Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 43
Like Tree1Likes

Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno

Raspravljate o temi Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Evo, čitam na nekoj drugoj temi, kažu ljudi da je za nekoga tko je 6 mjeseci u vezi da mu ...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno

Evo, čitam na nekoj drugoj temi, kažu ljudi da je za nekoga tko je 6 mjeseci u vezi da mu je prerano za zajednički život.
    S druge strane, znam slučajeve ljudi koji su počeli zajednički život baš u tih prvih 6 mjeseci veze.
    Koje je, po vama, neko idealno vrijeme koje bi trebalo proći prije nego se netko odluči na takav korak?

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,907
    Liked
    399 times

Re: Kad je vrijeme za počet živjeti zajedno

mislim da tu nema pravila, kako ne valja srljati u nešto tako ne valja ni predugo čekati.

mudri bi rekli: kad se osjećate spremnima
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

sto te ne ubije, ojaca te! Asteroid Rain Champion, 247 Mini Golf Champion, Mario Ventura Champion, Match a Smiley Champion Avatar od korisnika _SOLO_
    Datum registracije
    30-05-09
    Starost
    29
    Poruka
    2,078
    Liked
    477 times

kad te ozeni, tko ce kupit kravu ako ima besplatno mlijeko
    jucer sam bila pametna, danas sam mudra..... tko zna sta me ceka sutra!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika zavodnica no.1
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    2,311
    Liked
    55 times

potpisujem daidza

da,mislim da nema pravila..ako smo spremni,ako se volimo..ako smo se dovoljno upoznali i dovoljno vremena proveli skupa, ako to želimo vrijeme je..

ja sam nakon godinu dana počela živjeti sa svojim dragim..i evo živimo skupa već skoro 5 godina i super nam je..bili smo spremni,željeli što više biti zajedno,buditi se jedno pored drugog,zajedno doručkovati,zajedno popiti prvu jutarnju kavu..i zajedno još svašta nešto...
    Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan ga treba stvarati, i braniti.
    Izvjesne osobine odbacivati, nove stvarati.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika _tea_
    Datum registracije
    19-04-08
    Starost
    35
    Poruka
    607
    Liked
    0 times

nema nekog pravila ako su dvoje ljudi samostalni bez obveza - djece...tu se slažem s daidzom

ali s klincem - prerano....6 mjeseci je ništa

teško je reći...trebate biti 3,4,ili 5 godina, ali za klince takve stvari su šok i treba dijete postupno priviknuti na činjenicu da roditelja s kojim je (najčešće mama) treba dijeliti s njemu nepoznatom osobom...
    Neko to od gore vidi sve...

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

A ne znam, meni se nekoliko mjeseci čini nekako prebrzo za početi živjeti skupa. Još si u fazi zaljubljenosti i još je sve ružičasto i nisi ni dobro upoznao tu osobu.

žena, majka, kraljica Avatar od korisnika teica
    Datum registracije
    14-08-06
    Starost
    28
    Poruka
    9,058
    Liked
    105 times

Onda kad se osjećaš spremnim i kada imaš financijske mogućnosti za tako jedan korak.

Financije su tu jako bitne, jer kupovanje svih gluposti (od namještaja, kućanskih aparata, sanitarija pa sve do šalice) koje su ti potrebne da bi samostalno živio s nekim nisu niti jeftine niti "kako ćemo- lako ćemo".

S druge strane definitivno trebaš dobro razmisliti s kim se ti upuštaš u tako jednu "avanturu", moraš dobro poznavati osobu, znat neke njegove/njene mane, nedostatke, njegove/njene roditelje (pogotovo ako se selite kod njega ili kod nje), obiteljsku situaciju, potencijalne probleme (koje na prvu nisu vidljive) i itekako trebaš biti realan i jako "bistre" glave.
    A trebaš biti i spreman na najgori mogući scenarij.

E sad... koliko je potrebno jako je individualno.
    Ovisi od osobe. Možete se jako dobro slagati kao dečko i cura, ali to ne znači da nužno morate dobro funkcionirati kao sustanari. S jednom osobom možeš osjetiti i da nakon godinu dana možeš funkcionalno živjeti skupa, s drugom to isto ne osjetiš ni za 10 godina.

Na svakom je da odluči kako njemu odgovara i da snosi posljedice. Svaki postupak (pogotovo takav) nosi neke prednosti i neke nedostatke.

Ja osobno smatram da sam onog trenutka bila spremna za zajednički život kada sam diplomirala i dobila posao za stalno. To mi je bila neka sigurnost u meni da tako nešto kao zajednički život mogu i vremenski (od kuhanja ručka do spremanja) i financijski podnijeti.
    Kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih uvjerenja i iznenadimo druge jer su oni jako hrabri kad se ne radi o njima.

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

veza nije jogurt da bi imala svoje vremenske limite tako da neznam otkud ti ili neko isčupa tih 6 miseci ali kad smo već kod tih 6 mis...to svakako nije razdoblje da bi se počeo zajednički život po meni..s nekim živiš i 10/20 god. pa ga ustvari razotkrivaš/otrivaš/upoznaješ..
    tih 6 miseci je premali vremeski period za zajednički život,znači po meni i više nego prerano??
    Zadnji Uredio carllito : 24-01-10 u 23:47

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Slažem se, financije jesu važne. Zidovi se ne zagrizaju. Ali mene nekako niti malo ne brine taj neki moj stalni posao po diplomi, možda ga dobim odmah, a možda za 10god. I što onda?

A kaj se tiče poznavanja obiteljske geneze, da, potrebno je znati, ali na kraju zasnivam sve sa njim. Ne sa njegovom materom, niti sa njegovim ocem; isto tako niti on sa mojima.
    I na kraju, ako se već živi kod njegovih/ njenih, vodi se računa da su ulazi odijeljeni tako da se nemamo potrebe niti vidjet
    stupid is as stupid does

mučki provokator Avatar od korisnika carllito
    Datum registracije
    22-02-07
    Poruka
    9,004
    Liked
    40 times

Citat Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
    A kaj se tiče poznavanja obiteljske geneze, da, potrebno je znati, ali na kraju zasnivam sve sa njim. Ne sa njegovom materom, niti sa njegovim ocem; isto tako niti on sa mojima.
    I na kraju, ako se već živi kod njegovih/ njenih, vodi se računa da su ulazi odijeljeni tako da se nemamo potrebe niti vidjet
    evo točno ovde leži ogroman postotak rastava brakova u RH!

udaješ se za tipa ali te na neki neposredan način zaboli qur..za njegovu obitelj..znači on bi triba imati samo tebe i ti njega,istina to će bogami funkcionirati prvih par miseci braka,dok traje ta "vruća" i friška ljubav sex i te sheme,šta kad se to oladi..!?
    Zadnji Uredio carllito : 25-01-10 u 00:03

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku