Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Ženski Kutak
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Ženski Kutak Raspravljate o temi Što biste učinile.... u Društvo forumu; Citat: Nikada u zivotu nisam udario zensko, niti bih ikada udario da sam ti, ne znam u kakvom stanju ludila ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-05-07, 18:31   #71 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 31-01-07
Poruka: 105
Defakto se izdvaja iz mase
Re: Što biste učinile....

Citat:
Nikada u zivotu nisam udario zensko, niti bih ikada udario da sam ti, ne znam u kakvom stanju ludila i sl. NIKADA!!!!!
to se zove pravi decko!

da mene decko udari odgrizla bi mu jezik pustila bi mu da me ljubi i onda po jeziku nebu mene nitko jebal
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 20:03   #72 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,973
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: _Aris_ Pogledaj Poruke
Nije moja ideja utopijska nego po mom gledanju prilagodjena situaciji. Tvoja ideja da ce ogromne kazne spriječiti ljude da čine nasilje je utopijska...
Moja ideja su ogromne kazne?
Kazne prvi put spominjem u prethodnom postu jer si ti rekao kako žena misli da je kazna od 5 godina prevelika pa zbog toga ne prijavljuje.
Pretpostavljam da si iz ovoga donio zaključak:
Citat:
Po meni su kazne male. Ne bi trebala biti zadovoljna s kaznom od 5 godina, ali zato treba zaštitu žene dovesti na viši nivo bna kojem će država financirati zbrinjavanje i pomoć ženama da nađu posao i snađu se u novom životu. Nema to veze s kažnjavanjem i kaznama. Kazne su za muškarca i ženu jednake
Po meni, kao osobi., čovjeku s empatijom su kazne male. Ti si se jednako izjasnio. Žena ne bi trebala biti zadovoljna s kaznom ( to se oboje slažemo jer si rekao da i tebi zvuči mao za nasilnika), ALI (NIGDJE ne piše treba propisati veće kazne, nego piše o potrebi jačanja zaštite žene koja nema nikakve veze s kaznama)
Citat:
ali zato treba zaštitu žene dovesti na viši nivo bna kojem će država financirati zbrinjavanje i pomoć ženama da nađu posao i snađu se u novom životu. Nema to veze s kažnjavanjem i kaznama
A da sam predlagala veće kazne bih rekla: Potrebno je povisiti kazne za zlostavljače u obitelji kako bi se nasilje spriječilo. Jesam li to rekla? Ne. Nego sam samo rekla da ih ne treba sniziti budući da su ionako niske.

SAmo sam rekla da treba dati naglasak na institut (koji već postoji ali je nerazvijen) zaštite žene ( kojeg ti brkaš s rigoroznim kaznama zatvora u kaznenom zakonu) koji se sastoji u: specijaliziranim savjetovalištima, prihvatilištima financiranim od države, u detaljnom planu koji će apelirati na cijelo društvo putem medija, educirati, informirati. Sredstva pomći koja će se učiniti dostupnijima ženi, koje će zaštititi ženu, omogućiti joj smještaj, da ppronađe posao, da se koje će otvoreno govoriti o problemu nasilja nad ženama, a ne ga prikrivati, gurati članke o žrtvama zlostavljanja na zadnju stranicu kao što se to danas radi.

Citat:
Zašto onda žene ne prijave muškarce koji ih zlostavljaju, ako smatraju to napadom na svoju ličnost, a ne na svoju ulogu u obitelji, u kojoj je zadržavaju osjećaji prema djeci, mužu-nasilniku i braku??
Prijavljuju li žene silovanje? Pa i ne baš. Silovane žene na cesti nisu stavljene u kontekst obitelji, nego su stavljene u kontekst žene s položajem koji joj je nametnula povijest i društvo, a taj položaj je niži od onoga koji ima muškarac.
Nasilje nad ženom je poseban problem jer žena koja je zlostavljana od strane muškarca je najčešće KRIVA. Žena koja je silovana ne prijavljuje jer je KRIVA. Žena koja je zlostavljana u obitelji ne prijavljuje jer je KRIVA, žena seksualno zlostavljana od strane šefa je je KRIVA.
Pa i ti si rekao da neke žene same traže i izazivsju da ih se zlostavlja. Žena prijavi zločin i koga se preispituje? Ženu.

