Idi nazad   Croportal Forum > Društvo > Život u dvoje
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Život u dvoje Raspravljate o temi predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? u Društvo forumu; Mislim da je predbračni ugovor dobra stvari i da imam brdo love ili moj dragi,bez problema bih dala potpis ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-07-07, 17:39   #21 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-04-07
Godina: 29
Poruka: 320
tinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz mase
Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja?

Mislim da je predbračni ugovor dobra stvari i da imam brdo love ili moj dragi,bez problema bih dala potpis na taj ugovor.
Razvod je gadna stvar a postojanjem takvog ugovora olakšano je puno toga.
Osobno meni je čak glupa podjela na pola pola svega što je stečeno u braku,više sam za to
Glupo mi je i nepojmljivo da muškarac koji ima mjesečnu plaču od 30 tisuća kuna npr.i žena domaćica jednako doprinose braku pa jednako nek i dijele.
Znam da većina tako ne misli,ali to je moj stav.
tinka15 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 17:40   #22 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,215
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa partner inzistira upravo zbog razloga koje ja navodim...

Ako druga strana (neprijatelj ) odbija potpisat, onda ti činiš sve ne bi li drugi stranu (neprijatelja ) uvjerio u svoje stajalište...

U ovom konkretnom slučaju - u opravdanost predbračnog ugovora. Dakle - ti inzistiraš.

Samo pokušavam pojasnit čemu taj ugovor služi... tako da nema potrebe za inzistiranjem.

A možemo to postavit i na drugi način... Zašto druga strana (neprijatelj ) toliko odbija potpisat predbračni ugovor? Možda ima neke skrivene motive? Možda planira zgrabit lovu i pustit crtu, a predbračni ugovor u tome joj smeta... možda... možda...

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 17:45   #23 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Pa ako toliko sumnjaš u nezino poštenje, namjere i sve da će te samo ugovor pred svjedocima, ovjeren kod bilježnika umiriti- kog vraga ju uopće ženiš?!?
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 17:49   #24 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,232
Wamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjetiWamp je sjajno za vidjeti

Upravo to Wolf...

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Pa nije to ultimatum - to je samo ugovor koji se reguliraju neke buduće i eventualne situacije...

Nije taj ugovor uopće sporan, ja bih ga bez problema potpisala.. ali bi mi već bilo sumnjivo da me ucjenjuje njime, kao što naslov teme govori - potpiši ili ništa od braka? Ma da ne bi..
Wamp je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 17:50   #25 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Ženim je zato što je volim, ne mogu bez nje i želim biti s njom svaki dan cijeli dan.

A ugovor potpisujem zato da, u nedajbože slučaju da ne nešto dogodi, da, recimo, u trenutku slabosti ja nju prevarim, ili ona mene, ili se dogodi neki drugi nepredviđeni slučaj, da u tom slučaju proces razvoda prođe što brže, bezbolnije i jednostavnije.

A ako ona toliku sumnja u moje namjere i ne želi potpisat ugovor jer smatra da ja njoj ne vjerujem - koji kurac se ona udaje za mene?

Mislim - ja vjerujem njoj, ona vjeruje meni - pa potpišimo to onda...

Zar je taj ugovor toliko zlo?

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 17:52   #26 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-04-07
Godina: 29
Poruka: 320
tinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz masetinka15 se izdvaja iz mase

Ženimo se iz ljubavi i nadamo se da će biti do kraja života,ali nismo glupi da vjerujemo u bezuvjetnu i vječnu ljubav pod svaku cijenu pa je skroz o.k. da se zaštiti ako se već ima...
tinka15 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 18:01   #27 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

Eh, onda se 'izmigoljiš' od vjenčanja, kad živite dovoljno dugo zajedno to postane 'vanbračna zajednica' (ili kako se to već zove) koja se tretira kao brak, a ona/on si ugovor i potpisivanje može zataknuti znaš kamo...

I po čemu predbračni ugovor garantira civilizirani razvod?!? OK, to će osigurati podjelu imovine među bračnim partnerima, a što je s djecom? Ako samo ugovor osigurava civiliziran raskid veze (u slučaju imovine)- ne će li doći do neciviliziranog postupka prilikom parničenja o skrbništvu nad djecom?
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 18:07   #28 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,969
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Kako joj vjeruješ, ako ju tražiš da potpiše da neće tražiti tvoje kuće i bazene. Ti si taj koji njoj prvi ukazuješ nepovjerenje jer to tražiš.

