| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi Dijalekt suprotnog spola u Društvo forumu; Ne smeta mi. Bitno mi je da se mi razumijemo fizički i psihički a to što ona priča drugim dijalektom ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #62 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dijalekt suprotnog spola Citat:
Jer, ako kažu, ponavljam ti - seru. I na kraju - zašto bi netko morao mijenjat svoj naglasak i način govora samo zato što živi negdje drugdje? Želiš reć da bi ti promijenila svoj naglasak nakon 15 godina života u Splitu? ma daj nemoj bit "strari ljudi", majke ti...
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #63 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 30-12-07 Lokacija: Kvarner
Poruka: 100
![]() ![]() | Re: Dijalekt suprotnog spola Da slučajno živim u Splitu (što nebi ni za živu glavu) naravno da bi se maksimalno trudila da se uklopim i sigurno nebi govorila čakavski kako se govori u mom kraju. Naravno da ti kao tipičan predstavnik "što južnije to tužnije" i ne možeš drugačiji razmišljati.
__________________ Amor omnia vincit. |
| | |
| | #64 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Dijalekt suprotnog spola Teško da sam ja tipičan predstavnik bilo čega. Osim toga - to što bi se ti tako lako "adaptirala" na novu okolinu može se protumačit i na način da se sramiš svog naglaska. Što je, jel'te, vrlo "pohvalna" karakteristika. ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #65 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Dijalekt suprotnog spola ne smeta mi dijalekt dapace....moze zaciniti vezu na svojstven nacin....sto se tice prihvacanja dijalekta mjesta di zivimo....nije mi se to jos dogodilo makar zivim okruzen ugrozenim zagorcima i njihovim specificnim dijalektom....posebno kad se radi o mladariji.....znate valjda na kaj mislim....
__________________ lud ko siba, ko s tri kita, sisem zrak, ne pitam za mrak, tlak na max, dihtung slab, curi nekaj, nea veze, nek se mijesa, ko ih jebe |
| | |
![]() |
| Tagovi: dijalekt, spola, suprotnog |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:50.