Citat:
Tipično feminističko razmišljanje, muškarci nas ne razumiju...
Pogledaj ponovno riječi koje su podebljane

Citat:
Žena može biti u teriji zaštićena zakonom koji će zlostavljaču propisivati kaznu, ali ono što ti ne shvaćaš je da drakonske kazne neće dovesti do većeg broja registriranih zlostavljača, nego upravo suprotno, jer nisu svi zlostavljači oni koji žene šalju u bolnice, nego zlostavljanje objedinjava i psihološko i fizičko zlostavljanje, a uz to treba uzeti u obzir specifičnost situacije, jer žene imaju emocionalnu vezu sa prekršiteljem, što znači da se teže odlučuju na prijavljivanje djela. Ako povećaš kazne, još će se teže odlučivati na to i tvoj zakon će super štiti 5% žena koje nasilnici doslovno ubijaju od batina, dok će ostalih 95% poradi emocionalne povezanosti prelazii preko nasilja, jer neće kaznu smatrati primjerenu učinjenom djelu.
Ti si predložio smanjivanje kazne kako bi žene koje su emotivno vezane za svoje muškarce lakše prijavljivale svoju voljenu osobu. Slažem se da je vrlo je čest sindrom da se žrtva veže za napadača i u drugim slučajevima zlostavljanja, otmice i sl, a ne samo u ovom. To je zbog toga što je zlostavljač manipulator, svjesno i planski stavlja žrtvu u položaj u kojem je ona ovisna emotivnoo, financijski u potpunosti o njemu.
To je dosta kompleksan psihološki problem. Ja nisam psiholog, ali sam nažalost jako usko i osobno vezana za ovu problematiku.
Ima nekoliko vrsta zlostavljača. Najčešća vrsta je ona ( ne bih nikad za njega rekla) zlostavljač koji pretuče ženu (ili ju psihički zlostavlja), a narednih 10 dana je najdivnija osoba na svijetu. Zbog toga žena ostaje u braku i uvijek se nada da će se promijeniti ili što je još gore okrivljuje sebe za njegovu reakciju. Ona će, eventualno, pozvati policiju da bi prekinula njihovu tuču ako se prepadne za život, ali neće pristati da se vodi bilo kakav postupak protiv njega, bez obzira na kaznu jer je to njen voljeni muž. Dok god ona smatra da je to njen voljeni muž, neće ga prijaviti ili će ga prijaviti i odustati od postupka. Čak i da ne odustane od postupka njen muž će se ubrzo biti na slobodi i vratit će mu se jer je i dalje unatoč svemu to njen voljeni muž koji se promijenio. I ponovno ju tuče. Jesi li riješio time problem? Ne.
Dakle, manjom kaznom će se možda (iako neznatno) povećati broj prijavljenih, ali se neće suzbiti nasilje.

Ja sam opisala ženu koja se boji jer je to najčešće žena koja bi željela prijaviti nasilje. Kako bi njoj točno pomogao taj balži zakon?

Puno je problema koji se tiču neprijavljivanja nasilja i ne možeš to svesti na jedan jedini slučaj.

I zašto ti misliš da je svrha kaznene sankcije prilagođena samo žrtvi kako bi lakše prijavila kazneno djelo?

Citat:
Nisam rekao da postoji, nego da bi po tvom viđenju ne samo trebao postojati, nego i biti maksimalno rigorozan što se kažnjavanja tiče.
Moja ideja o rigoroznom kažnjavanju ne postoji.

Citat:
Čemu uslkličnici, pa ti opće ne čitaš moj tekst, zar sam ja negdje govorio da žene ne trebaju biti maksimalno zaštićene. Treba ih zaštititi, ali se to neće postići drakonskim kažnjavanjem nasilnika, jer će stopa prijavljenih nasilnika biti manja.
Govorio si da žene ne trebaju biti posebno zaštićene, što jesu i to zbog situacije navedene prije uskličnika spojene s posebnoim društveno povijesnim položejem žene u društvu.

