Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? u Društvo forumu; Citat: Pravi autor: eva Mogu i znam...Nikad se nisam i NECU toliko nisko spustat da se koljem oko love, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-07-08, 09:24   #161 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,460
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor
Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja?

Citat:
Pravi autor: eva Pogledaj Poruke
Mogu i znam...Nikad se nisam i NECU toliko nisko spustat da se koljem oko love, nekretnina i sl. Posli prvobitnog soka (u kojem se ne zna kako bi tko reagira) , bi sili, popili pice i nasli kompromis.Ako u braku to nismo naucili, kad cemo? Pa nisam idiot, a i nebi se udala za takvog idiota koji posli godina i godina spavanja u istom krevetu, budenja ujutro, ljubavi, i svega onoga sta ide uz brak se koljemo kao zivotinje i ne mozemo nac rjesenje koliko god povrideni bili.
I grozno je licimjerno jedan dan potpisat takav ugovor i sutradan rec volit cu te i postivat dok nas smrt ne rastavi. Prvo sta bi promislila je laze, nece... I zato kazem da bi potpisala samo jedan od tih papira, jer jedan pobija drugi...
ma djelomicno se slazem s tobom.. ali u slucaju da ja i moj buduci muz u nekom buducem razdoblju postanemo neprijatelji (sto nikako ne mogu predvidjeti SAD i sa 100% sigurnoscu reci da se to nikako ne moze dogoditi jer "poznajem" tu osobu makar i 10 godina hodali prije braka, kao sto rekoh, okolnosti mijenjaju covjeka) ja cu se svim silama potruditi dobiti ONO STO JE MOJE, ONO STO SAM JA ZARADILA jer je to i POSTENO. ne zelim da netko tko me iznevjerio svojim ponasanjem uziva u necemu sto sam ja stekla svojim radom.

uostalom, jedine osobe kojima vjerujem 100% da me nece razocarati i da mi nece uciniti nikakvu stetu su moji roditelji. u skladu s tim, predbracni ugovor je pametna prevencija radi smanjenja buducih poteskoca.

ne znam.. ja samo realno gledam na neke zivotne situacije i ne zivim u sapunicama i snovima gdje ljubav nikad ne prestaje i svi zive sretno do kraja zivota

edit: ovu zadnju recenicu nemoj shvatit kao napad na tebe jer nije
So let the good times roll before we say goodbye.

Zadnji Uredio shelby-eleanor : 05-07-08 u 09:32.
shelby-eleanor je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 09:50   #162 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,539
white devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobar

Nisam bash pristalica pedbracnog ugovora, iako nisam ni protiv, jer ima smisla, narocito u danasnje vreme...

Sto se tice poverenja, apsolutno se slazem sa shelby, jer samo najblizi ti zele najbolje, sve ostalo moze da kad-tad krene 'svojim putem', narocito u ljubavnim vezama i brakovima...
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 09:55   #163 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke
Sto se tice poverenja, apsolutno se slazem sa shelby, jer samo najblizi ti zele najbolje, sve ostalo moze da kad-tad krene 'svojim putem', narocito u ljubavnim vezama i brakovima...
Pa zar ti partner u ljubavi ( braku ), ne bi trebao spadati pod najbliže
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 09:56   #164 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,401
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ha mogle bi žene isto tražit predbračni ugovor, ako počneš pit, ako me ikad udariš, ako me varaš, ako mi ne budeš posvećivao dovoljno pažnje, ako nakon seks odmah zaspiš, sve ide meni, ako ne budeš spuštao wc dasku (naravno pod uvjetom da to dokažete).
Ha šta kažeš na to, pa se ti ženi
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je online sada  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 10:11   #165 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,539
white devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: SEricsson Pogledaj Poruke
Pa zar ti partner u ljubavi ( braku ), ne bi trebao spadati pod najbliže
Da, ali ne bude sve kao sto bi trebalo da bude!!! Jeste dok traje, i svi zelimo da nasa 'ogromna' ljubav sa nekom osobom potraje do kraja zivota...zato kazem da nisam bas pristalica tog ugovora, tj. ne bih zahtevala da se napravi isti, ali, realno gledano, ne mozes reci da nema smisla, pogledaj svet oko sebe, vishe retko ko moze da trpi nekog cak i kad su u pitanju sitnice koje smetaju, takve su valjda nove generacije, nase generacije, gde je dosta ljudi, i sve vishe zena samostalnije, obrazovanije, emancipovanije, nece da od partnera zavise, da bi ga posle trpele, kao sto se desavalo (ne kazem da se i sada ne desava) sto zbog okoline, sto zbog dr. stvari...
Jedina vecna ljubav je ljubav roditelja prema detetu, ljubav brace i sestara (iako i tu ima izuzetaka, ali vrlo malo), jedino ti oni zaista zele dobro, uvek... U ljubavi/braku, u jednom trenutku mislimo da je to to, ali zasto retko imamo jednu vezu u zivotu iako smo 'znali' da je ta osoba ono sto smo uvek trazili, zasto nas izneveri???

