Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi Kako se ne poklati u istom stanu?? u Društvo forumu; Mislim da je bilo kakvo odbijanje bilo čega unaprijed kontrproduktivno .... Ne vidim zakaj bio bio problem bilo kaj napraviti, ako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-08-07, 15:22   #41 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
Re: Kako se ne poklati u istom stanu??

Mislim da je bilo kakvo odbijanje bilo čega unaprijed kontrproduktivno ....
Ne vidim zakaj bio bio problem bilo kaj napraviti, ako su oboje spremni na kompromise, dogovore i zajednički rad ....
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-08-07, 21:14   #42 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika little_devil

Datum registracije: 21-02-07
Poruka: 1,009
little_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavan

a eto..da i ja napokon ovdje nešto napišem...

vidim da je trenutno "tema" kuhanje.... odnosno, da li se žena treba posvetiti kućanskim radinostima

Evo mojeg iskustva:
Ja sam donedavno bila teška feministkinja...ako se to uopće može tako nazvati...
zapravo, još od srednje škole sam se furala na spiku da mi muškarci ne trebaju, da sve mogu sama, smatrala sam curice koje su uzdisale za "njegovim okicama" glupim kokošima, a kao nastavak svega ovoga, nisam imala preveliku želju da za nekoga kuham, perem mu gaće ili peglam košulje.... (bez obzira što sam sve to znala raditi, ali sam smatrala da znam radi sebe, a ne nekog drugog )
smatrala sam da mi je u životu najvažnija škola i karijera, a sve ostalo su smetnje na mojem pohodu da osvojim svijet....

a onda....e onda me trefilo...

vjerujte mi... i sama sam bila iznenađena i sama sam sebi išla na živce...
naime, shvatila sam da kad nađeš pravu osobu počneš raditi sve one "odvratne ženske stvari" kao što su npr. kuhanje,jer te veseli da to učiniš za tu osobu...uhvatiš se kako razmišljaš kako da s malim stvarima izmamiš osmijeh iz te osobe....razmišljaš kako da mu uljepšaš svaki dan, a posebno onaj kada se osjeća usrano ....

no, djevojke....
najviše ćete se iznenaditi kada ćete vidjeti da on iste stvari radi za vas...

kada vidite da ste spremni jedan za drugoga se žrtvovati, da vam ništa nije teško, ako možete biti zatvoreni sami vas dvoje 48 sati u 4 zida i nije vam dosadno...onda znate da je to to....

eto....a sad idem peglati
And no one's gonna catch you when you fall
little_devil je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 00:39   #43 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Moram i ja ovdje nešto napisati.

Evo ja ne živim s dečkom, niti imam namjeru još koje vrijeme. Ali smo bili skupa na moru i živili smo pod jednim krovom
Mislim da je sve stvar kompromisa. Ako želi napraviti sebi kavu, napravi ju. Mene pita hoćeš ili nećeš. Isto vrijedi i za ručak, kome se da nek ga napravi, ako se meni ne da ja ga ziher neću napraviti. Kaj mi može? Tući, svađati se, tjerat me... ???

Ja razumjem zaljubljenost, leptiriće u trbuhu, osjećaj da možeš dotaknuti nebo, da želiš sve napraviti da partneru se svidiš. ALI u prinicipu odmah na startu kažem "Gle, ne znam to i to. Učit hoću, ne obećavam da ću volit i nećeš me natjerat."

Uzmi ili ostavi. Obično ostave.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 00:53   #44 (permalink)
o'šla pa - pa :)

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,013
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Eto, s kim si takav si
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 00:58   #45 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,211
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
Moram i ja ovdje nešto napisati.

Evo ja ne živim s dečkom, niti imam namjeru još koje vrijeme. Ali smo bili skupa na moru i živili smo pod jednim krovom
Mislim da je sve stvar kompromisa. Ako želi napraviti sebi kavu, napravi ju. Mene pita hoćeš ili nećeš. Isto vrijedi i za ručak, kome se da nek ga napravi, ako se meni ne da ja ga ziher neću napraviti. Kaj mi može? Tući, svađati se, tjerat me... ???

Ja razumjem zaljubljenost, leptiriće u trbuhu, osjećaj da možeš dotaknuti nebo, da želiš sve napraviti da partneru se svidiš. ALI u prinicipu odmah na startu kažem "Gle, ne znam to i to. Učit hoću, ne obećavam da ću volit i nećeš me natjerat."

Uzmi ili ostavi. Obično ostave.
Potpisujem.

EDIT; Ne volim bas kucanske poslove, volim zujat izvan kuce i pri samoj pomisli na nekoliko sati u kuhinji mi dode muka. Kad je vani ruzno vrime, i gust mi je napravit nesto, ali svaki dan radit nesto nekoliko sati sta ce se za 15 -20 minuta pojest mene ne odusevljava. Ali radit cu to i zrtvovat cu tih nekoliko sati, samo , ali samo ako i njemu nece bit problem zrtvovat svoje vrime za isto to. Kuhali mi u isto vrime, skupa , ili jedan dan on, jedan ja, nije vazno, vazno mi je samo da ja, samo zato sta nemam onu stvar u hlacama , ne budem osudena na robijanje u kuhinji dok se on izlezava ili je vani. Ako se on bude samo izlezava ili samo zuja okolo, rucak ce imat samo kad ga sam skuha.

P.S. cesali su me prsti dok ovo nisam dodala.

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.