Citat:
Ja, prije svega, nisam nijedan zakon smatrao suvišnim, nego tvoje viđenje zakona koji bi trebao proizvesti ženski lobi osjetljiviji na nasilje u smislu povećanja kazni ne funkcionalnim...
Ne predlažem nikakav zakon

Citat:
U ničemu, zakon koji bi bio preosjetljiv na nasilje nad ženama bi ih kočio u prijavljivanju nasilnika.
ne predlažem nikakav zakon

Citat:
Jesu, ali ti predlažeš puno veću razliku, s čime se ja ne slažem...
ako ovo znači da sam ja predložila kazne veće za muškarce koji zlostavljaju žene u odnosu na druge zlostavljače, stvarno ne vidim iz čega je to evidentno

Ti si najprije govorio kako ženu žrtvu i kategoriju zlostavčljane žene ne treba izdvajati iz kategorije nasilja općenito. Sada govoriš o tome da se nasilnike u obitelji treba kažnjavati blažim sankcijama, nego druge napadače da bi se olakšalo prijavljivanje nasilja. Ti predlažeš razlike.

Citat:
Ne treba ništa, evo red prije si rekla da je izjednačeno, ne treba od žena stvarati ugroženu vrstu samo zato što su žene i što svaka peta doživljava nasilje. Sustav mora biti jednako efektivan u spriječavanju nasilja kakav je, bez obzira koliko posto doživljava nasilje, a ako nije dovoljno učinkoviti napraviti nešto da se izmjeni. Tvoje izmjene predlažu povećanje osjetljivost, a ja tvrdim da će to dovesti do smanjengo broja prijavljenih nasilnika.
Ne shvaćaš pojam jednakosti, niti pojam diskriminacije. Možda ti nisi svjestan da su žene diskriminirane, ali ja jesam. Neću sad ovo pretvoriti u intimnu ispovijest kako bih ti to dokazala.
Ne predlažem ja izmjene zakona, nego ti. Ti si taj koji se protivi posebnom tretmanu žena koje su žrtve i prije nego se išta dogodi.

Citat:
Nisi odgovorila da li misliš da bi povećanje kazni za nasilnike povećalo broj prijavljenih nasilnika??
Ne mislim.

Citat:
Govorim o tovom hipotetskom superosjetljivom zakonu. Ne možeš svoj zakon braniti principima postojećeg, ja se sa postojećim slažem, a ti ne... Ovo bi trebao biti moj argument.
Moj zakon ne postoji. Ja se s važećim zakonom slažem (pravno, ne ljudski) ii poznajem ga jako dobro. A s kojim se ti zakonom točno slažeš?

Citat:
Ako zakon propiše 3-5 godina za nasilnika misliš da će biti više prijavljenih??
Ne. Ja govorim da je kazna dovoljno niska i da obuhvaća obvezno zadržavanje u instituciji za bolesnike poput njega. Žena uz to ima mogućnost tražiti zaabranu prilaska......
Ja ne govorim da ga treba strpat na doživotnu robiju (isako bi bilo lijepo), ali ga treba sigurno više od par sitnih mjeseci zadržati na liječenju jer je ON taj koji je psihopat.

Citat:
Strah nije jedini razlog za neprijavljivanje...
Nije. Ali je neravnoteža spolova u društvu razlog zbog kojeg uopće i dolazi do nasilja

Citat:
Ako ne zna, kako može znati da će se on vratiti nakon mjesec dana, što si navela kao razlog neprijavljivanja??
Često ne zna, bio je točniji izraz. To se odnosi na neuke žene koje žive u zaostaloj sredini i ne trebam valjda govoriti koliko su one obespravljene. Nemoj mi reći da će se ona informirati o kaznama. Ona se boji da će se vratiti za mjesec dana, za godinu, za dvije, da će se vratiti bilo kada. Ona se boji! To ne znači da njenog muža treba objesiti, ali znači slijedeće. Kada bi ona znala da će joj muž dobiiti kaznu od par mjeseci (upravo da bi olakšao prijavljivanje) ne bi ga htjela ni prijaviti, proći cijeli postupak, biti vrijeđana u tom postupku od strane društva da bi na kraju postigla šta? Cijelo selo bi ju osudilo, bila bi izbačena iz svoga okruženja, a sve to zašto. Da bi se njen muž brzo vratio.

