| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? u Društvo forumu; tarquino , po zakonu joj pripada pola svega stečenog za vrijeme braka. A moja perspektiva je perspektiva tipa čija prosječna veza ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #51 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? tarquino , po zakonu joj pripada pola svega stečenog za vrijeme braka. A moja perspektiva je perspektiva tipa čija prosječna veza traje od 10 uvečer do 10 ujutro ... ja trkeljam bez ikakvog iskustva ozbiljne veze , a o braku da i ne govorimo. Ali baš zbog toga ne mogu zamisliti sebe u braku s nekim u koga nemam 100% povjerenje. (ok , trenutno se ne mogu zamisliti u braku nikako )I kolika god budala bio i dalje na brak gledam kao na nešto što bi trebalo biti jednom , za cijeli život ... a ne dok nam je zabavno.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #52 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,192
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ispravak: supružnici na jednake dijelove dijele imovinu stečenu radom za vrijeme braka Na primjer, žena od svoje tetke u Americi naslijedi 50.000 dolara - to ne spada u zajedničku imovinu i ne dijeli se u slučaju razvoda
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #53 (permalink) |
![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ma dobro , to je sad stvar detalja i presedana ... mislim da je prilično jasno šta sam tarquinu želio reći ... a ako ćemo već u detalje tih 50000 nije stečeno nego naslijeđeno ... a po zakonima RH nasljedstvo (pa čak i ono što su unaprijed naslijedili) nisu dužni dijeliti sa supružnikom.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #54 (permalink) | ||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Citat:
Lova ne bi uopće trebala stajati između dvoje ljudi, a niti biti "svako sebi", ali kad je ravod u pitanju onda itekako treba "svako sebi" osigurati. Pošteno. Citat:
Ti ne želiš razumjeti. | ||
| | |
| | #55 (permalink) | |||
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Citat:
Citat:
Citat:
![]() | |||
| | |
| | #56 (permalink) | |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT | |
| | |
| | #57 (permalink) | |
![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Da jedan uvjereni (mada licemjerni) anarhokomunist mora braniti instituciju braka pred zakletom katolkinjom ... pa to je majke mi tužno. Kuda ide ovaj svijet. ![]() Nisi mi odgovorila na najbitniji dio ... al` nema veze. Da se skužiti i iz onog dijela - Citat:
I da zaključimo ovu raspravu. Pravni sustav i obiteljski zakon RH jako su različiti od onog u SAD. A upravo su američki filmovi temelj za stvaranje mišljenja kod većine naših ljudi kad je predbračni u pitanju. Ukratko , već obiteljski zakon u RH kaže da supružnici nisu dužni dijeliti imovinu koju su imali prije braka , a ni nasljedstvo , nego samo ono što je zajednički stečeno (radom , da me damf ne ispravlja ) za vrijeme braka. S obzirom na to sklapanje predbračnog kod nas je još duplo veći izraz nepovjerenja i pomanjkanja predanosti braku u koji se stupa.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. | |
| | |
| | #58 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Ma ne, upravo suprotno. Predbračnim se ugovorom samo se izbjegava dugotrajno parničenje i dokazivanje pred sudom što je čije, tko je koliko radio i što je stekao radom a što nije... Kužiš? U tome i jest bit predbračnog ugovora.
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #60 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: predbračni ugovor ili ništa od vjenčanja? Iborte- nije to ništa tužnije nego kada odvjetnik kaže da je predbračni ugovor dobar jer sprečava povlačenje po sudovima u slučaju rastave... ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: predbracni, predbracni ugovor, ugovor |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 04:07.

)

mora braniti instituciju braka pred zakletom katolkinjom ... pa to je majke mi tužno.