Ti si taj koji misliš da će ona odmah po razvodu grebati se za tvoju imovinu pa se imaš potrebu zaštititi.
Nisam baš sigurna bi li željela provesti ostatak života (ili vrijeme do rastave) s muškarcem koji me ne poznaje i štiti svoju imovinu od mene. Ne zato što je ugovor zlo, jer nije, nego bi me motivi moga dragog kopkali.
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-07-07, 18:31   #29 (permalink)
Frajer

Datum registracije: 22-12-05
Godina: 22
Poruka: 872
Mata je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Mata Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Mata

Kad se budem planirao ženiti ženiti ću se za onu koju zaista volim,
što se tiće PREDBRAČNOG UGOVORA, protiv toga sam.

Ako imam para, i ako je tolika kurva i hoće te moje novce koje sam ja stekao, ma neka nosi!

P.S.
sam sam si kriv, sam sam je izabrao...
Odgovori sa citatom
Star 14-07-07, 02:38   #30 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Eh, onda se 'izmigoljiš' od vjenčanja, kad živite dovoljno dugo zajedno to postane 'vanbračna zajednica' (ili kako se to već zove) koja se tretira kao brak, a ona/on si ugovor i potpisivanje može zataknuti znaš kamo...
Riječ je o predbračnom ugovoru, a ne o predvanbračnozajedničnom ugovoru...

Citat:
I po čemu predbračni ugovor garantira civilizirani razvod?!? OK, to će osigurati podjelu imovine među bračnim partnerima, a što je s djecom? Ako samo ugovor osigurava civiliziran raskid veze (u slučaju imovine)- ne će li doći do neciviliziranog postupka prilikom parničenja o skrbništvu nad djecom?
Predbračni ugovor garantira brz, jednostavan i bezbolan razvod u pogledu imovine. Vjerovao ili ne, upravo oko toga se događaju najružniji, najneugodniji i najprljaviji konflikti tijekom brakorazvonog postupka.

Što se tiče djece - to se ne može regulirat ugovorom, jer po zakon samo i jedino sud odlučuje o tome kojem se roditelju djeca povjeravaju nakon razvoda. Dakle, svaka ugovorna odredba vezana za djecu je ništava.

Po sili zakona, predbračnim ugovorom mogu se jedino regulirat imovinska pitanja.

Citat:
Kako joj vjeruješ, ako ju tražiš da potpiše da neće tražiti tvoje kuće i bazene. Ti si taj koji njoj prvi ukazuješ nepovjerenje jer to tražiš.
Opet - to nije pitanje povjerenja, nego pitanje praktičnosti i prihvaćanja činjenice da i najidealniji brak može završit razvodom, zbog niza razloga.

jednako tako - ako ona meni vjeruje, onda je ona ta koja iskazuje nepovjerenje u moje motive, jer odbija potpisat neki dokumnet koji je tek formalno slovo na papiru... jer - volimo se, nećemo se nikada rastati... pa zašto onda ne potpisati to... jer, mi se volimo, nećemo se nikada rastati... pa taj njezin potpis ionako neće ništa značit... jer nećemo se nikada rastati...

Citat:
Pravi autor: vatra
Ti si taj koji misliš da će ona odmah po razvodu grebati se za tvoju imovinu pa se imaš potrebu zaštititi.
Nisam baš sigurna bi li željela provesti ostatak života (ili vrijeme do rastave) s muškarcem koji me ne poznaje i štiti svoju imovinu od mene. Ne zato što je ugovor zlo, jer nije, nego bi me motivi moga dragog kopkali.

Upravo suprotno. Ako se ona ne namjerava "odmah po grebati za moju imovinu" onda će potpisati predbračni ugovor.

Ako ti želiš s nekim muškarcem provesti ostatak života (ili vrijeme do rastave) zato što ga voliš, a ne zbog njegove love, onda ti neće bit nikakav problem potpisat papir na kojem piše da mu ne možeš uzest svu lovu ako se razvedete.

Jer ipak, ti si s njim zbog ljubavi, a ne zbog love... zar ne? Pa onda, potvrdi to potpisom, pa nek' ta lova (za koju te nije briga) ostane njemu. Nema nikakvih problema... Zar ne?

Citat:
Pravi autor: Mata
Kad se budem planirao ženiti ženiti ću se za onu koju zaista volim,
što se tiće PREDBRAČNOG UGOVORA, protiv toga sam.

Ako imam para, i ako je tolika kurva i hoće te moje novce koje sam ja stekao, ma neka nosi!
Smiješno.

Zadnji Uredio damfisk : 14-07-07 u 02:42.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: predbracni, predbracni ugovor, ugovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 13:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108