Citat:
Pa ja nisam ni govorio da nešto krši nešto, ako nisi vidjela, piše
Nisi rekao da krši istina, ali si rekao da dolazi do pozitivne diskriminacije, a pozitivna diskriminacija predstavlja kršenje zabrane diskriminacije.

Što se mene tiče rasprava je završena. Uopće ne vidim smisao. Počela je s tim da si ti rekao sda postoje opravdane situacije za udariti ženu, a ja sam se tome usprotivila i rekla da je jedina opravdana situacija obrana svog ili tuđeg života i zdravlja.
Ne znam kako si od toga da neke žene same izazivaju da ih se udari postao takav borac za ženska prava i pokušavaš im omogućiti da prijave nasilje.
Govoriš o društvenoj preosjetljivosti žene kao žrtve koja je nastala zbog prevelike zaštićenosti (kao da im se daje prednost), a onda govoriš da nisi protiv zaštite. Govoriš o ženi koja u tavoj situaciji preosjetljivosti (mojoj situaciji preosjetljivosti) je žena koja izmišlja nasilje, a svjedoci smo toga da se prijavljena silovanja i nasilja u obitelji rijetko završe optužujućom presudom. Mora da je današnja žena razvila stvarno bujnu maštu.

Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 20:07.
vatra je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 20:57   #73 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Pravi autor: vatra Pogledaj Poruke
Što se mene tiče rasprava je završena. Uopće ne vidim smisao. Počela je s tim da si ti rekao sda postoje opravdane situacije za udariti ženu, a ja sam se tome usprotivila i rekla da je jedina opravdana situacija obrana svog ili tuđeg života i zdravlja.
Ovo prije ne treba citirati, jer se ja slažem sa postojećim zakonom i mislio sam "povećanje osjetljivosti žena" znači povećanje reakcije na nasilje, time da se povećavaju kazne s tim se nisam slagao, ali ako ti to ne misliš, nemam se s čime ne slagati.
Citat:
Ne znam kako si od toga da neke žene same izazivaju da ih se udari postao takav borac za ženska prava i pokušavaš im omogućiti da prijave nasilje.
Ovo drugo je čisto vrijeđanje, jer ja nisam naveo općenitu situaciju u kojoj "žene same izazivaju" nego konkretnu i vrlo ekstremnu i ne vidim potrebe da me vrijeđaš, jer ja tebe nisam, očito su emocije u tebi jače od smisla za diskusiju... Ja sam otvoren i konkretno priznam da postoji ekstremna situacija koja bi me mogla natjerati da udarim ženu, ali kao i uvjek neke žene više vole kad se istina prešuti (kao što drugi rade), nego kad je čovjek iskren, ali nema veze.
Citat:
Govoriš o društvenoj preosjetljivosti žene kao žrtve koja je nastala zbog prevelike zaštićenosti (kao da im se daje prednost), a onda govoriš da nisi protiv zaštite. Govoriš o ženi koja u tavoj situaciji preosjetljivosti (mojoj situaciji preosjetljivosti) je žena koja izmišlja nasilje, a svjedoci smo toga da se prijavljena silovanja i nasilja u obitelji rijetko završe optužujućom presudom. Mora da je današnja žena razvila stvarno bujnu maštu.
Ne govorim, ti malo teže shvaćaš, ja sam već 4 puta napisao da se sve moje primjerdbe odnose na tvoj model preosjetljivosti, a ne trenutnu situaciju.

I još jednom, ne govorim da žena izmišlja nasilje, citiraj mi rečenicu iz koje si to zaključila, molim te...

