Kuca je uvijek bolja od stana, a starce ja lako drzati po strani
Raspravljate o temi Kupit stan, najam stana ili obiteljska kuća u Život u dvoje forumu, dio Društvo foruma; Znam da je danas teško doći do vlastitog stana......pa me zanima je li bolje ići u podstanare ili uredit kat ...
Kuca je uvijek bolja od stana, a starce ja lako drzati po strani
Sve zavisi od financiskih uslova. Ako imaš financiski uslova onda je bolje za tebe da iznajmiš stan, da se osamostališ.
Uvek je bolje živeti sam odvojeno od roditelja.
Bolje je imati manji stan a da je tvoj, nego deliti kuću od 200 kvadrata sa roditeljima.
Šta znači proći sedam puta jeftinije? Ako ostaneš sa roditeljima, uskraćuješ si slobodu i o ničemu sam ne odlučuješ.
Ljubavnica je ultra mega ribetina koju nekim čudom muškarci nikad ne biraju za ženu. Žena im je u većini slučajeva čista suprotnost, pa onda šta će moraju da nadoknade.
Ma oni bi bili u prizemlju a ja na potkrovlju. I nisam tip koji bi dao da ga se jebe u zdrav mozak od nikog pa ni od roditelja. A šta ja znam. Nekako mi je glupo ići u podstanare a tamo mogu besplatno. Nemam pojma.....
Trenutno dok je ovak dost sranjevito u drzavi ja bi se podstanario. Kad se malo poboljsa situacija kupit stan.
Bolje sam sa malom u stanu od 50 kvadrata nego sam sa malom i starcima u vili od hiljadu kvadrata.
Koliko god poznajem svoje frendove i frendice, tko god zivi kod staraca (njenih, njegovih) - nisu sretni do kraja. Uvijek ima trzavica sa starcima pa makar bili i vrata totalno odvojena i ne znam sta. Dvije razlicite generacije pod istim krovom jako jako jako tesko idu zajedno.
Po meni kako rekoh, bolje da je 50 kvadrata pa smo mala i ja svojim rukama to zaradili nego 100 kvadrata pa da ti netko svako narusava privatnost i razum na bilo koji nacin. Sjeti se npr. da maličku ne budeš mogao muški nategnuti kako Bog zapovjeda jer ako bu malička počela žešće stenjat onda bu se to čulo dolje. A onda pogledi od staraca. Ovak ak te sused pogleda ti samo ponosan smilic nabacis i pitas ga: I jel si ti šta umočio sinoć?![]()
Ja sam najsretniji čovjek na svijetu
Jako aktualno pitanje! Kao prvo sve ovisi o tvojoj platežnoj moći. Jesi zaposlen na neodređeno, koliko si kreditno sposoban itd.. Današnje vrijeme je vrlo osjetljivo i podležno velikim promjenama. Iako banke, neke u dogovorima s građ. firmama, smanjuju kamatnu stopu na stambene kredite to nije dugog vijeka jer mislim da će to biti na promjenjivoj bazi; odnosno da će kad prodaju stanove dignuti kamatu. Uvijek ti je početak života u dvoje snaći se kod staraca rodbine itd. Samo kod tebe je slučaj da bi se digao još jedan kat i uredio, kad bi to napravio od tebe bi se očekivalo da tamo i ostaneš. A to nije dobro. Uglavnom solucija koja ti je najbolja je nešto trenutno, ništa dugoročno nije isplativo sada.
Živim i umirem!!!
Ovisi kak se slažeš sa starcima, i jel ti se sviđa da su oni uvijek tu negdje.
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
Eh.. kod mene je malčice drugačija situacija.. Ne mislim se još udavati i sl., ali ono.. ipak su i ti razgovori na dnevnom redu.
Dakle, moji roditelji su stariji već, a ja sam najmlađe dijete. Glupo bi bilo da ih ostavim same ili da ih pošaljem u ustanovu neku, kad već netko mora brinuti za njih. Naravno da je najlogičnija stvar ove situacije da ih 'odhranim' pa da meni kuća ostane. U biti, kat bi bio skroz moj, a kat samo malo preurediti i to je pravi zaseban stan. Nije mi baš najnapetija ideja da živim skroz sa roditeljima, upravo zbog tog jaza između generacija, ali opet znam da ne bih mogla podnijeti da završe u domu sami, bez igdje ikoga.
Dvije su stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost..
Zavisi naravno od finansijskih uslova, a i od sopstvenih zelja po pitanju zivota jako blizu, ili dalje od roditelja...
Po meni je najbolje kupiti stan na kredit (naravno ako primanja to dozvoljavaju, ako imas siguran posao....), jer rata koju mesecno dajes stanodavcu, bolje da ode u isplacivanje kredita. Sve da jednog dana ostanes bez tog stana, nista ne gubis, plus nisi imao gazde za vratom...
![]()
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
Ne bih se baš složio s tobom. Kupiti stan sada, vjerovajatno kako sam kaže od 40 m2, je totalna pušiona. Otplaćivati realno dva stana, a imati jedan, je ludilo. Pogotovo što će vjerojatno mjesečno izdvajati 3000 - 5000 kn mjesečno slijedećih 30god. A onda će doći i djeca a taj stan će biti mali i naravno još neotplaćen!
Živim i umirem!!!