ovakav ispad je 500.00 što moraju platiti iz zajedničkog vrlo skromnog budžeta. Suprugu je najveći izvor prihoda sviranje po svatovima, što mu ni jedan sud neće neće tretirati kao prihod, pa su predispozicije za dobru alimentaciju zanemarive. Da li netko vidi svijetlo na kraju tunela?
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 07-06-07 u 11:25. |
| | |
![]() |
| Tagovi: biste, sto, ucinile |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Što biste trenutno radili - da možete? | Kristijan | Upoznavanje i Druženje | 4009 | Danas 20:58 |
| Što obično učinite kad ne znate što biste učinili? | Kristijan | Baš Razno | 17 | 23-06-06 02:05 |
| Što je najodvratnije što biste pojeli? | Kristijan | Baš Razno | 6 | 15-11-04 16:48 |
| 100 viceva o plavušama | Kristijan | Vicevi i Smiješni Tekstovi | 2 | 25-04-04 17:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:55.