| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? u Društvo forumu; Mislim da je predbračni ugovor dobra stvari i da imam brdo love ili moj dragi,bez problema bih dala potpis ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-04-07 Godina: 29
Poruka: 320
![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Mislim da je predbračni ugovor dobra stvari i da imam brdo love ili moj dragi,bez problema bih dala potpis na taj ugovor. Razvod je gadna stvar a postojanjem takvog ugovora olakšano je puno toga. Osobno meni je čak glupa podjela na pola pola svega što je stečeno u braku,više sam za to Glupo mi je i nepojmljivo da muškarac koji ima mjesečnu plaču od 30 tisuća kuna npr.i žena domaćica jednako doprinose braku pa jednako nek i dijele. Znam da većina tako ne misli,ali to je moj stav. |
| | |
| | #22 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,215
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Pa partner inzistira upravo zbog razloga koje ja navodim... Ako druga strana (neprijatelj ) odbija potpisat, onda ti činiš sve ne bi li drugi stranu (neprijatelja ) uvjerio u svoje stajalište...U ovom konkretnom slučaju - u opravdanost predbračnog ugovora. Dakle - ti inzistiraš. Samo pokušavam pojasnit čemu taj ugovor služi... tako da nema potrebe za inzistiranjem. A možemo to postavit i na drugi način... Zašto druga strana (neprijatelj ) toliko odbija potpisat predbračni ugovor? Možda ima neke skrivene motive? Možda planira zgrabit lovu i pustit crtu, a predbračni ugovor u tome joj smeta... možda... možda...
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Pa ako toliko sumnjaš u nezino poštenje, namjere i sve da će te samo ugovor pred svjedocima, ovjeren kod bilježnika umiriti- kog vraga ju uopće ženiš?!?
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,232
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Upravo to Wolf... Citat:
Nije taj ugovor uopće sporan, ja bih ga bez problema potpisala.. ali bi mi već bilo sumnjivo da me ucjenjuje njime, kao što naslov teme govori - potpiši ili ništa od braka? Ma da ne bi.. | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ženim je zato što je volim, ne mogu bez nje i želim biti s njom svaki dan cijeli dan. A ugovor potpisujem zato da, u nedajbože slučaju da ne nešto dogodi, da, recimo, u trenutku slabosti ja nju prevarim, ili ona mene, ili se dogodi neki drugi nepredviđeni slučaj, da u tom slučaju proces razvoda prođe što brže, bezbolnije i jednostavnije. A ako ona toliku sumnja u moje namjere i ne želi potpisat ugovor jer smatra da ja njoj ne vjerujem - koji kurac se ona udaje za mene? Mislim - ja vjerujem njoj, ona vjeruje meni - pa potpišimo to onda... Zar je taj ugovor toliko zlo?
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #26 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 01-04-07 Godina: 29
Poruka: 320
![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ženimo se iz ljubavi i nadamo se da će biti do kraja života,ali nismo glupi da vjerujemo u bezuvjetnu i vječnu ljubav pod svaku cijenu pa je skroz o.k. da se zaštiti ako se već ima... |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Eh, onda se 'izmigoljiš' od vjenčanja, kad živite dovoljno dugo zajedno to postane 'vanbračna zajednica' (ili kako se to već zove) koja se tretira kao brak, a ona/on si ugovor i potpisivanje može zataknuti znaš kamo... ![]() I po čemu predbračni ugovor garantira civilizirani razvod?!? OK, to će osigurati podjelu imovine među bračnim partnerima, a što je s djecom? Ako samo ugovor osigurava civiliziran raskid veze (u slučaju imovine)- ne će li doći do neciviliziranog postupka prilikom parničenja o skrbništvu nad djecom?
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #28 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,969
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Kako joj vjeruješ, ako ju tražiš da potpiše da neće tražiti tvoje kuće i bazene. Ti si taj koji njoj prvi ukazuješ nepovjerenje jer to tražiš. Ti si taj koji misliš da će ona odmah po razvodu grebati se za tvoju imovinu pa se imaš potrebu zaštititi. Nisam baš sigurna bi li željela provesti ostatak života (ili vrijeme do rastave) s muškarcem koji me ne poznaje i štiti svoju imovinu od mene. Ne zato što je ugovor zlo, jer nije, nego bi me motivi moga dragog kopkali. |
| | |
| | #29 (permalink) |
| Frajer | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Kad se budem planirao ženiti ženiti ću se za onu koju zaista volim, što se tiće PREDBRAČNOG UGOVORA, protiv toga sam. Ako imam para, i ako je tolika kurva i hoće te moje novce koje sam ja stekao, ma neka nosi! P.S. sam sam si kriv, sam sam je izabrao...
__________________ Inati se SLAVONIJO |
| | |
| | #30 (permalink) | |||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Citat:
Citat:
Što se tiče djece - to se ne može regulirat ugovorom, jer po zakon samo i jedino sud odlučuje o tome kojem se roditelju djeca povjeravaju nakon razvoda. Dakle, svaka ugovorna odredba vezana za djecu je ništava. Po sili zakona, predbračnim ugovorom mogu se jedino regulirat imovinska pitanja. Citat:
jednako tako - ako ona meni vjeruje, onda je ona ta koja iskazuje nepovjerenje u moje motive, jer odbija potpisat neki dokumnet koji je tek formalno slovo na papiru... jer - volimo se, nećemo se nikada rastati... pa zašto onda ne potpisati to... jer, mi se volimo, nećemo se nikada rastati... pa taj njezin potpis ionako neće ništa značit... jer nećemo se nikada rastati... Citat:
Upravo suprotno. Ako se ona ne namjerava "odmah po grebati za moju imovinu" onda će potpisati predbračni ugovor. Ako ti želiš s nekim muškarcem provesti ostatak života (ili vrijeme do rastave) zato što ga voliš, a ne zbog njegove love, onda ti neće bit nikakav problem potpisat papir na kojem piše da mu ne možeš uzest svu lovu ako se razvedete. Jer ipak, ti si s njim zbog ljubavi, a ne zbog love... zar ne? Pa onda, potvrdi to potpisom, pa nek' ta lova (za koju te nije briga) ostane njemu. Nema nikakvih problema... Zar ne? ![]() Citat:
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT Zadnji Uredio damfisk : 14-07-07 u 02:42. | |||||
| | |
![]() |
| Tagovi: predbracni, predbracni ugovor, ugovor |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:25.

) odbija potpisat, onda ti činiš sve ne bi li drugi stranu (neprijatelja 
Ma da ne bi..