Zadnji Uredio eva : 25-08-07 u 01:17.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 01:19   #46 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 09-03-07
Poruka: 1,540
-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima-misic- je poznat svima

ma nije to tako strašno kasnije u suživotu , ja nisam znala kuhat , moj muž ne zna ni danas pa kaj , meni kad se ne kuha ili nemam vremena on speče jaja ili već nešto smisli koliko je u njegovoj kulinarskoj domeni )
.. pitam ga, hoćeš da ti priznam da mi se neda kuhat ili da ti odglumim kako me žestoko boli glava ... zakoluta očima i ode po hamurgere

Zadnji Uredio -misic- : 25-08-07 u 01:22.
-misic- je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 01:28   #47 (permalink)
Drugarica učiteljica

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 4,940
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Potpisujem.

EDIT; Ne volim bas kucanske poslove, volim zujat izvan kuce i pri samoj pomisli na nekoliko sati u kuhinji mi dode muka. Kad je vani ruzno vrime, i gust mi je napravit nesto, ali svaki dan radit nesto nekoliko sati sta ce se za 15 -20 minuta pojest mene ne odusevljava. Ali radit cu to i zrtvovat cu tih nekoliko sati, samo , ali samo ako i njemu nece bit problem zrtvovat svoje vrime za isto to. Kuhali mi u isto vrime, skupa , ili jedan dan on, jedan ja, nije vazno, vazno mi je samo da ja, samo zato sta nemam onu stvar u hlacama , ne budem osudena na robijanje u kuhinji dok se on izlezava ili je vani. Ako se on bude samo izlezava ili samo zuja okolo, rucak ce imat samo kad ga sam skuha.

P.S. cesali su me prsti dok ovo nisam dodala.
Draga, ti imaš puno bolju stvar u gaćama nego on. : smajlićkojipederskidižerukugore:
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 05:47   #48 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Kao što sam reko, sve je stvar dogovora / kompromisa.
Ako možete tako funkcionirat, onda bu bilo ok, ali ako neko ulazi u zajednički život sa unaprijed izraženim stavom da nešto neće radit ni pod razno ("znaš di ti je frižider"), onda će biti problema, jer će vjerojatno i druga strana uvest "slične protumjere" ("žarulje stoje u ormaru", "pijem pivo, utakmica je, čekaj" i slično).

Citat:
Ne volim bas kucanske poslove, volim zujat izvan kuce i pri samoj pomisli na nekoliko sati u kuhinji mi dode muka. Kad je vani ruzno vrime, i gust mi je napravit nesto, ali svaki dan radit nesto nekoliko sati sta ce se za 15 -20 minuta pojest mene ne odusevljava. Ali radit cu to i zrtvovat cu tih nekoliko sati, samo , ali samo ako i njemu nece bit problem zrtvovat svoje vrime za isto to. Kuhali mi u isto vrime, skupa , ili jedan dan on, jedan ja, nije vazno, vazno mi je samo da ja, samo zato sta nemam onu stvar u hlacama , ne budem osudena na robijanje u kuhinji dok se on izlezava ili je vani. Ako se on bude samo izlezava ili samo zuja okolo, rucak ce imat samo kad ga sam skuha.
S ovim se slažem, pa naravno da nisi luda da skačeš okolo, ako tip samo sjedi i češe jaja .... meni je recimo glupo da mi cura ide bilo kaj radit za drugi dan iz dva razloga :

a) jer radi i ne treba joj da se drka sa kuhanjem navečer
b) jer nisam tolko debilan da si ne mogu napravit nekaj za jest (u granicama mojih kulinarskih sposobnosti)
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 07:32   #49 (permalink)
prof. Foruma

Avatar od korisnika little_devil

Datum registracije: 21-02-07
Poruka: 1,009
little_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavanlittle_devil je slavan

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
S ovim se slažem, pa naravno da nisi luda da skačeš okolo, ako tip samo sjedi i češe jaja .... meni je recimo glupo da mi cura ide bilo kaj radit za drugi dan iz dva razloga :

b) jer nisam tolko debilan da si ne mogu napravit nekaj za jest (u granicama mojih kulinarskih sposobnosti)
a najbolje je od svega kaj tu curu dočeka i večera, kad joj je bijedan dan ....i dan više nije bijedan
And no one's gonna catch you when you fall
little_devil je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-08-07, 17:22   #50 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,211
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Citat:
Kao što sam reko, sve je stvar dogovora / kompromisa.
Ako možete tako funkcionirat, onda bu bilo ok, ali ako neko ulazi u zajednički život sa unaprijed izraženim stavom da nešto neće radit ni pod razno ("znaš di ti je frižider"), onda će biti problema, jer će vjerojatno i druga strana uvest "slične protumjere" ("žarulje stoje u ormaru", "pijem pivo, utakmica je, čekaj" i slično).
Morala sam se osvrnit na ovo sa žaruljama. Zar stvarno postoje cure koje neznaju prominit zarulju? Cula sam za to, al jos ni jednu takvu nisam upoznala. Prominila sam žarulja i žarulja u životu i nikad nisam cekala , ni pitala ikoga da mi to napravi, osim kad je jednom dimila, al to je druga prica. Mislim ono,cerce, okreci na jednu stranu, kad se skini, stavi drugu , pa okreci na drugu.

Citat:

Joj, koliko sam puta vidila da zenska kuha 7 dana unaprid rucak, jer ide na put, pa sve to zamrzne,da bi ovaj ima sta jest, ma katastrofa.

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.
eva je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: stan, zajednicki, zivot

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 21:38.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108