Btw. ja sam u ovo ušao kao diskusiju u kojoj zastupam stajalište i još sam ti reputaciju dao, jer sudjeluješ, sad vidim da nije bila diskusija, nego tvoja osobna frustracija muškarcima sa kojima si se družila tijekom života...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 21:09   #74 (permalink)
prof. Foruma

vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Oprosti ako sam te time uvrijedila. Nije mi bila namjera. Priznajem da sam nekada predrska u izričaju. Takav sam sjebani karakter. Ako te to uvrijedilo, ispričavam se najiskrenije!

Moj model preosjetljivosti ne shvaćaš ti jer ja nisam preosjetljiva. U potpunom sam skladu s društvenom situacijom i položajem žene.

A ovo ostalo je čisto vrijeđanje s tvoje strane.
PS. ne družim se ja s muškarcima, a niti sa ženama koje mi proizvode frustracije

Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 21:13.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 21:20   #75 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,233
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Aris i Vatra su pukli definitivno.
Svašta sam čitao, ali vi stvarno pretjeraste s brojanjem točaka i zareza.

Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 21:22   #76 (permalink)
prof. Foruma

Evo ti citat
Žena u "mom modelu" preosjetjivosti izmišlja nasilje:

Citat:
To o čemu pričaš da bi trebale postat osjetljivije se događa u Americi, gdje osoba može tužiti drugu osobu ako ju ova udari laktom u tramvaju nehotice, a to je vec previše. Treba odbro distanicirati nasilje koje je stvarno i koje se događa od od drugih obila fizičkog kontakta.

I ti si htio da ja pričam o nekakvom mom modelu i priznam kako je toliko pretjeran da ja reagiram na svakog muškarca kao na potencijalnog napadača??

A uostalom, ta tvoja "ekstremna situacijau kojoj žena moli za udarac bi trebala opravdati nasilje? To sam već rekla. Ako je žena bolesna, vodi ju na liječenje.

Zadnji Uredio vatra : 28-05-07 u 21:28.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-05-07, 21:27   #77 (permalink)
Moderator Foruma

Datum registracije: 12-05-05
Godina: 22
Poruka: 4,482
_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan_Aris_ je slavan

Citat:
Evo ti citat
Žena u "mom modelu" preosjetjivosti izmišlja nasilje:
Da i...?!? Ja nisam rekao da žene izmišljaju nasilje sad, danas i u sadašnjoj situaciji kako si ti rekla, nego da bi u slučaju uvođenja takve razine osjetljivosti bila u mogućnosti, baš kao ljudi u Americi tužiti čovjeka za svaki i najmanji kontakt, što je besmislica i mnogo se puta pokazalo da osobe izmišljaju razloge za tužiti druge osobe, zabilježeni su slučajevi osoba koje su dvadeset i više puta pokušavale tužiti druge osobe, kompanije i tvornice pokušavajući iskoristiti takav zakon. Ja NISAM rekao da žene izmišljaju nasilje, nego da bi ekstremna osjetljivost mogla dovesti do toga da ljudi zbog besmislenih stvari poput ostavljenih hlača u hodniku preko kojih ona padne mogli ići na sud.

Citat:
I ti si htio da ja pričam o nekakvom mom modelu i priznam kako je toliko pretjeran da ja reagiram na svakog muškarca kao na potencijalnog napadača??
Da...
I close my eyes and pass away

I don't know who she is
In my dreams she does exist
Her passion is a kiss
And I can not resist
_Aris_ je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 03:46   #78 (permalink)
Banned

