| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? u Društvo forumu; Nit sam ja, nit je moja žena išta potpisivala osim zapisnika s vjenčanja!... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #12 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,224
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Normalno da bi potpisao. Ne vidim u tome ništa loše. Naravno, ugovor prvo treba pročitata, pa ako sadrži neke nebuloze, to se izmijeni. Inače, uopće mi nije jasno čemu ta averzija prema predbračnim ugovorima? Što je tu loše? Ugovor ko' ugovor...
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #13 (permalink) |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 7,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? do prije 10-15 godina to je bilo nezamislivo tj. vecina od nas odnosno nasih staraca nikad nije ni cula za to a pogledaj sad, mladi od 20-ak godina razmisljaju o tome. ali to je neminovno nemogu reci ni da je dobro ni da je lose...ali jedno je sigurno, to je posljedica globalizacije i mozda prebrzog jurcanja u zapadni svijet (ali svejedno moramo tamo ako ne zelimo ostati poluizolirani) |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,239
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ma joj to je tako tužno.. kao da planiraš unaprijed rastavu. Čemu onda ženidba :S Naravno da bih potpisala ako bi od mene tražio, ali opet zavisi šta bi pisalo u tom ugovoru... ne udajem se za njegov novac nego za njega valjda, tako da mislim da bih potpisala. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Pa u tome i jest štos... Ugovor ko' ugovor... To je samo jedan način da se urede odnosi ukoliko dođe do razvoda. Razvod braka je realnost. Nitko od nas ne zna hoće li ili neće brak funkcionirat, nitko od nas ne zna što se može dogodit za godinu dana, dvije, tri, pet, dvadeset... A ako do razvoda zaista i dođe - predbračni ugovor unaprijed rješava sve ono o čemu bi se, ako do razvoda dođe, moralo raspravljat i razglabat - nerijetko sa puno gorčine i zle krvi. Ovako se fino sve riješi unaprijed - zlu ne trebalo. Opet, ja zaista ne vidim problem. Ugovor ko' svaki drugi. Neš' ti...
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #16 (permalink) | |
| mali debeli dioničar Datum registracije: 24-09-05 Lokacija: Rijeka Godina: 34
Poruka: 7,868
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Citat:
kao sto si rekao nerijetko se u tim situacijama javlja puno krvi i gorcine i onda jos to gledaju djeca stvar je u mentalitetu nasih ljudi zar ne? to je za dosta njih jos uvijek neprihvatljivo, bogohulno i sta ti ja znam jos sta. ali i to ce se vremenom sigurno promijeniti...preptostvaljam da ce sljedecoj generaciji to vec biti nesto normalno i mnogo prihvatljivije | |
| | |
| | #17 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,969
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? ja nikad o tome nisam razmišljala, nego mi palo na pamet kad sam vidjela tu neku temu o bračnom ugovoru. Moram priznati da mi ne bi bilo ugodno da netko umjesto da razmišlja o životu samnom, razmišlja o životu poslije mene i još da mi stavlja nekakav ultimatum. To bi mi značilo da mu je novac važniji od mene. Nije mi to baš ugovor ko ugovor jer nije ista stvar pregovarati poslovno s xy i s nekim za koga smatram u tom trenutku da je ljubav mog života. Naravno da bih na kraju potpisala (neki normalan ugovor u kojem ja ne ostajem na ulci) jer meni te kuće i vile ne znače u životu apsolutno ništa, samo ne mogu na neke stvari gledati tako hladno i realistički i reći- super, ajmo se odmah dogovoriti o razvodu pa da smo poslije mirni. |
| | |
| | #19 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Pa nije to ultimatum - to je samo ugovor koji se reguliraju neke buduće i eventualne situacije... Tu jednostavno nema mjesta onoj priči "zar me ti ne voliš dovoljno da mi vjeruješ?" Volim te, vjerujem ti... ali vjeruj i ti meni - ovo je najbolje rješenje za situaciju koja bi se, ne daj bože, mogla dogodit. Ne želim se razvest, ne očekujem razvod, ne bojim se da ćeš me prevarit... ali ipak - zašto da ne potpišemo? Kao što ljudi sklapaju ugovore o osiguranju za slučaj nesretne smrti. Nitko od njih ne želi umrijeti nesretnim slučajem. Ali ako se to ipak dogodi, oni su osigurani. Nešto slično tome je i predbračni ugovor.
| | |
| | #20 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Damfisk- kako se zove ova tema? Pitanje je kako bi reagirali kad partner inzistira na predbračnom ugovoru...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: predbracni, predbracni ugovor, ugovor |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:49.

Što je tu loše? Ugovor ko' ugovor...

Pitanje je kako bi reagirali kad partner inzistira na predbračnom ugovoru...