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
A advokat odradi svoj posao pri sastavljanju ugovora. Zar misliš da se taj ugovor napiše sam od sebe?
Naravno da ne, to je bila samo upadica na neciji racun (koja bas i nema smisla, al' ajde! )
Odgovori sa citatom
Star 05-07-08, 12:14   #166 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

judi moji. očito ne radite u odvjetničkin uredima i sudovima jer vidin da ne znate (neki, jel) šta sve uskorobivši supružnici rade sebi, svojoj dici, a i svin ostalima pri rastavama.
rađe bi radija tri ubojstva i dvi propale privatizacije nego jednu rastavu
ja bi čak propisa da je predbračni ugovor obavezan i da je uvjet za sklapanje braka
a priče o vječnoj ljubavi ostavite za "ženske" filmove, stvarnost je malo drukčija

naravno ja san usprkos tomu još uvik romantičar
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-07-08, 00:40   #167 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Mogu i znam...Nikad se nisam i NECU toliko nisko spustat da se koljem oko love, nekretnina i sl. Posli prvobitnog soka (u kojem se ne zna kako bi tko reagira) , bi sili, popili pice i nasli kompromis.Ako u braku to nismo naucili, kad cemo? Pa nisam idiot, a i nebi se udala za takvog idiota koji posli godina i godina spavanja u istom krevetu, budenja ujutro, ljubavi, i svega onoga sta ide uz brak se koljemo kao zivotinje i ne mozemo nac rjesenje koliko god povrideni bili.
I grozno je licimjerno jedan dan potpisat takav ugovor i sutradan rec volit cu te i postivat dok nas smrt ne rastavi. Prvo sta bi promislila je laze, nece... I zato kazem da bi potpisala samo jedan od tih papira, jer jedan pobija drugi...

evita, evita...

opisuješ idealnu sitaciju, u kojoj dvoje normalnih ljudi rješava probleme na normalan način

A prema mojem profesionalnom iskustvu, jako je malo normalnih ljudi, a još manje onih koji probelme rješavaju na normalan način

A upravo zbog toga postoje ti "grozni" predbračni ugovori

Kužiš?
Odgovori sa citatom
Star 06-07-08, 01:02   #168 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,581
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mia_me Pogledaj Poruke
E dosla sam simo malo na Hr forum da vidim kako je sa takozvanim zemljacticima, ali sam upala u djecji vrtic

Kada malo odrastete i radite za sebe, kada odplacujete condominium, mozda vas se rasvjeti prenapcual. kakove gluposti , ako nema prenapcual brak ce trajati a sa nece Give me a Brak.

Adios
Kaj je Boris Mikšić bio ovdje?
Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Dijeli se imovina stečena RADOM tijekom braka.
Dakle, ako se udala u Dalmaciju ( ) imat ću isto toliko rastavom koliko imala i sad?