Datum registracije: 06-06-07
Poruka: 23
vikicica se izdvaja iz mase

ne bih se dovela u tu situaciju da netko digne ruku na mene jer imam razvijenu osjetljivost općenito na udarce,svađu,strku i brku...što se događalo s tanjom,iskreno mislim da je to sve ispotencirala(naletila na lika,svidia joj se-ona u braku),već joj dosta,u ponašanju muža se već malo počelo nadzirati agresivno ponašanje jer ona očito ne čuje riječi koje pokušavaju doći do nje(samo želi izlaz iz braka a ne želi osudu,kako je prevarila muža)onda ona reče tri,četri riječi za koje zna da će on izreagirat pomalo sirovo,opali joj trisku,potegne za rukav,ona se od bahaćenja opizdi negdi,ona se digne-napravi scenu,uzme dite i ode...sad istinitost ovog scenarija je previše upitna da bi ju uzeli uopće za primjer ali svejedno.tužno je to da mnoge zlostavljane žene u braku koje čame čekajući pomoć iz vedra neba,neće poduzesti proces u kojem iziskuju svoje pravo na slobodu zbog pretjerane traumatiziranosti i trpljenja batina,dok će pak neka curica sa stažom braka 5 mjeseci dobiti sve tkz povlastice(kažem povlastice jer je primila jedan šamar)-samo jer je potražila pomoć,dok oni koji zaista trebaju pomoć stoje zatvoreni u sobama,gutaju suze i prisiljavalju se da ne dišu jer ako zlostavljač čuje suze,dolazi da prebije još...tko je kriv zbog toga?zakoni ne mogu sprječiti nastanak takvih situacija,potrebno je pružiti ženi sigurnost u smislu da ona zna da u 1 sat i manje može nekome reć istinu,dobit zaštitu,i spoznaju da joj muž neće pokucat na vrata sa izrazom lica kojeg će ona sanjati godinama nakon u nemogućnosti da pogleda ijednog muškarca zbog straha.ženama je potrebna učinkovitost postupka.učinkovitost,znanju da kad kažu upomoć-to neće bit samo jedan bezuspješan pokušaj u kojem riskiraju sve u nadi da sutra ugledaju svjetlo i osmjeh u licima njihove djece.nažalost-takvu sigurnost im RH nemože omogućiti u svih 100% slučajeva.a ljudski život je još uvijek više od postotka.i sve dok se taj problem ne iskorijeni,treba se prema tome ophoditi sa što više osjetljivosti...a sad off topic-osobno mislim da sam pravi zlostavljač muških,stvarno volim lipit šamare..

Zadnji Uredio vikicica : 07-06-07 u 03:51.
vikicica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 11:22   #79 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,233
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Ne postoji nikakav čarobni štapić u vidu zakona koji može predvidjeti sve situacije.

Pretjerano ljubomoran suprug mladoj ženi do 23 godine napravio 5-tero djece.
Na svaku u pravilu neopravdanu sumnju ju nalupa (šljiva ispod oka, plava podlaktica i sl.)
Ženskica iz izuzetno siromašne obitelji i bez srednje škole nema nikakove predispozicije za samostalnim životom.
Pored 5-tero male dijece teško da bi i mogla raditi bilo kakav posao.
Najviše što joj zakon nudi je da supruga prijavi policiji.
Na policiji može biti zadržan 24 sata, što bi imalo smisla da je bio alkoholiziran, ali suprug uopće ne pije.
Kazna predviđena za ovakav ispad je 500.00 što moraju platiti iz zajedničkog vrlo skromnog budžeta.
Suprugu je najveći izvor prihoda sviranje po svatovima, što mu ni jedan sud neće neće tretirati kao prihod, pa su predispozicije za dobru alimentaciju zanemarive.

Da li netko vidi svijetlo na kraju tunela?

Zadnji Uredio Maslow : 07-06-07 u 11:25.
Maslow je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 07-06-07, 12:54   #80 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 18-11-06
Godina: 21
Poruka: 441
Chuorakk ima ono neštoChuorakk ima ono neštoChuorakk ima ono neštoChuorakk ima ono neštoChuorakk ima ono nešto

Tanja posvoji me, bit ću ti najbolji sin kojega ćeš ikad imat
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: biste, sto, ucinile

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Što biste trenutno radili - da možete? Kristijan Upoznavanje i Druženje 4009 Danas 20:58
Što obično učinite kad ne znate što biste učinili? Kristijan Baš Razno 17 23-06-06 02:05
Što je najodvratnije što biste pojeli? Kristijan Baš Razno 6 15-11-04 16:48
100 viceva o plavušama Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 25-04-04 17:42

Trenutno vrijeme na forumu: 23:55.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113