| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Život u dvoje Raspravljate o temi rastava braka???? u Društvo forumu; evo ovako,zanima me koji su razlozi rastave braka? kužim da je kod svakoga drukčije,ali zanima me da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Uvaženi forumas | rastava braka???? evo ovako,zanima me koji su razlozi rastave braka? kužim da je kod svakoga drukčije,ali zanima me da li to mora biti nekakva veeeelika stvar ili je dovoljna,što kažu, samo jedna kap koja prelije čašu??? možda vam neće biti jasno šta želim pitati...pa ću probati ovako-gdje završava čovjekov prag tolerancije???-da li to mora biti šamarčina,prevara ili je nekada dovoljna i ružna riječ koja će ti pokrenuti lavinu osjećaja koji će te natjerati da od svega digneš ruke????? |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Purger | Re: rastava braka???? Razloga ima koliko hoćeš.... Meni je glupo o tome pisat jer se nikad nisam našao u situaciji da me žena prevarila pa ni ne znam kako bi reagirao....sad mogu reći da joj to nikad ne bi oprostio ali tko zna....nikad ne reci nikad.... Ružna riječ...hmm...mislim da su ružne riječi sastavni dio braka i ne bi trebale biti razlog rastave ![]() Šamarčina...jel računamo sado-mazo ili ne ![]() ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: rastava braka???? Citat:
![]()
__________________ "Kad ti muz ne pase uz ruz, kad ti sin ne pase uz kamin, dala bi sve, i sebe i muza i malog da mozes uci u katalog!" HP | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: rastava braka???? Kao razlog za razvod braka ne mora biti samo prevara u pitanju, največi razlozi osim ''prevare'' su, netolerancija, isključivost, nemogučnost komunikacije, kasno upoznavanje partnera, ali ono najbitnije nepromišljeno i ishitreno sklapanje braka, ali opet i za to mogu postojati mnogi razlozi. Sve skupa je vrlo teško pojasniti, ali ima i ona od ljubavi do mržnje dili nas samo jedna tanka crta, ali bračna zajednica je ustvari zajednički život dvoje osoba a i to samo za sebe govori i na kraju svačije iskustvo je drugačije.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: rastava braka???? Evo zanimljivih razloga za razvod braka: U Kanadi bi bilo dovoljno da žena dokaže da je glasnoća hrkanja njezinog muža jednaka onoj automobila za utrke i dobila bi razvod. U antičkom Rimu svaki bi se muž mogao lako riješiti svoje supruge ukoliko bi mu ona bila nevjerna, ako bi napravila duplikat ključeva muževa vinskog podruma ili ako bi pila vino koje nije sazrelo. Ne zaboravimo spomenuti da su stari lisci Rimljani, kako bi se osigurali da njihove žene ne zloupotrebljavaju alkohol, izmislili prekrasnu tradiciju, koja je postala tako popularna da je preživjela sve do danas - ljubljenje žene u usta. Prema zakonu Manua, Indijanci su imali pravo promijeniti ženu ako ne bi rodila djecu ni nakon osme godine braka, ako bi i nakon 10. godine braka rađala samo mrtvu djecu, ili ako bi i nakon 11. godine rađala samo žensku djecu. No, u slučaju da je Indijanac oženio izuzetno svadljivu ženu, razvod bi mu se dopustio na licu mjesta. Slično je i u Kini. Tamo se svadljivost i tračanje smatraju dovoljnim razlozima za razvod braka. Bučno pranje posuđa, kao i ostali "glasni" kućanski poslovi u Italiji su smatrani ozbiljnim povodom za razvod braka. U Egiptu je jedan profesor pozvao policiju i istog trena zatražio razvod jer se smatrao prevarenim. Naime, u bračnoj je postelji otkrio da mu je nova supruga - ćelava. Kod Korejaca je postojalo 7 glavnih uzroka za razvod. Najveći od sviju bio je nepoštovanje suprugovih roditelja. I dok je ovo smatrano ozbiljnim bračnim problemom, nerazumijevanje ili neslaganje karaktera supružnika smatrani su ništavnima. Čin vandalizma u Engleskoj bio je sasvim dovoljan za pokretanje razvoda. Strastveni obožavatelj nogometa Neil Dewhart tvrdio je upravo to. Razlog za razvod braka bio je vandalizam njegove žene, koja je oprala njegovu omiljenu majicu s autogramima omiljenih mu nogometaša. Nedavno je u SAD-u opčinjenost Rubikovom kockom bio dovoljan izgovor za razvod, kao i za podjelu imovine između dviju zavađenih strana. Komplicirana kocka, napravljena za razvijanje mentalnih sposobnosti hendikepirane djece, tako je postala kamen smutnje među supružnicima. Nakon razvoda, kocka je ostala u vlasništvu onog supružnika koji je smatran žrtvom. Za kraj spomenimo i Japan, gdje se razvod mogao dobiti ukoliko je jedan od supružnika spavao u neprikladnom položaju. Kinezi su se mogli razvesti od žene: 1. ako nije slušala svekrvu i svekra, 2. ako nije rodila sina, 3. zbog nevjere, 4. zbog ljubomore prema drugim ženama svoga muža, 5. zbog odbojne i neizlječive bolesti i, konačno, 6. zbog sklonosti prema traču i brbljanju. Niti jedan Kinez nije se mogao riješiti svoje žene: 1. ako je tri godine tugovala za njegovim roditeljima, 2. ako nije imala obitelji kojoj bi se vratila i 3. ako se udala za muža dok je bio siromašan, a kasnije se obogatio.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #7 (permalink) | |||||
| dr.sc. Foruma | Re: rastava braka???? Citat:
omg kakve su to gluposti... zli zli svijet!!! ![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]()
__________________ "Kad ti muz ne pase uz ruz, kad ti sin ne pase uz kamin, dala bi sve, i sebe i muza i malog da mozes uci u katalog!" HP | |||||
| | |
| | #9 (permalink) |
| forumska kuharica Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 5,025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: rastava braka???? Slažem se sa postom iznad... ![]()
__________________ I don't care if you talk about me I don't care if you write it out in stone Whenever I fall I land on my feet I don't care, I just don't care |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: rastava braka???? Ovo su izvaci nekih neobičnih zakona i običaja od kojih vjerojatno neki i nisu više na snazi.Svakojakih je budalaština na svijetu i ne treba to baš previše ozbiljno shvaćati. Poodavno sam čitao da je kod nas dosta čest "razlog" za rastavu bio to što "on/ona nikada ne zatvara pastu za zube nakon pranja". U nemogućnosti da sagledaju pravu istinu (a to je najčešće nedostatak komunikacije i tolerancije) ljudi se prihvaćaju gluposti. E da! Ono što piše za Kineze i ima neke logike. Ako je žena bila s mužem dok je bio siromašan zakon ne dozvoljava da ju ostavi sad kad je bogat vjerojatno smatrajući da i ona u tome ima zasluga.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:24.

omg kakve su to gluposti... zli zli svijet!!!