Odgovori sa citatom
Star 06-07-08, 01:29   #169 (permalink)
eva
Trouble

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,254
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Prema onome sta sam vidila jako je malo onih sta su vjerni svojim zenama i koji skidaju prstenje kad izadu vani, ali jel to znaci da ne postoje i oni koji to ne rade?
Jako je puno onih koji se vincaju zbog "krivih " razloga, nezrelosti,hira, dispeta, trenutne zaludenosti, trudnoce,pritiska roditelja iako skupa nikad nisu prosli neku vecu krizu, al jel to znaci da ne postoje oni sta to ne rade?

Treba li radi takvih ukinit brak?

Ja sam rekla zasto MENI ne treba taj ugovor, zasto ga JA nikad nebi trazila i zasto bi se nasla povridena predlaganjem istog.
Da bi se za nekoga udala, toj osobi moram virovat skoro vise nego sebi i ako treba na takvu cu osobu cekat jos 10 , 20 godina ili se nikad ne udat, jer bolje i to nego zivit s nekim kome dovoljno ne virujes.To bi bija mazohizam. Predlaganje predbracnog znaci da doticni ne viruje meni, a takav stav meni govori nista drugo nego da ja ne mogu virovat njemu. Bar ne dovoljno da bi se udala za njega.
I nemojte mi pricat o vjecnoj ljubavi, ja nigdi nisam spomenula da se nikad necu rastavit, da virujem u bajke i da do razvoda eventualno ne moze doc, samo je stvar u nacinu na koji cu se rastavit ako do razvoda dode. Ako se uopce budem udavala, jer se vise bojim loseg braka, bez povjerenja i ljubavi , nego toga da ostanem sama. Predbracni ugovor znaci upravo to, nepovjerenje i to u startu...
Odgovori sa citatom
Star 06-07-08, 01:39   #170 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,069
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Treba li radi takvih ukinit brak?
ne triba ukinit brak al triba ih zaštit od njih samih.
šta se mene osobno tiče ne triba mi predbračni ugovor - ma ne triba mi ni vjera, zakoni pa ni država. nažalost - ljudi su stoka i triba in neko ko će mislit za njih, ko će ih vodit i štitit od njih samih

Citat:
Ja sam rekla zasto MENI ne treba taj ugovor, zasto ga JA nikad nebi trazila i zasto bi se nasla povridena predlaganjem istog.
a triba li tvom budućem

Citat:
Da bi se za nekoga udala, toj osobi moram virovat skoro vise nego sebi i ako treba na takvu cu osobu cekat jos 10 , 20 godina ili se nikad ne udat, jer bolje i to nego zivit s nekim kome dovoljno ne virujes.To bi bija mazohizam. Predlaganje predbracnog znaci da doticni ne viruje meni, a takav stav meni govori nista drugo nego da ja ne mogu virovat njemu. Bar ne dovoljno da bi se udala za njega.
moš mu virovat sada, a šta će bit za 10 il 20 godina to ne znaš - to niko ne zna
Citat:
I nemojte mi pricat o vjecnoj ljubavi, ja nigdi nisam spomenula da se nikad necu rastavit, da virujem u bajke i da do razvoda eventualno ne moze doc, samo je stvar u nacinu na koji cu se rastavit ako do razvoda dode. Ako se uopce budem udavala, jer se vise bojim loseg braka, bez povjerenja i ljubavi , nego toga da ostanem sama. Predbracni ugovor znaci upravo to, nepovjerenje i to u startu...
pa čekaj zar ti sa ovin ne priznaješ mogućnost rastave
sa ovin šta si napisala već vidin da bi ti dobro doša predbračni ugovor. čim priznaješ mogućnost rastave, priznala si potribu za ugovoren. javi se najbližen odvjetniku

Zadnji Uredio marinkoM8 : 06-07-08 u 01:42.
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: predbracni, predbracni ugovor, ugovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:53.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114